Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

BOND с концерт в Пловдив

Българската публика първа ще чуе новите парчета на квартета

BOND

Световноизвестният струнен квартет BOND с концерт на пловдивска сцета.

„Най-важното е да не се ограничаваш. Трябва да правиш нови неща, да пишеш нова музика, да не се страхуваш да експериментираш и най-важното -  да се наслаждаваш на това, което правиш“, каза пред БНР Eos Counsell.

Tania Davis, Eos Counsell, Elspeth Hanson и Gay Yee Westerhoff  пристигат за концерт в Пловдив днес.

BOND са най-успешния и добре продаван струнен квартет в историята на музикалната индустрия. За 20-годишната си кариера момичетата са издали повече от 70 платинени и златни албума, продадени в над 4 млн копия в цял свят. Последният албум на групата е „Play“ от 2011 г. 

В момента BOND работят по нов материал, който предстои да излезе като албум. Те споделиха, че българската публика ще бъде първата, която ще чуе част от новите парчета, които ще бъдат включени в албума.

В близо 20 годишната си кариера BOND са свирили с редица известни музиканти сред които Luciano Pavarotti, Mark Knopfler, Sting, Bryan Adams, Jimmy Page… Изявявали са се на места като Айфеловата кула, Операта в Сидни, Олимпийския стадион в Берлин, Тайм Скуеар, Ню Йорк, Уолстрийт,Стадион „Птичето гнездо“ в Пекин, както пред една от Египетските пирамиди.

"В България сме идвали неведнъж и всеки път ни е изключително приятно. Когато за първи път трябваше да дойдем, нямахме идея къде отиваме, но сега вече знаем. Имате прекрасна страна,  страхотни плодове,  обожаваме публиката - хората непрекъснато ни поздравяват и ни подаряват цветя, изключително ни е приятно топлото посрещане", каза Eos Counsell.

Как са избрали - BOND - името на квартета:

"Когато се събрахме се опитахме да намерим име, което лесно да се помни,освен това искахме понякакъв начин да ни свързва, а думата бонд на англиски означава връзка – връзка между хора, които свирят заедно. Името също се свързва и с Джеймс Бонд, така че това се оказа едно добро име за групата. А разликата между преди и сега – основно музиката се е променила изключително много, а разбира се и ние в личен план – тогава бяхме в колеж, а сега имаме деца... Много неща са се променили за 20 години, но по същия начин продължаваме да се наслаждаваме на музиката и на нещата , които правим."

Последният албум на  Bond е от 2011 г., но има и нещо ново:

"Да, имаме нов материал, работим по нов албум, част от него ще свирим в България, а някои от траковете ще свирим за първи път. Албумът все още няма име, той ще бъде Макси сингъл, не дългосвирещ албум. Българската публика ще бъде първата, която ще чуе 2 от парчета от албума и  едно, което сме свирили само веднъж, така че ще освен познати парчета на Бонд на концертите в България ще има и нова музика.

Цялото интервю с Eos Counsell чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Каста дива" - едно предаване, което прави живота по-хубав

Във второто издание от 31-я летен сезон на предаването на програма “Хоризонт“ за музикално-сценични изкуства “Каста дива“:  20.05-21.00 ч.: - Започнаха Летните оперни фестивали. Отзвук от “Вагнеровия фестивал“ в Софийската национална опера - Журналистът и опероман Ивайло Спасов разказва за концертното изпълнение на операта..

обновено на 18.06.24 в 17:35
Маргарита Димитрова

Какво да очакваме на 40-ите Празници на изкуствата "Аполония"

С концерт на Симфоничния оркестър на БНР ще бъдат открити 40-ите Празници на изкуствата "Аполония" в Созопол . Това каза пред БНР Маргарита Димитрова, изпълнителен директор на Фондация "Аполония".  "Това, което става в Созопол, са едни много смислени събития, наложени през  "Аполония" и през културния афиш, който всяка година има", добави тя. От..

публикувано на 17.06.24 в 18:55
Ерина Боянова

7 плаката за 7 испански филма

Институтът „Сервантес“ в София ще е домакин на поредица от специално създадени филмови плакати , обединени от името "Кино Испания: Плакати за филми с награди" . Автор на изложбата, която се открива в галерията на института (ул. „Света София“ №3) на 19 юни, сряда, е дизайнера Ерина Боянова.  Проектът представя 7 нови постера, създадени за 7..

публикувано на 17.06.24 в 11:33
Театралните празници

Театралните празници "Невена Коканова" - културното събитие на Ямбол

За 27-и път в Ямбол ще се проведат Театралните празници "Невена Коканова" . За първа година фестивалът ще продължи не пет, а седем дни, като в програмата е включен и премиерен спектакъл на ямболския драматичен театър.   През тази година  Драматичният театър "Невена Коканова" в Ямбол отбелязва 75 години от обявяването си за държавен културен..

публикувано на 17.06.24 в 10:31

Художникът Васил Гайдаров - между сивотата и цвета

Васил Гайдаров е на 30 години. Внук е на художника Вълко Гайдаров. Живее и твори в ателието на дядо си. Авторът влиза водещ по успех в специалност "Графика" на Националната художествена академия, но бунтарската му същност не намира мотивация да завърши своето обучение в академията. Неговият псевдоним е Потрес Арт, рисува основно..

публикувано на 16.06.24 в 08:44

"Свети ми вечно, звезда зорнице" е мотото на концертите на ансамбъл "Зорница"

На 22 и 23 юни от 18.30 ч в голямата зала на Доходното здание в Русе повече от 200 танцьори ще излязат заедно на сцената, за да отпразнуват 55-годишнината на Детско-юношеския фолклорен ансамбъл "Зорница". "Свети ми вечно, звезда зорнице" е мотото на концертите, които със сигурност ще препълнят голямата зала на Доходното здание идните събота и..

обновено на 16.06.24 в 04:42
Аделина Филева, директор на Софийска градска художествена галерия

Аделина Филева: Изключително опасно е да се самозатвориш в своя вътрешен свят

"Това, което си създал, това е твоят живот". Тези вдъхновяващи слова ни завеща големият Дечко Узунов и те резонират с всяка негова творба, отразяват философията му, че изкуството не е просто професия, а самият живот, изпълнен с творчество, страст и отдаденост. В една специална вечер на "Нощен хоризонт" гостува Аделина Филева, директор на..

публикувано на 15.06.24 в 10:03