Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Дупница прекратява договора за наем на луксозния плаж в градския парк "Рила"

Снимка: Кирил Фалин

Община Дупница прекратява досегашния договор със софийска фирма за отдаване под наем за луксозния плаж в градския парк „Рила“, изграден преди десетина години по идея на Братя Галеви, казаха от администрацията.

През последните 7 години Общината не е получавала никакви приходи от плувния комплекс в парк „Рила“. 

Неофициално се коментираше, че за комплекса са похарчени над 1,3 милиона лева. Преди да изчезнат през май 2012 г., осъдените на по пет години затвор за организирана престъпна група и рекет бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов-Геле ежедневно ползвали комплекса и изградения пак по тяхна идея фитнес на открито наблизо. 

В договора със софийската фирма било заложено всички направени инвестиции от фирмата на плажа да им се приспадат от наемните вноски. Занапред условията ще се променят, така че и Общината да има реални приходи, каза заместник-кметът по финансите Олга Китанова:

„Това е идеята, да се ползва лятото и да си има редовен наемател, който да си плаща 2500 без ДДС на месец“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С над 30% се увеличават разходите на НОИ за болнични

Разходите на Националният осигурителен институт за болнични се увеличават с малко над 30%, съобщиха от Института. Причината е нарастване с 15 на сто на броя на боледувалите, както и увеличаване на доходите на осигурените. През първото тримесечие на тази година изплатените суми по болнични листове нарастват с близо 70 милиона лева спрямо..

публикувано на 05.07.24 в 10:41
Мемориала на загиналите войници от I и VI пехотен полк

"Това е поругаване паметта": Родолюбиви организации срещу решението за Войнишкия паметник

Ще се проведе нов конкурс за изграждане на Мемориала на загиналите войници от I и VI пехотен полк, след като кметът Васил Терзиев прекрати процедурата.  Председателят на журито, одобрило победил - д-р Валентина Иванова, отхвърли посочените от кмета аргументи , че журито е без професионални качества. Тя не приема и другата критика – за..

публикувано на 05.07.24 в 10:25
Станислав Балабанов

Станислав Балабанов: Поредни предсрочни избори ще задълбочат политическата криза

Поредни предсрочни избори ще задълбочат политическата криза. Това заяви в кулоарите на парламента зам.-председателят на парламентарната група на ИТН Станислав Балабанов.  Той увери, че ИТН са готови да получат третия мандат, за да дадат алтернатива на България: "Ако има разум въобще сред другите политически формации, да излезем от кризата. До момента се..

публикувано на 05.07.24 в 10:23

В Иран гласуват за президент на втори тур

Започна гласуването на втория тур на президентските избори в Иран. На балотажа се явяват реформистът Масуд Пезешкиян и твърдолинейният Саид Джалили при сравнително близки резултати на първия тур - съответно над 42 и близо 39 процента от гласовете. 69-годишният Масуд Пезешкиян е сърдечен хирург, депутат от Тебриз и бивш министър на..

публикувано на 05.07.24 в 10:13

Рекорден брой американци на път покрай Деня на независимостта

Рекорден брой американци пътуват по случай почивните дни около националния празник - Денят на независимостта. Асоциацията на американските автомобилисти изнесе данни, че близо 71 милиона души са се отправили на път в дните около националния празник на страната 4 юли. Това представлява увеличение с 5% спрямо същия период на миналата..

публикувано на 05.07.24 в 10:06
Димитър Главчев

Главчев категоричен - няма зависимости от политически лидери

Служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев отрече да има зависимости от лидери на политически партии при назначаването на областни управители. В блицпарламентарния контрол той отговори на въпрос на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов за рокади в областните управи. Служебният премиер Димитър Главчев подчерта, че..

публикувано на 05.07.24 в 09:54
Делян Пеевски

Петър Бояджиев: Пеевски ще продължи да напредва като трактор

" Пеевски кара влака, той няма нужда от излишен сблъсък. Той спокойно напредва като трактор и ще продължи да напрeдва, но той няма нужда от показност ".  Това коментира пред БНР Петър Бояджиев, политически емигрант и дисидент от преди 89-та, който познава ДПС от създаването ѝ.  " Излизането наяве на това разцепление чрез гласуването и за двете..

публикувано на 05.07.24 в 09:22