Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Киров: Успешните контраатаки донесоха победата

"Канарчетата" отново победиха ЦСКА-София в Пловдив.
Снимка: БТА

Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров остана реалист след победата с 2:0 над гостуващия ЦСКА-София снощи в мач от 31-ия кръг на Първа футболна лига. Феребори Доре откри в 83-ата минута а Тодор Неделев отбеляза втория гол в добавеното време. 

"Не започнахме днес добре двубоя. Приехме играта в половината си. Това не е нашата сила - призна наставникът на "канарчетата". - През втората част Кристиан Добрев раздвижи нещата в нападение. Там е мощта ни. Така стигнахме до успеха. Имахме проблеми с точните подавания в предни позиции. Успешните контраатаки направиха всичко възможно.
Ролята на хората, които влизат по-свежи, е да помогнат на отбора. Такъв бе случаят днес с Феребори Доре.
Трябва да направим нужните ротации. Нека тези, които играят постоянно, да получават и почивка, за да може да са в оптимална кондиция за финала за купата на България. С футболистите още не коментираме този мач. Той ще бъде исторически. С него обаче ще се занимаваме след 7-8 дни".

Колегата му Любослав Пенев този път не се занимава със съдийството.

"Когато искаш да победиш, трябва да вкараш голове. За да вкараш голове, трябва да имаш удари. Контролирахме мача, но нямахме удари. Получихме гол след контраатака, след това получихме и още един. Няма какво да се сърдим. Когато другият отбор има възможности, вкарва. Това е ситуацията. Първите три отбора загубиха, разликата се запази и задачата става още по-сложна. Не се отказваме, но без удари няма как да отбелязваме голове. До първия техен гол стояхме добре", коментира треньорът на "червените".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Ботев (Пд) - ЦСКА-София

Резултати и класирания след 31-ия кръг в Първа лига

Резултати от 31-ия кръг в Първа професионална лига: Първа шестица: Ботев (Пловдив) - ЦСКА-София 2:0 петък: Черно море - Лудогорец  2:1 Левски - Берое  1:2 временно класиране: 1. Лудогорец (Разград)  31  22  7  3  59:16  70 точки 2. ЦСКА-София  31  20..

публикувано на 29.04.19 в 21:53
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лионел Меси не вкара гол, но Интер спечели

Интер Маями печели, Меси влезе като резерва

Отборът на Интер Маями постигна победа над Торонто с 1:0 с късен гол на Лео Кампана, който засече подаване на уругваеца Луис Суарес с десния крак в 93-ата минута. Това бе осми гол на Кампана за сезона и трети в последните пет мача. Вратарят на Интер -..

публикувано на 06.10.24 в 10:09
Франческо Баная

Италианeцът Франческо Баная спечели Гран при на Япония

Италианският пилот на Дукати - Франческо Баная, спечели Гран при на Япония по мотоциклетизъм в клас MotoGP, кято остави да себе си лидера в класирането Хорхе Мартин в Дукати-Прамак. Баная доминираше в състезанието, като поведе още малко след..

публикувано на 06.10.24 в 09:44
Реал (Мадрид) се наложи над Виляреал с 2:0

Реал надигра Виляреал, но Карвахал се контузи тежко

Отборът на Реал (Мадрид) се наложи над Виляреал с 2:0 в мач от испанската Ла Лига. Уругвайският национал Федерико Валверде откри резултата за домакините след четвърт част игра, като се възползва от асистенция на Лука Модрич.  Винисиус Жуниор затвърди..

публикувано на 06.10.24 в 08:53
Интер победи Торино с 3:2

Интер повали Торино в мач с пет гола

Отборът на Интер победи Торино с 3:2 в мач от седмия кръг на италианската Серия А. Шампионът на Италия игра с човек повече на терена от 20-ата минута, когато Гилермо Марипан от Торино бе изгонен от терена с директен червен картон. Френският..

публикувано на 06.10.24 в 08:43
Григор Димитров

Дъжд отново бави мача на Григор Димитров в Шанхай

Прекъснатият от вчера мач на Григор Димитров с белгиеца Зизу Бергс от втория кръг на тенис турнира от сериите Мастърс в Шанхай, който трябваше да стартира в 7,30 ч, все още не е започнал. Причината отново е дъжд в китайския град, като се играе..

публикувано на 06.10.24 в 08:27
Монако се наложи като гост над Рен с 2:1

Монако победи Рен и е първи във френската Лига 1

Отборът на Монако се наложи като гост над Рен с 2:1 в късния съботен мач във френската Лига 1. Така монегаските се изкачиха на върха във френската Лига 1, като имат 19 точки, но и мач повече от шампиона Пари Сен Жермен. Тимът на Монако..

публикувано на 06.10.24 в 08:25
Душан Керкез

Душан Керкез: Футболистите показаха характер

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) - Душан Керкез, очаквано бе доволен след победата на неговия отбор с 1:0 при домакинството на Левски.  "Днес футболистите показаха характер. Много е трудно да играеш срещу Левски, който играе много директен..

публикувано на 06.10.24 в 05:49