Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пловдив) победи безпроблемно Верея

Тодор Неделев

Ботев (Пловдив) победи без проблеми с 4:0 Верея в мач от 23-ия кръг на Първа лига. 

Преди двубоя феновете на "канарчетата" се събраха пред недостроения клубен стадион "Христо Ботев"- Колежа в Пловдив и с автошествие се отправиха към спортния комплекс в Коматево. Така те демонстрираха за пореден път желанията си най-после стадионът да бъде изграден, за да могат да се играят мачове на него. 

Домакините започнаха по-активно и притиснаха съперника. В 9-ата минута Васил Шопов получи топката в наказателното поле на гостите, но стреля неточно. Десет минути по-късно Тодор Неделев намери отлично през отбраната на Верея Васил Шопов, който навлезе в наказателното поле на гостите, отправи удар, но вратарят Генадий Ганев хвана топката. 

"Канарчетата" поведоха в резултата в 21-ата минута. Еберт Кардосо получи вляво топката и достави фамозно центриране към Феребори Доре, който с глава вкара гол за 1:0. Три минути по-късно Лъчезар Балтанов подаде на Антон Карачанаков, който пусна успореден на гол линията пас към Васил Шопов, но изстреляната от него топка излезе в аут. 

В 35-ата минута лидерът на "жълто-черните" Тодор Неделев навърза няколко защитници и стреля от около 20 метра, но коженото кълбо мина покрай вратата на Генадий Ганев. В 41-ата минута Васил Шопов се възползва от груба грешка на Тимоте Рубен и отклони топката с шпагат към Тодор Неделев. Звездата на пловдивчани покачи на 2:0 с техничен удар. 

През цялото първо полувреме гостите, пристигнали с група от 15 футболисти, играха много слабо и не застрашиха нито веднъж вратата на съперника. 

"Жълто-черните" продължиха да диктуват събитията на терена и след почивката. В 55-ата минута Лъчезар Балтанов стреля неточно от удобна позиция. Две минути по-късно Тодор Неделев отправи удар, на Генадий Ганев хвана коженото кълбо. В 59-ата минута Тодор Неделев пусна пас към Атанас Зехиров, който сам срещу вратаря не успя да го преодолее. 

Гостите се приближа към вратата на Ботев в 73-ата минута когато Бедри Рюстемов центрира, но вратарят Даниел Кайзер хвана топката. Три минути по-късно Кристиян Добрев развинти защитата на гостите и пусна страхотен пас към Лъчезар Балтанов който стреля опасно, но на сантиметри над вратата на старозагорци. 

В 80-ата минута Васил Шопов успя да реализира третото попадение в мрежата на Верея. Той се възползва от пас в наказателното поле, изпревари стража на Верея и я отклони в мрежата на гостите за 3:0. 

В 85-ата минута Тодор Неделев насочи с глава топката към 18-годишния Кристиан Добрев, който пробяга през целия терен и стреля диагонално по земя за крайното 4:0. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Локомотив (Пд) - ЦСКА 1948

ЦСКА 1948 надигра и победи Локомотив в Пловдив

Отборът на ЦСКА 1948 надигра и победи с 2:0 Локомотив (Пловдив) като гост в първия мач от 9-ия кръг на футболната Първа лига. Играчите на Валентин Илиев стигнаха до успеха с два гола само в рамките на 7 минути, като между 71-ата и 78-ата точни бяха Марио Илиевски и Бирсент Карагарен. На два пъти и гредата спасяваше Локомотив при удари на Илиевски и..

публикувано на 19.09.24 в 18:59
България спечели титлата в отборната надпревара на Балканското първенство по спортна гимнастика

България с четири медала в първия ден на Балканското първенство по спортна гимнастика

4 медала (3 златни и един бронзов) спечелиха българските състезатели в първия ден на Балканското първенство по спортна гимнастика за младежи и девойки, което се провежда в тренировъчната зала на „Арена 8888 София“. Първият ни тим в състав Борис Караджинов (ЦСКА), Михайл Божанин (ЦСКА), Борислав Жеков (Интерком Груп Черноморски юнак), Никълъс Наков..

публикувано на 19.09.24 в 17:58
Мило Борисов (вдясно) е новият член на Надзорния съвет на Левски

Левски е погасил близо 16 млн. лева задължения, остават 4,5 млн.

Левски е погасил общо 15,7 милиона лева по задължения към НАП, Столична община доставчици от началото на 2023 година до днес. Това обявиха от клуба след края на днешното Общо събрание. След края на събранието членът на Управителния съвет на клуб Борислав Георгиев изнесе пред медиите данни за финансовото състояние на клуба. "Клубът се намира в една..

публикувано на 19.09.24 в 17:00
Рилски спортист

Драматична загуба спря Рилски спортист за Шампионската лига

Отборът на Рилски спортист Самоков загуби драматично с 88:89 (24:28, 16:19, 23:15, 25:27) от португалския Бенфика във втория кръг на квалификациите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига по баскетбол за мъже. Поражението лиши шампиона на България от участие в груповата фаза на най-силния баскетболен турнир на Стария континент под егидата на..

публикувано на 19.09.24 в 16:32
Наско Сираков

Наско Сираков: Аз лице не съм бил на никого през живота си

"Аз лице не съм бил на никого през живота си. Казвам се Наско Сираков, имам достатъчно разпознаваемо лице и на 62 години няма да ставам лице на никого. Ако не бях направил промяна в управлението преди година и 6 месеца, досега да сме фалирали". Това заяви собственикът на Левски Наско Сираков след Общото събрание на клуба. На събранието бе решено в..

публикувано на 19.09.24 в 16:22

ЦСКА София избра изпълнител за строежа на новия си стадион

Главболгарстрой ще извърши реконструкцията на стадион "Българска армия", съобщиха от ЦСКА София. "Червените" обявиха, че са подписали договор с една от водещите строителни компании, която трябва да извърши основната част от строежа на новия стадион за около една година. Според плановете стадионът с обновена паркова среда трябва да бъде изцяло завършен..

публикувано на 19.09.24 в 16:17

Проверени са 4150 спортисти за допинг на игрите в Париж

Международната агенция за допинг тестове (ITA) е взела проби от 4150 спортисти на Олимпийските игри в Париж, което е рекорд в историята на най-голямото спортно събитие. Това се доказва от материали, представени на ТАСС от агенцията. ITA е тествала 38,75 процента от участниците на Олимпиадата. Това е с 4 процента повече, отколкото на Игрите в..

публикувано на 19.09.24 в 15:30