Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лацио отстрани драматично Интер за купата на Италия

Лацио
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лацио е последният полуфиналист за Купата на Италия по футбол. "Орлите" от Рим победиха като гости Интер с 5:4 след дузпи в драматичен четвъртфинален мач от турнира. И двата отбора имаха серия от голови положения, но отлични намеси на вратарите запазиха нулите в редовното време.

Особено силни изяви имаше стражът на Интер Самир Ханданович, който в последната минута спаси сигурен гол, след като Фелипе Кайседо бе изведен сам срещу него. Чиро Имобиле вкара първия гол в 108-а минута и Лацио бе на път да спечели, но в добавеното време на второто продължение Мауро Икарди изравни от дузпа. Реферът отсъди наказателния удар след гледане на видеоповторение на ситуацията. За протести при отсъждането съдията даде червен картон на Стефан Раду от Лацио.

При дузпите Лаутаро Мартинес пропусна за Интер, а Риза Дурмиши не успя да вкара за Лацио при вторите изпълнения. Ключовият пропуск бе на Раджа Наинголан, който пропусна петата дузпа за Интер, а след това Лукас Лейва реализира и класира Лацио напред в турнира.

На полуфиналите Лацио ще срещне Милан, а в другия полуфинал Аталанта играе с Фиорентина. Мачовете са на 27 февруари и 24 април.

Четвъртфинални мачове в турнира за купата на Италия по футбол:


Интер - Лацио 4:5 след дузпи (0:0 в редовното време, 1:1 след продълженията)

от сряда:
Аталанта - Ювентус 3:0
Фиорентина - Рома 7:1

от вторник:
Милан - Наполи 2:0



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Реал се наложи над Селта, Модрич подробри рекорд

Реал (Мадрид) се наложи при гостуването си на Селта Виго с 2:1 в среща от десетия кръг в испанската футболна Ла Лига. Лука Модрич влезе като резерва и стана най-възрастният играч в историята на клуба, участвал в официален двубой - 39 години и 40 дни. Хърватинът беше в основата на победното попадение. Отборът на Реал (Мадрид) събра 24 точки на..

публикувано на 20.10.24 в 08:59

Ландо Норис ще стартира пръв в Остин

Ландо Норис от "Макларън" записа най-добрата квалификационна обиколка в кариерата си, изпреварвайки конкурента от "Ред Бул" и лидер във Формула 1 Макс Верстапен, за са спечели полпозишън за Гран при на САЩ в Остин (Тексас), което предстои тази вечер от 22:00 часа българско време. Трикратният световен шампион Верстапен, намиращ се на 54..

публикувано на 20.10.24 в 08:56

Гьозтепе на Станимир Стоилов с втора загуба в Турция

Българският треньор Станимир Стоилов и водения от него Гьозтепе (Измир) претърпяха втора загуба в турската Суперлига, след като в среща от 9-ия кръг отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Еюпспор. Единственото попадение за домакините, които са водени от местната легенда Арда Туран, вкара Ахмет Кутуджу в 19-ата минута. След този резултат..

публикувано на 20.10.24 в 06:30

Джокович победи Надал в Саудитска Арабия

Сърбинът Новак Джокович надигра испанеца Рафаел Надал с 6:2, 7:6 (5) в мача за трето място на турнира "Шестте крале на шлема" в Саудитска Арабия. Джокович започна с пробив още в първия гейм на първия сет, като след това го затвърди за 2:0. Той поддържаше преднината си без усилия, като още веднъж взе подаването на испанеца в седмия гейм за..

публикувано на 20.10.24 в 06:28

Григор Димитров пак е финалист в Стокхолм

Григор Димитров се класира за финала на АТР 250 турнира в зала в Стокхолм. Най-добрият български тенисист се наложи с 2:1 сета след обрат над Талон Грийкспор (Нидерландия), в отделните части 2:6, 7:5, 6:4.  Това беше втори дуел между двамата, като Димитров постигна втори успех, след като спечели и двубоя им на US Open в края на лятото.  На финала в..

публикувано на 19.10.24 в 21:45

Ботев (Пловдив) записа трети пореден успех

Ботев (Пловдив) постигна трета поредна победа в Първа лига, след като „канарчетата“ надделяха с минималното 1:0 над Славия като домакини в среща от отложения осми кръг на шампионата.  С успеха „жълто-черните“ продължават да са на трето място в класирането с 25 точки в актива си, с 3 по-малко от Левски и Лудогорец, които делят първата позиция. Славия е..

публикувано на 19.10.24 в 20:47

Александър Томаш: Отпаднахме физически

Треньорът на ЦСКА София Александър Томаш се извини на феновете на тима за загубата в дербито с Левски. "Неприятна загуба, особено за нашите привърженици. Искам да се извиня на нашите фенове. Ние влязохме по по-добрия начин. Но когато създаваш положения, трябва да се реализираш. През втората част отпаднахме физически и дадохме инициативата на Левски. Не..

публикувано на 19.10.24 в 18:48