Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Донски отпадна от турнира в Тунис

Александър Донски
Снимка: БГНЕС

Шампионът на България по тенис в зала през 2017 и 2018 година Александър Донски отпадна във втория кръг на турнира по тенис на червени кортове в Табарка (Тунис) с награден фонд 15 хиляди долара. Участващият с "уайлд кард" Донски загуби драматично от Ерик Крепалди (Италия) с 6:4, 5:7, 4:6 след малко повече от два часа и половина игра.

20-годишният българин взе първия сет с ключов пробив в десетия гейм, а втората част навакса ранен брейк пасив и изравни за 4:4, но след това отново загуби подаването си за 5:6 и това се оказа решаващо. В третата част Крепалди успя да реализира нов пробив за 3:2 и запази аванса си до края.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стилияна Николова

Стилияна Николова се класира за финалите на четирите уреда в Кайро

Абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика от Будапеща 2024 Стилияна Николова се класира за финалите на всичките четири уреда на международния турнир "Pharaohs Cup" 2024 в Кайро (Египет). Националката, която ще представя България на олимпийските игри в Париж 2024, получи най-високи оценки за композициите си с бухалки 33.650..

публикувано на 29.06.24 в 18:47
Верстапен, Норис и Ръсел

Верстапен спечели и квалификацията за основното състезание в Австрия

Нидерландецът Макс Верстапен с болид "Ред Бул" спечели квалификацията за старта от световния шампионат по автомобилизъм във Формула 1 - за "Голямата награда на Австрия", след като победи следващото най-добро време с цели четири десети от секундата. На него завърши британецът Ландо Норис с "Макларън", който ще бъде основния съперник на световния..

публикувано на 29.06.24 в 18:41
Макс Верстапен

Верстапен победи пилотите на "Макларън" в спринта в Австрия

Макс Верстапен с "Ред Бул" устоя на предизвикателството на болидите на "Макларън“, за да спечели  спринтовото състезание от световния шампионат по автомобилизъм във Формула 1 - за "Голямата награда на Австрия". Нидерландецът тръгна от полпозишън и успя да увеличи преднината си във Формула 1 до 71 точки. Австралиецът Оскар Пиастри завърши втори с..

публикувано на 29.06.24 в 17:35
Калоян Кръстев

Хебър привлече нападателя Калоян Кръстев

Футболният клуб Хебър (Пазарджик) привлече в редиците си централния нападател Калоян Кръстев. 25-годишният таран е висок 192 см, а в досегашната си кариера е носил екипите на Славия, ЦСКА, Берое и Локомотив (София). Кръстев има и 5 мача за "А" националния отбор на България. Четвъртото ново попълнения на отбора се казва Енцо Ел Фатах...

публикувано на 29.06.24 в 17:25
Юлия Стаматова

Стаматова и Евтимова загубиха от сръбкини в Куршумлийска баня

Българките Юлия Стаматова и Диа Евтимова отпаднаха на полуфиналите в игрите поединично на турнира по тенис на клей в Куршумлийска баня (Сърбия) с награден фонд от 15 000 долара. Поставената под номер 6 Стаматова допусна обрат и претърпя поражение от водачката в схемата Аня Станкович от Сърбия с 6:2, 3:6, 4:6. Двубоят продължи два часа и десет..

публикувано на 29.06.24 в 17:19
Шели-Ан Фрейзър-Прайс

Шели-Ан Фрейзър-Прайс се класира за пета Олимпиада

Двукратната олимпийска и петкратна световна шампионка в спринта на 100 метра - лекоатлетката Шели-Ан Фрейзър-Прайс от Ямайка се класира за петата си олимпиада на 37-годишна възраст и ще преследва трети златен медал в кариерата си в спринта на 100 метра на Игрите в Париж. Фрейзър-Прайс стана трета в петък вечерта в квалификациите на Ямайка..

публикувано на 29.06.24 в 17:11
Алекс Божев

Алекс Божев подписа с ЦСКА 1948

Алекс Божев официално е футболист на ЦСКА 1948. Младият вратар е роден на 19 юли, 2005 година. Божев е играл за всички юношески гарнитури на България до 20 години, като е носил капитанската лента за отбора до 19 години. Той направи своя неофициален дебют за състава воден от Валентин Илиев в приятелската среща срещу Струмска слава (3:0). "Всички в..

публикувано на 29.06.24 в 17:03