Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото за нападението над таксиметровия шофьор от Ямбол влиза в съда

Снимка: БГНЕС

Делото за нападението над таксиметровия шофьор от Ямбол, който беше прострелян в края на 2017 година, влиза в съда.

31-годишният таксиметров шофьор Апостол Вълев беше нападнат вечерта на 11 декември 2017 година от двама ученици от Ямболското спортно училище. Тогава момчетата бяха на 18 и 14 години.

Симеон Милков и Костадин Димитров извикали такси в района на гробищата на село Дражево. Целта им била да откраднат дневния оборот и таксиметровия автомобил.

При опит да отвори багажника шофьорът е прострелян от двамата в гръб с преправена въздушна пушка и газов пистолет.

Въпреки сериозните наранявания, той успял да се качи в колата и да подаде сигнал за помощ. Нападателите са обвинени във въоръжен грабеж и опит за убийство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Адриан Антонов

Прокуратурата поиска поне 10 г. затвор за 19-годишния Адриан, причинил смъртта на Ани и Явор

Прокуратурата поиска минимум 10 години затвор за 19-годишния Адриан Антонов за смъртта на годениците Ани и Явор. Преди делото за смъртта на Ани и Явор: "Ангели на пътя" на среща с правосъдния министър Той ги удари с колата си на пешеходна пътека в София миналия май със скорост 106 км в час. Тъй като Антонов призна вината си, делото се..

публикувано на 04.07.24 в 14:12

Опровергаха информации в Румъния за затваряне на Дунав мост по време на ремонта му

Информацията, която разпространиха румънски медии снощи, че по време на предстоящия ремонт Дунав мост ще бъде изцяло затворен и ще се блокира преминаването на туристи и товари, бе опровергана от областния управител на Русе Драгомир Драганов. 45 милиона за Дунав мост Вчера в централните си емисии новини румънските медии цитираха..

публикувано на 04.07.24 в 13:48
Алепу

Окончателно: "Подпорната стена" на Шофьорския плаж край Созопол е законно изградена

Скандалната "Подпорна стена", приличаща на хотел в местността "Алепу" на Шофьорския плаж край Созопол, е законно изградена. Това е окончателното решение на 5-членен състав на ВАС. Магистратите отмениха акта на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков от правителството на Гълъб Донев, с който отказа да..

публикувано на 04.07.24 в 13:32

Две деца са обгазени при пожар в Монтана

Две деца са обгазени при пожар в жилищен блок в Монтана. Те са приеми в болница без опасност за живота. Огънят е пламнал около 9.30 часа днес в жк "Изгрев", блок 6. Той е тръгнал от апартамент на последния етаж. В последствие е обхванал и таванското помещение. В апартамента са били деца на 2 и 4 години. Децата са прегледани в спешния..

публикувано на 04.07.24 в 13:23
Служебният министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев

Главчев: Няма промяна в българската позиция спрямо Северна Македония

Позицията на България по отношение на Република Северна Македония е неизменна - страната ни държи да бъдат спазвани подписаните споразумения. Това заяви служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев по време на изслушване в НС за процеса на евроинтеграция на Северна Македония след т.нар. френско предложение и антибългарската кампания в..

публикувано на 04.07.24 в 13:13

Показват най-старата гравюра на град Бяла

По повод 147-ата годишнина от освобождението на град Бяла, Русенска област, от османско владичество, в историческия музей ще бъде показана най-старата гравюра на селището. Град Бяла е второто, освободено от османска власт, селище в България, след като на 5 юли (нов стил) руско-румънските войски, командвани от генерал-майор Александър Арнолди,..

публикувано на 04.07.24 в 13:04

Парламентарни избори в Румъния на 1 декември

В Румъния управляващата коалиция от социалдемократи и либерали се споразумя за датите за предстоящите избори в страната - парламентарни и президентски, предаде Ройтерс. Парламентарният вот беше насрочен за 1 декември. Очаква се и след него двете партии да продължат да управляват в коалиция, но да представят отделни кандидати за президентския..

публикувано на 04.07.24 в 12:51