Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА (Москва) спечели Евролигата

ЦСКА (Москва) спечели Евролигата след успех над Анадолу Ефес
Снимка: ЕПА/БГНЕС

ЦСКА (Москва) спечели най-престижния европейски баскетболен турнир - Евролигата за мъже.

На финала руският отбор надигра Анадолу Ефес с 91:83 точки.

ЦСКА печели Евролигата за осми път, като за последно "армейците" взеха трофея през 2016 година.

Срещата започна с преимущество за руския тим и след първата четвърт разликата бе 9 точки в полза на ЦСКА.

Последва силна втора част за състава на Анадолу, който успя да стопи пасива на 2 точки.

ЦСКА увеличи аванса си на 6 точки, като поддържаше тази разлика, а в края по-опитните играчи на руския отбор задържаха преднината и се поздравиха с крайния успех.

Най-резултатни за победителите бяха Кори Хигинс и Уил Клайбърн с по 20 точки.

За Анадолу над всички отново бе Шейн Ларкин с 29 точки, а дабъл-дабъл за турския тим записа Брайънт Дънстън с 13 точки и 10 борби.

Миналогодишният шампион Реал Мадрид заслужи бронзовите медали след категорична победа в малкия финал над Фенербахче с 94:75.

Густаво Айон се отличи с 23 точки за Реал, а Фенербахче най-резултатен бе Костас Слукас със 17 точки. 

Мачовете от Финалната четворка се играха в испанския град Витория-Гастейс.   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лора Христова

Лора Христова спечели титлата в суперспринта на Световното първенство по летен биатлон

Лора Христова спечели титлата в суперспринта при девойките на Световното първенство по летен биатлон в Опетя (Естония). Българката триумфира с време 22:41.9 минути, след като допусна само една грешка в четирите стрелби. Още две българки участваха на финала на супер спринта. Валентина Димитрова е четвърта с пет грешки, а Ирина Георгиева остана 29-а с..

публикувано на 22.08.24 в 17:48

Зрител си поиска парите за церемонията по откриването на Олимпиадата в Париж

Зрител на церемонията по откриването на Олимпийските игри изрази възмущение от шоуто в Париж и поиска организаторите да му върнат 1.6 хиляди евро за билета. "Не видях никакво шоу, видях само лодки, носещи се в далечината, в тъмното, без осветление . . . И не видях никакви танцьори или представления по мостове или насипите на реката. Имам чувството,..

публикувано на 22.08.24 в 17:34

15-годишният автомобилен състезател Мартин Стоянов призовава да се спазват правилата за движение на пътя

В следващите минути на "Хора, пътища, автомобили" ще ви срещнем с един млад и талантлив автомобилен състезател. Роден е във Враца, живее в Швейцария и вече прославя родния град и страна в различни моторни надпревари в цяла Европа. Пътят към върха на моторния спорт за 15 годишния Мартин Стоянов от Враца започва от картинг пистата на..

публикувано на 22.08.24 в 15:20
Здравко Димитров

Здравко Димитров сменя Светослав Ковачев в националния отбор

Селекционерът на националния отбор по футбол Илиан Илиев повика играча на турския Бодрум Здравко Димитров за предстоящите първи мачове от Лигата на нациите – срещу Беларус на 5 септември и срещу Северна Ирландия на 8 септември, съобщиха от пресслужбата на БФС. Крилото ще замени Светослав Ковачев, който отпада от състава поради контузия...

публикувано на 22.08.24 в 10:31
Йънг Бойс победи Галатасарай

Победи за Йънг Бойс, Спарта (Прага) и Залцбург в Шампионската лига

Швейцарският Йънг Бойс победи с 3:2 турския Галатасарай в първи мач от плейофите в Шампионската лига по футбол. Тимът от Берн поведе до почивката с два гола на Жоел Монтейро. Той откри резултата още в 3-ата минута, а в добавеното време на първото полувреме се разписа за 2:0. Резервата Миши Батшуай обаче изравни в рамките на 6 миути през..

публикувано на 22.08.24 в 06:48
Финал на 5-ия етап от Вуелтата

Чехът Павел Битнер най-бърз в 5-ия етап от Вуелтата, Роглич остана начело

Чешкият състезател Павел Битнер изпревари Ваут ван Аерт с фотофиниш и спечели победата в петия етап от колоездачната обиколка на Испания, а Примож Роглич запази първото си място в генералното класиране. Белгиецът Ван Аерт изглеждаше сигурен победител след бързия си финиш в Севиля, но 21-годишният Битнер го атакува свирепо в последните..

публикувано на 21.08.24 в 20:56
Петко Христов

Петко Христов остава в Специя за още 4 години

Националният ни защитник Петко Христов подписа нов договор с футболния Специя, съобщиха официално от италианския клуб.  Юношата на Славия ще остане в състава от Серия "Б" до лятото на 2028 година. От този сезон бранителят е капитан на тима и бе възнаграден с контракт за четири години. 25-годишният българин играе в Специя от 2021 година, като..

публикувано на 21.08.24 в 20:44