Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-малко 15 загинали при стрелба в нощен клуб в мексиканския град Саламанка

Спасителни екипи помагат на ранено лице при стрелбата в град Саламанка.
Снимка: БГНЕС

Най-малко 15 души са загинали, а седем са ранени при стрелба в нощен клуб в мексиканския град Саламанка, предаде Ройтерс като цитира местните власти.

По данни на очевидци, група въоръжени мъже нахлули в клуба малко преди затварянето му в малките часове на нощта и открили огън.

Засега никой не е поел отговорност за нападението, но в района върлуват няколко влиятелни банди за кражба на петрол, отбелязва агенцията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Румяна Угърчинска

Румяна Угърчинска: Френските избиратели бламираха политиката на Макрон

"Французите вярват в избирателната си система, вярват в изборите и знаят, че изборът зависи наистина от тях . И когато знаят, че съдбата на държавата се решава, се мобилизират много силно, активността се покачи с около 20% от предишните парламентарни избори. Мобилизацията беше историческа ".  Това каза пред БНР журналистката Румяна Угърчинска,..

публикувано на 01.07.24 в 15:02
Капитан Васил Данов от Съюз на офицерите от запаса

Васил Данов: Позицията на България за срещата във Вашингтон е известна, добре е, че Радев се отказа

"Сигналът е ясен, че всеки остава на своите позиции, мнозинството, досегашното, в НС и МС остават на позициите, които вече официално са приети от българската държава в лицето на правителството и главно на парламента. Президентът остава на своята позиция, като противник на помощите със  оръжие на Украйна с опасенията си за разгръщане на конфликта..

публикувано на 01.07.24 в 15:02

КЕВР утвърди цена на газа за юли - с 2,43% по-ниска

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на природния газ за м. юли в размер на 58,10 лв./MWh, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. На тази цена "Булгаргаз" ЕАД ще продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия. Регулаторът утвърди цената след..

публикувано на 01.07.24 в 14:52

МОН публикува резултатите от външното оценяване след 7-и клас

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от Националното външно оценяване в края на 7-и клас. Проверката става в системата на МОН  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. Над 59 000 седмокласници на НВО по български език и литература На национално външно оценяване по български език и литература се..

публикувано на 01.07.24 в 14:14
Калоян Велчев

Калоян Велчев: Росен Желязков е най-приемливата фигура от ГЕРБ, за да се събере широка подкрепа

Росен Желязков е най-приемливата фигура от ГЕРБ, която може да събере най-широка подкрепа. Времето за търсене на подкрепа се съкращава, а публично договорено мнозинство няма. Този ход изглеждаше изненадващ и поставя в трудна позиция ГЕРБ, коментира пред БНР политологът Калоян Велчев. "С излъчването на надпартиен кабинет се търси..

публикувано на 01.07.24 в 14:11

75 надгробни плочи в гробищния парк на Нова Загора са разбити от малолетни

75 надгробни плочи в гробищния парк на Нова Загора са били разбити от малолетни в събота. По случая са задържани няколко момчета на възраст между 9 и 11 години , съобщиха от полицията в Сливен. Те са отведени в РУ-Нова Загора и с тях е проведена беседа в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая . Кореспондентът на БНР в Сливен..

публикувано на 01.07.24 в 14:07

Koнcтитyциoнният cъд отмени съдебната медиация

Koнcтитyциoнният cъд cпря т.нар. съдебна медиация. Това става в деня, от който трябваше да започне нейното практическо прилагане. След жалба на Висшия адвокатски съвет конституционните съдии обявиха за противоконституционни приетите от 49-ото Народно събрание законодателни промени, с които беше въведена мeдиaция за определена група гpaждaнcĸи..

публикувано на 01.07.24 в 13:58