Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фенербахче записа рекордна победа в историята на Евролигата

Слукас от Фенербахче (вляво) се бори за топката с Томсън от Жалгирис.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Победителят в редовния сезон Фенербахче разгроми гостуващия Жалгирис със 76:43 (38:21) в първата среща от четвъртфиналните плейофи в Евролигата по баскетбола за мъже.

Така турският отбор постигна най-убедителната победа в историята си в елиминациите на турнира, а литовците записаха негативен рекорд за най-малко отбелязани точки в двубой от надпреварата.

Никола Калинич беше най-резултатен за домакините с 16 точки, а Марко Гудурич добави 13. За гостите единствен с двуцифрен актив завърши Мариус Григонис с 10 точки.

ЦСКА (Москва) също стартира убедително след 94:68 (44:40) над гостуващия испански Баскония.

След равностойно първо полувреме руснаците направиха серия от 19:4 и в средата на третата четвърт дръпнаха с 63:47, а до края те контролираха срещата. Така "армейците" записаха 15-а поредна победа над съперника в Москва в турнира от 2005 година насам.

Серхио Родригес беше най-добър за победителите с 19 точки и 5 асистенции. Кори Хигинс допринесе с 12 точки, а Нандо Де Коло вкара 11. Шейвън Шийлдс се отличи със 17 точки за Баскония.

Тази вечер са останалите два четвъртфинала в Евролигаа. Анадолу Ефес (Турция) приема Барселона (Испания), а шампионът

Реал (Испания) играе срещу Панатинайкос (Гърция) в Мадрид. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Зрител си поиска парите за церемонията по откриването на Олимпиадата в Париж

Зрител на церемонията по откриването на Олимпийските игри изрази възмущение от шоуто в Париж и поиска организаторите да му върнат 1.6 хиляди евро за билета. "Не видях никакво шоу, видях само лодки, носещи се в далечината, в тъмното, без осветление . . . И не видях никакви танцьори или представления по мостове или насипите на реката. Имам чувството,..

публикувано на 22.08.24 в 17:34

15-годишният автомобилен състезател Мартин Стоянов призовава да се спазват правилата за движение на пътя

В следващите минути на "Хора, пътища, автомобили" ще ви срещнем с един млад и талантлив автомобилен състезател. Роден е във Враца, живее в Швейцария и вече прославя родния град и страна в различни моторни надпревари в цяла Европа. Пътят към върха на моторния спорт за 15 годишния Мартин Стоянов от Враца започва от картинг пистата на..

публикувано на 22.08.24 в 15:20
Здравко Димитров

Здравко Димитров сменя Светослав Ковачев в националния отбор

Селекционерът на националния отбор по футбол Илиан Илиев повика играча на турския Бодрум Здравко Димитров за предстоящите първи мачове от Лигата на нациите – срещу Беларус на 5 септември и срещу Северна Ирландия на 8 септември, съобщиха от пресслужбата на БФС. Крилото ще замени Светослав Ковачев, който отпада от състава поради контузия...

публикувано на 22.08.24 в 10:31
Йънг Бойс победи Галатасарай

Победи за Йънг Бойс, Спарта (Прага) и Залцбург в Шампионската лига

Швейцарският Йънг Бойс победи с 3:2 турския Галатасарай в първи мач от плейофите в Шампионската лига по футбол. Тимът от Берн поведе до почивката с два гола на Жоел Монтейро. Той откри резултата още в 3-ата минута, а в добавеното време на първото полувреме се разписа за 2:0. Резервата Миши Батшуай обаче изравни в рамките на 6 миути през..

публикувано на 22.08.24 в 06:48
Финал на 5-ия етап от Вуелтата

Чехът Павел Битнер най-бърз в 5-ия етап от Вуелтата, Роглич остана начело

Чешкият състезател Павел Битнер изпревари Ваут ван Аерт с фотофиниш и спечели победата в петия етап от колоездачната обиколка на Испания, а Примож Роглич запази първото си място в генералното класиране. Белгиецът Ван Аерт изглеждаше сигурен победител след бързия си финиш в Севиля, но 21-годишният Битнер го атакува свирепо в последните..

публикувано на 21.08.24 в 20:56
Петко Христов

Петко Христов остава в Специя за още 4 години

Националният ни защитник Петко Христов подписа нов договор с футболния Специя, съобщиха официално от италианския клуб.  Юношата на Славия ще остане в състава от Серия "Б" до лятото на 2028 година. От този сезон бранителят е капитан на тима и бе възнаграден с контракт за четири години. 25-годишният българин играе в Специя от 2021 година, като..

публикувано на 21.08.24 в 20:44
Виктория Томова

Виктория Томова отпадна във втория кръг в Кливланд

Виктория Томова отпадна във втория кръг на турнира по тенис за жени в Кливланд с награден фонд 271 хиляди долара, след като отстъпи с 3:6, 3:6 пред нидерландката Аранча Рус. Двубоят на българската олимпийска състезателка продължи час и 34 минути. С отпадането си във втория кръг Томова заслужи 30 точки за ранглистата на УТА, в която заема 50-о..

публикувано на 21.08.24 в 20:11