Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Еврохолд“ съдейства на КФН за проверката на финансовото състояние

Снимка: БГНЕС

„Еврохолд“ оказва пълно съдействие на Комисията за финансов надзор (КФН) за проверката на финансовото състояние, съобщиха от холдинга.

Проверката започна заради намерението на компанията да придобие българските активи на ЧЕЗ. Когато имат необходимите договорености, от „Еврохолд“ обещават, че ще разкрият имената на банките партньори, които помогнат за финансирането на сделката.

КФН започна проверка на финансовия капацитет на „Еврохолд“ да придобие българските активи на ЧЕЗ, тъй като това е инфраструктура от националната сигурност.

Ден след началото на проверката от дружеството излязоха с позиция, че оказват пълно съдействие и припомнят, че като публична компания, чиито акции се търгуват на Софийската и на Варшавската фондови борси, голяма част от информацията е достъпна. От „Еврохолд“ припомнят, че са чест обект на проверки, тъй като са най-големият публичен холдинг в България.

Преди време председателят на енергийната комисия в парламента Валентин Николов поиска ДАНС да провери дали сделката за ЧЕЗ няма да се финансира с офшорни средства. От компанията са категорични, че капиталът ще е собствен и подкрепа от западноевропейски банки. Все пак от КФН ще информират ДАНС и прокуратурата за резултатите от проверката.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

“Еврохолд“ ще търси 154 млн. лева от капиталовия пазар чрез нови привилегировани акции

“Еврохолд“, който води преговори за закупуване на българските активи на ЧЕЗ, ще търси 154 млн. лева от капиталовия пазар чрез нови привилегировани акции, решиха акционерите на холдинга на извънредно Общо събрание. Акционерите на “Еврохолд“ взеха..

публикувано на 22.04.19 в 18:08

"Еврохолд" е получил уверение от ЧЕЗ, че преговорите се водят само с българската компания

Финансовият холдинг "Еврохолд" е получил уверение от ЧЕЗ, че преговорите за придобиване на българските активи на дружеството се водят само с българската компания. Вчера чешкото издание "Лидове новини" публикува информация, че от..

публикувано на 17.04.19 в 13:50
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прогнозите за поскъпване на олиото няма да се оправдаят

Прогнозите за поскъпване на олиото, заради слабата реколта в страната през следващите месеци, няма да се оправдаят. Това съобщи за БНР председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир Иванов. Европейският пазар ще компенсира..

публикувано на 30.09.24 в 07:42
Десетки хиляди ливанци избягаха в съседна Сирия.

Израелските атаки срещу Ливан продължават, Бейрут ще следва пътя на дипломацията

Ливанците, които са били принудени да напуснат домовете си заради израелските въздушни удари, може да достигнат 1 милион, предупреди ливанският премиер Наджиб Микати. Израелските атаки в Ливан продължиха, дори след ликвидирането на лидера на..

публикувано на 30.09.24 в 07:38

Започва процесът по удостоверяване на машините за предсрочния вот

В Министерството на електронното управление тази седмица започва процесът по удостоверяването на машините за гласуване. От ЦИК информират, че вече са определили правилата за участие на партии, коалиции и неправителствени организации,..

публикувано на 30.09.24 в 07:23

МС решава за обезпечаване на съхранението на машините за гласуване

Очаква се кабинетът да приеме решение, с което да се обезпечи съхранението на машините за гласуване на предсрочния парламентарен вот на 27 октомври. Правителството: Не сме страна по договора за наем на помещение за съхранение на машините за..

публикувано на 30.09.24 в 07:21
Австрийският президент Александър Ван дер Белен

След изборите в Австрия: Президентът дава време на партиите

Австрийският президент Александър ван дер Белен дава време на партиите, които влизат в новия парламент да потърсят мнозинство преди да възложи съставянето на следващото правителство. "Водещо за мен като президент ще бъде дали следващото..

публикувано на 29.09.24 в 22:11

За нови жертви на израелските бомбардировки съобщават властите в Ливан

За нови десетки жертви на израелските бомбардировки съобщават властите в Ливан, цитирани от АФП. Израелската армия: 20 високопоставени членове на "Хизбула" са убити заедно с лидера Хасан Насрала 21 души са загинали, а други 47 са били ранени при..

публикувано на 29.09.24 в 20:36
Фридрих Мерц

Мерц: Трябва да направим всичко възможно, за да стане продължаването на войната безнадеждно за Русия

Западът не си поставя за цел да победи Русия в конфликта с Украйна. Това заяви кандидатът за канцлер на Християндемократическия съюз Фридрих Мерц в интервю за германския таблоид "Билд".  Според него Украйна трябва да възстанови суверенитета над територията..

публикувано на 29.09.24 в 19:58