Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки жители на Пазарджик не могат да си върнат парите за платени, но неполучени винетки

Снимка: АПИ

Втори месец десетки жители на Пазарджик не могат да си върнат парите от тол управлението, което неправомерно е взело парите им, без да получат електронна винетка.

Въпреки че терминалите на бензиностанциите са отчели неизвършена трансакция, се оказва, че при всеки опит да получат винетка, системата е теглила пари от разплащателните им сметки.

Един от случаите е на семейство Ненови, които на 1 януари са направили 3 опита да закупят електронна винетка от терминал. Без да закупят винетка, от разплащателната им сметка са изтеглени 291 лева.

От Агенцията "Пътна инфраструктура" ги препратили към Националното тол управление, но връзката там е само чрез имейл:

“Те ни изпращаха някакви готови отговори“.

“Напишете си трите имена, номер на картата и последните четири цифри за сигурност, което мен ме озадачи, защото аз съм приложил към молбата ми извлечение от банката. Там има посочена банкова сметка, Булстат и айбан. Написахме им, че ние сме дали извлечение от банката и те пак пускат същото съобщение, което ме наведе на мисълта, че това е електронно съобщение и го изпращат на всеки един“, коментираха те.

От областното "Пътно управление" в Пазарджик отказват коментар.

Потърпевшите ще организират протестна подписка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Най-малко 44 жертви на урагана "Хелейн" в САЩ

До момента  се съобщава за най-малко 44 жертви на урагана "Хелейн", огромни разрушения и милиони останали  без ток в щата Флорида и югоизточна част на САЩ . Според спасителите много вероятно е броят на жертвите да се покачи. Пет от загиналите  във  Флорида са били в квартали, където  е трябвало да се евакуират , но те не са повярвали на..

публикувано на 28.09.24 в 09:00
Министерство на земеделието

Ден на биопроизводството организират Министерството на земеделието и асоциация "Биопродукти"

Министерството на земеделието и храните и Българската асоциация "Биопродукти" организират Ден на биологичното производство. Събитието е част от инициативата на Европейската комисия за стимулиране на биоземеделието в страните от Европейския съюз и ще се проведе в Южния парк от 10 часа. Празник с много кулинарно разнообразие, игри и награди за..

публикувано на 28.09.24 в 08:51

Планински преход във Врачанския Балкан по повод Международния ден на туризма

Във Враца по повод вчерашния Международен ден на туризма днес се организира планински преход във Врачанския Балкан. В маршрута на похода са включени най-забележителните места в района, сред които са пещерата "Леденика" и скалният пролом "Вратцата". Походът е планиран за утре и началото му е квартал "Бистрец". Преходът е с очаквана..

публикувано на 28.09.24 в 08:41

Кметът на Ловеч и посланиците на Франция и Германия откриват фестивала на побратимените градове

В Ловеч кметът Страцимир Петков и посланиците на Франция Жоел Мейер и на Германия Ирене Мария Планк ще открият официално първото издание на фестивала на побратимените градове, който започна снощи в стария ловешки квартал "Вароша". БНР е медиен партньор. Първата фестивална вечер предложи на посетителите традиционна българска, немска и френска..

публикувано на 28.09.24 в 08:23

Община Мездра купува Дома на железничаря от БДЖ

Община Мездра ще закупи от БДЖ за над 900 хиляди лева Дома на железничаря в града. Сградата е единствената за обществено ползване, в която от години се провеждат масови мероприятия и културни събития. През седмицата Общинският съвет в Мездра реши да придобие срещу заплащане собствеността на Дома на железничаря в града. Триетажната сграда е..

публикувано на 28.09.24 в 08:13

Няма кандидати за шеф на медицинския център в Елхово

Нито един кандидат не е подал документи за участие в обявения от община Елхово конкурс за управител на медицинския център в града. Срокът за кандидатстване е удължен до 18 октомври. Кризата с липсата на медицински кадри в малките  и особено пограничните общини продължава да се задълбочава показват данните през последните години.  След..

публикувано на 28.09.24 в 08:06
Д-р Асен Меджидиев и д-р Николай Брънзалов са двамата кандидати да застанат начело на БЛС

Избират нов председател на Българския лекарски съюз

В рамките на 77-мия отчетно-изборен събор на Българския лекарски съюз, който ще се проведе в Пловдив, ще се състои избор за председател на съюза. Вторият мандат на сегашния председател на Съюза д-р Иван Маджаров изтича и по устав той няма право да участва в надпреварата отново.  До момента са ясни две кандидатури  - тази на бившия здравен..

публикувано на 28.09.24 в 07:56