Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любослав Пенев: Изиграхме мач за пример

Любослав Пенев остана доволен от своите футболисти.
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на ЦСКА-София Любослав Пенев похвали своя отбор след победата с 1:0 срещу Лудогорец в Разград в четвъртфинала за Купата на България.

"Постигнахме тази победа с много работа. Момчетата много добре са схванали идеята и се представиха отлично във всяко едно отношение. Показахме тактическа дисциплина. Изиграхме много, много добър мач, за пример. Пресирахме ги в различни зони, според ситуациите в мача. Това ни е работата и я свършихме добре. Доволен съм, но трябваше да реализираме още, имахме още немалко ситуации“, коментира Пенев.

Той имаше обаче претенции към съдийството.

„За мен имаше дузпи срещу Малинов и Жоржиньо...дузпи, засади, фаулове, многократни нарушение за втори жълт картон...хубаво е, че тази съдийска четворка няма да свири мача ни за първенството в събота. Ние и сега го имахме психологическото предимство, защото сме ЦСКА. Благодаря на публиката ни", завърши наставникът на „червените“.

Колегата му от Лудогорец Стойчо Стоев призна, че неговите футболисти не са се представили на ниво, но се надява в събота победата да е за шампионите.

"Не играхме този футбол, който можем. Оттам дойдоха проблемите. Твърде бързо губехме топката, а това ни е силата - да контролираме мача с постоянни пасове. Този път след две-три подавания бъркахме и създавахме условия за контраатаки, а ЦСКА има добри и бързи футболисти. Прибързвахме с решенията, но това е. Свърши мача, загубихме, но хубавото е, че това е мач за купата, а не за първенство“, заяви Стоев.

„И да съжалявам за гредата в края, няма значение. Надявам се в събота (за първенство) да изглеждаме по различен начин. Всеки умен човек си взема поуки, надявам се и ние да го направим. Трябва да коригираме някои неща", допълни треньорът на Лудогорец.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трета поредна победа за Лудогорец в Австрия

Лудогорец постигна трета победа по време на летния си лагер в Австрия. В третия си мач "орлите" се наложиха с 2:0 над швейцарския Санкт Гален в Цамс. Попаденията за шампиона на България реализираха Ивайло Чочев и Бърнард Текпетей през двете полувремена. Днешната среща не беше от най-зрелищните, но Лудогорец не остави съмнение, че е..

публикувано на 26.06.24 в 22:07
Гергана Топалова

Гергана Топалова е на победа от основната схема в "Уимбълдън"

Гергана Топалова е на победа от класиране за основната схема на "Уимбълдън". Във втория кръг на квалификациите 24-годишната Топалова разгроми с 6:0, 6:2 рускинята Анастасия Захарова за едва 63 минути и е само на крачка от това да се класира за първи път в кариерата си за основната схема на турнир от Големия шлем. Българската тенисистка..

публикувано на 26.06.24 в 21:57

Румъния спечели своята група и отива на осминафинал

Словакия и Румъния завършиха 1:1 в последна среща от група Е на Европейското първенство по футбол, а резултатът беше до голяма степен очакван, тъй като класира и двата отбора към втората фаза. Куриозното е, че всичките четири отбора в групата завършиха с по 4 точки, но румънците се оказаха на върха по допълнителни показатели. Така те очакват..

публикувано на 26.06.24 в 21:22

Славия надигра Септември (София) в контрола

Славия постигна победа в първата си приятелска среща по време на лятната подготовка. "Белите" се наложиха с 4:1 срещу новака в елита Септември (София). В 14-ата минута Иван Минчев подаде за Ертан Томбак, който асистира за нападателя Цветелин Чунчуков, който се завърна с гол при "белите". В 33-ата минута отново Минчев пусна за Куентин Зеедорф и..

публикувано на 26.06.24 в 20:06

Младоци носят успех на ЦСКА София в Банско

ЦСКА победи ФК Крумовград с 2:0 в контролна среща, играна в Банско."Червените" стигнаха до успеха с дебютни попадения на новото попълнение Иван Тасев и юношата Наско Цеков в края на срещата.  През първото полувреме "червените" контролираха темпото на двубоя и с постепенни атаки упражниха натиск върху съперника си. Първото по-добро положение за ЦСКА..

публикувано на 26.06.24 в 20:04

Гергана Топалова стартира с победа в квалификациите на Уимбълдън

Втората ракета на България при жените Гергана Топалова дебютира с победа в турнирите от Големия шлем. Българката надделя над германката Ела Зайдел със 7:5, 6:4 за 1:38 час и се класира за втория кръг на квалификациите на Уимбълдън. Топалова, номер 229-а в световната ранглиста, поведе с 2:0 в началото на мача, но допусна изравняване. 24-годишната..

публикувано на 25.06.24 в 20:06

Клуб "Таекуондо Фитнес НСА" с открита тренировка в подкрепа на здравословния начин на живот

На 27 юни от 19.00 часа  в парк „Възраждане“ спортен клуб "Таекуондо Фитнес НСА" организира открита тренировка и демонстрация. Събитието е част от проекта "TAE SHS 2 - Таекуондо за по-устойчив и здравословен начин на живот“. „Проектът има за цел повишаване на обществената осведоменост по отношение на изменението на климата и насърчаване на..

публикувано на 25.06.24 в 16:55