Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Караянчева опровергава Нинова за командировки на БСП депутати

Председателят на парламента Цвета Караянчева
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламента Цвета Караянчева опроверга днес лидера на БСП Корнелия Нинова, че именно с нейния подпис двама депутати от левицата са изпратени в командировка в Залцбург, по времето в което БСП бойкотира пленарните заседания.

Караянчева показа документ, в който се виждат подписи от парламентарните групи с разрешение техни депутати да пътуват.

„Когато имаме подписите на председателите на парламентарните групи, едва тогава, с тяхното съгласие, едва тогава аз подписвам заповедта за командироване. Няма как това да стане, без да имам санкцията на председателите на парламентарните групи“, обясни тя.

„Не се е разписала Корнелия Нинова, а някой от ръководството на парламентарната група на "БСП за България". Нека тя да каже кой се е подписал. Така че ако госпожа Нинова не може да си контролира народните представители, нека да не търси причината в мен“, добави Караянчева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Депутати от БСП връщат пари от командировката си до ловно изложение в Залцбург

Депутатите от БСП Иван Иванов и Йордан Младенов, които са пътували до Залцбург по времето, в което БСП не посещава пленарните заседания, ще върнат парите от командировката, обяви лидерката на партията Корнелия Нинова. Двамата депутати са отишли..

публикувано на 27.02.19 в 13:01
ВИЖТЕ ОЩЕ

Правилникът за прилагане на Закона за собствеността на земеделските земи готов до 24 май

До 24 май ще бъде изготвен правилникът за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Такова уверение са получили членовете на Българската аграрна камара при първата си среща със служебния земеделски министър Георги Тахов...

публикувано на 19.05.24 в 07:49
Предвидени са срещи с Вселенския патриарх Вартоломей.

Български духовници са на визита в Истанбул

Делегация от български архиереи е на посещение във Вселенската патриаршия в Истанбул. По време на визитата са предвидени срещи с Вселенския патриарх Вартоломей и Киевския и на цяла Украйна митрополит Епифаний, съобщава изданието "Ортодокс таймс"...

публикувано на 19.05.24 в 07:42
Бени Ганц

Разрив във военновременния кабинет на Израел

Разрив в израелския военновременен кабинет - центристът Бени Ганц постави ултиматум на премиера Бенямин Нетаняху. Същевременно стотици участваха в пропалестински протест във Вашингтон, докато съветникът по националната сигурност в Белия дом Джейк..

публикувано на 19.05.24 в 07:29
Володимир Зеленски

Зеленски: Украинските сили са отблъснали руснаците в източната част на Донецка област

Украински прокурори съобщиха, че разследват нападения срещу мирни граждани в два града в североизточната част на Харковска област. От своя страна руското министерство на отбраната обаче съобщи, че неговите сили са превзели село Старица в същата област,..

публикувано на 19.05.24 в 04:22

Днес в Ларнака се провежда най-големият Фестивал на цветята в Кипър

Най-големият Фестивал на цветята в Кипър събира днес стотици участници и зрители. Цветните празници се провеждат по традиция през май в крайбрежните градове на страната, като популяризират нейните културни традиции и история, допринасяйки по този начин и..

публикувано на 19.05.24 в 01:54
Дим над Нумеа от пожарите, запалени от демонстранти, 14 май 2024 г.

Франция обвини Азербайджан в подклаждане на метежите в Нова Каледония

Франция обвини Азербайджан в подклаждане на пламъците на метежите във френската тихоокеанска територия Нова Каледония. Бунтове в Нова Каледония заради план за конституционна реформа Според надзорния орган на френското правителство за онлайн..

публикувано на 18.05.24 в 21:31

Руски съд запорира активи на "Дойче банк"

Руски съд разпореди да бъдат запорирани сметки, имущество и акции на "Дойче банк" в Русия в рамките на съдебно дело срещу германската банка, предаде Ройтерс, позовавайки се на съдебни документи. Банката, заедно с германската компания "Линде", е..

публикувано на 18.05.24 в 21:02