Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гуардиола: Голът на Йоренте беше вкаран с ръка

Страданието на Пеп Гуардиола.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се оплака от решението на съдията Джунейт Чакър и системата за видеоповторение (VAR), да не отменят решителния гол на Фернандо Йоренте от Тотнъм, който изхвърли Манчестър Сити от Шампионската лига, пише АФП.

"Аз подкрепям системата VAR, но от друга гледна точка голът на Фернандо Йоренте беше вкаран с ръка. Явно не и от гледната точка на съдията", каза Гуардиола.

Манчестър Сити водеше с 4:2 на "Етихад", което им даваше място на полуфиналите, с общ резултат от двата двубоя 4:3, преди Йоренте да вкара в 72-та минута и да направи общия баланс 4:4 при повече голове на чужд терен за Тотнъм.

В самия край на мача имаше още един инфарктен момент, когато Сити вкараха топката във вратата на Тотнъм, но радостта им отново беше спряна от системата VAR, която показа Рахим Стърлинг в засада.

'Радвахме се и бяхме толкова близо до полуфиналите. Жестоко е, но такива са фактите и трябва да го приемем", каза Гуардиола.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Почетино ликува след последния съдийски сигнал.

Мениджърът на "шпорите": Моите играчи са герои, гордея се с тях!

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино похвали играчите за характера, който показаха при загубата с 3:4 от Манчестър Сити. Този резултат класира "шпорите" на полуфиналите в Шампионска лига. "Най-важното е, че сме на полуфиналите. Заслужихме си го. Моите..

публикувано на 18.04.19 в 09:13
Тотнъм елиминира Манчестър Сити в луд мач

Тотнъм елиминира Манчестър Сити в луд мач, Ливърпул отново удари Порто

Отборът на Тотнъм изхвърли Манчестър Сити от Шампионската лига по футбол в един от лудите мачове в историята, който ще се помни дълго – 3:4. В първия двубоя тимът от Лондон спечели с 1:0 и така заради головете на чужд терен се класира на полуфинал...

публикувано на 18.04.19 в 00:41
ВИЖТЕ ОЩЕ

Състезанието по картинг за издръжливост "Еко 24 на България" в подкрепа на детското отделение към МБАЛ Кюстендил

Сезонът в европейския картинг шампионат по издръжливост ще бъде възобновен на 8 юни, когато стартира „ЕKO 24 часа на България“ – единственото за годината 24-часово състезание у нас. Писта „Пауталия“ в Кюстендил отново ще бъде домакин на събитието, в..

публикувано на 03.06.24 в 13:32
Моринари Ватанабе - президент на Международната федерация по гимнастика

Двама са кандидатите за президент на Международната федерация по гимнастика

Настоящият президент Моринари Ватанабе и шефът на Европейската гимнастика Фарид Гаибов ще се борят за поста президент на Международната федерация по гимнастика (ФИГ), стана ясно след заседание на Изпълнителния комитет на централата в Шанхай (Китай)...

публикувано на 03.06.24 в 09:30

България взе гейм, но не успя да победи Германия в Лигата на нациите

Женският ни национален отбор по волейбол допусна 3-а поредна и общо 7-а загуба от началото на тазгодишната Лига на нациите. Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели се бориха и взеха гейм, но все пак отстъпиха пред Германия с 1:3 гейма, в отделните части..

публикувано на 03.06.24 в 07:00
Арманд Дуплантис

Арман Дуплантис с нова победа в Диамантената лига

Арманд "Мондо" Дуплантис спечели състезанието на овчарски скок в Стокхолм, в поредния кръг на лекоатлетическата верига "Диамантена лига", но не успя да постави нов световен рекорд. 83 рекорда в леката атлетика са подобрени на стадиона в шведската столица..

публикувано на 03.06.24 в 06:44
Валентин Антов

Венеция победи Кремонезе с Валентин Антов и си гарантира участие в Серия А

Валентин Антов и неговият Кремонезе няма да играят в италианския футболен елит, след като загубиха втория плейофен мач срещу Венеция с 0:1. Така венецианците печелят финалния бараж след нулево равенство в първата среща в Кремона и отново са в Серия А след..

публикувано на 03.06.24 в 06:42
Яник Синер

Григор Димитров срещу Яник Синер в четвъртфиналите на “Ролан Гарос”

Яник Синер ще е съперникът на Григор Димитров в четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Италианецът се наложи над последния останал представител на домакините Корентен Муте с 2:6, 6:3, 6:2, 6:1 и си осигури нова среща с българина,..

публикувано на 03.06.24 в 06:32
Андриан Краев

Андриан Краев напусна Левски като свободен агент

Андриан Краев напусна Левски като свободен агент. Договорът на бившия играч със “сините” изтече през уикенда. Той със сигурност ще продължи кариерата си на друго място и няма да остане на “Георги Аспарухов”. Новият треньор Станислав Генчев обяви, че ще..

публикувано на 03.06.24 в 06:25