Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подготвя се симулация на международна кибератака срещу финансовия сектор

Снимка: БГНЕС

Страните от Г-7 за първи път ще участват в съвместна симулация на международна кибератака срещу финансовия сектор, съобщи Ройтерс като цитира източници от френското правителство. Учението се организира от Френската централна банка под егидата на Г-7, а сценарият включва заразяване с вирус на технически компонент, използван широко във финансите.

"Кибератаките са доказателство, че се нуждаем от повече сътрудничество между страните", заяви френският финансов министър Бруно льо Мер.

Според проучване на Ай Би Ем 19 процента от онлайн престъпленията са насочени именно срещу финансовия сектор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Смолян

77-годишна жена почина на пешеходната улица в Смолян

77-годишна жена почина на пешеходната улица в Смолян, на моста до бившето кино "Дружба“. Сигналът е подаден от гражданин в 10.20 часа, уточниха от полицията в областния град. На място веднага са пристигнали линейка и полиция, които са установили смъртта на жената. Тялото на починалата жена е приведено за аутопсия в МБАЛ "Д-р Братан..

публикувано на 10.06.24 в 13:16

При 66% обработени протоколи в област Силистра води ДПС

В Силистра се бави приемането и обработването на изборните книжа. В двора на Езиковата гимназия в града все още е пълно с автобуси и чакащи членове на секционни комисии. Работният ден на членовете на секционни избирателни комисии надхвърли 24 часа. Недоволството основно е заради дългото чакане. "Забавянето предполагам, че се дължи на може би..

публикувано на 10.06.24 в 13:10
Снимката е илюстративна.

Осъждан 67-годишен мъж простреля столичен полицай

67-годишен мъж с множество присъди нападна двама столични полицаи с нож и пистолет и простреля единия от тях. Нападателят е арестуван. На 8 юни късно вечерта двамата полицаи са били изпратени по сигнал за междусъседски скандал. На място подателят на сигнала обяснил пред униформените служители, че негов съсед е заплашил семейството му с..

публикувано на 10.06.24 в 13:04
Проф. Вили Лилков

Вили Лилков: Следващите избори няма да са далече

Следващите избори няма да са далече . Това прогнозира пред БНР каза пред БНР проф. Вили Лилков от "Синя България" и уточни, че формацията ще продължи работата си "за разширяване на подкрепата" си за предстоящи избори: "След като си направим анализите в следващите дни и седмици, ще подготвим стройна програма за следващия вот".  При..

публикувано на 10.06.24 в 13:02
Костадин Паскалев

Костадин Паскалев: Стабилната конфигурация в парламента отново ще бъде на базата на закона "Магнитски"

Стабилната конфигурация в парламента ще бъде отново на базата на закона "Магнитски" . Това заяви пред БНР Костадин Паскалев, "Левицата".  "Т.е. под въздействието на външни фактори. В противен случай управлението ще бъде нестабилно и нетрайно". Трудно е да се каже, че на тези избори има победетили и победени , отбеляза той. "Левицата" се..

публикувано на 10.06.24 в 13:00

97 досъдебни производства в прокуратурата от началото на кампанията до деня след изборите

От началото на предизборната кампания до 12.00 часа днес са образувани 97 досъдебни производства и 597 преписки, обобщават от Върховната прокуратура.  Данните са от постъпилата от прокуратурите в страната информация за образуваните преписки и досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите. Най-голям брой..

публикувано на 10.06.24 в 12:58

При обработени 77,87% протоколи: 7 партии в новото Народно събрание

Седем политически партии и коалиции ще влязат в 50-ото Народно събрание, показват междинни данни на Централната избирателна комисия при обработени 77,87% от секционните избирателни протоколи. Това са ГЕРБ-СДС, ДПС, ПП-ДБ, "Възраждане", "БСП за България", ИТН и ПП "Величие".  Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в..

публикувано на 10.06.24 в 12:44