Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивет Горанова: Този медал е изключително важен, доближаваме се до Олимпиадата

Автор:


„Мечтаехме да участваме на това състезание. С украинката винаги мачовете са ни много оспорвани. Тя все пак е първа в световната ранглиста. Доста обиграна. Има много опит. С нея трябва да се биеш яко, иначе няма как да победиш. За мен този медал е изключително важен. Той ще ме доближи до квотата за олимпийските игри, което е най-голямата ни цел“, сподели Ивет Горанова пред пресаташето на БОК Тодор Шабански след като спечели златния медал в категория 55 килограма на турнира по карате в дисциплината „кумите“ на европейските игри в Минск.

Снимка

„Удовлетворени сме. Този труд, които положи Ивет имаше резултат. Това е най- хубавото отличие, което тя можеше да вземе – златния медал. Всички мачове бяха много хубави на това състезание. Последният мач беше много атрактивен. Имаше всичко. Щом победихме всичко е прекрасно“, допълни личният треньор на Ивет Ангел Стефанов.

Това е трето златно отличие за България от европейските игри в Минск, след титлите на Мария Оряшкова (самбо) и Станимира Петрова (бокс). Второто издание на Игрите ще бъде закрито тази вечер на официална церемония на стадион "Динамо", а знаменосец на българската делегация ще бъде златната медалистка Станимира Петрова. Церемонията по закриване ще започне в 22.00 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Васил Етрополски очаква изборни хватки във фехтовката

Легендата в българската фехтовка Васил Етрополски представи екипа си и програмата си, с която се кандидатира за президентския пост в Българската федерация по фехтовка, като Изборното събрание - по негови думи - трябва да бъде проведено на 17 декември в Министерството на младежта и спорта. Той обяви желанието си преди месец , а днес разказа в..

публикувано на 10.10.24 в 17:09
Орлин Станойчев

Орлин Станойчев: Най-добрите ни състезатели трябва да играят в мача срещу Румъния за Купа „Дейвис“

"Срещата срещу  състава на Румъния ще бъде много, много трудна. Срещу тях винаги е така, независимо от състава им. Ще ни трябват най-добрите ни състезатели, защото с тях  ще имаме най-големи шансове да спечелим този мач", това заяви специално за БНР членът на Управителния съвет на Българската федерация по тенис Орлин Станойчев  по повод..

публикувано на 10.10.24 в 13:47
Стилияна Николова, Дария Варфоломеев и София Рафаели

Дария Варфоломеев и Стилияна Николова с участие в турнира "Златните момичета... ЗАВИНАГИ"

Олимпийската шампионка от Игрите в Париж - Дария Ваpфоломеев от Германия и европейската шампионка от първенството в Будапеща - Стилияна Николова, ще вземат специално участие в турнира по художествена гимнастика "Златните момичета... ЗАВИНАГИ".  Първото издание е от 18 до 20 октомври в „Арена Самоков“, съобщи специално за БНР европейската и световна..

публикувано на 10.10.24 в 12:11

Състезатели от 10 държави ще се борят за титлите в турнира „Рамус София къп“

Състезатели от 10 държави са победи заявка за участие в 11-ото издание на международния турнир по олимпийско таекуондо „Рамус София къп“, който ще се проведе на 2 и 3 ноември в многофункционалната спортна зала на Националната спортна академия „Васил Левски“. Срокът за регистрация ще приключи на 27 октомври. „Всяка година състезанието, което е..

публикувано на 10.10.24 в 07:20
Балкан загуби от Билбао с 55:95

Балкан с тежко поражение за Купата на ФИБА Европа

Отборът на Балкан (Ботевград) стартира с тежка загуба от Билбао Баскет с 55:95 точки като гост в Испания в първия кръг от 10-та група на турнира за Купата на ФИБА Европа по баскетбол за мъже. Домакините имаха предимство през цялото време, а българският отбор не поведе нито веднъж в двубоя. Билбао натрупа 11 точки аванс в края на първата..

публикувано на 10.10.24 в 06:40

Страхотен старт на “СуперОктомври” за волейболистките на Левски

Волейболистките на Левски София направиха перфектен старт в европейските турнири. Воденият от Радослав Арсов тим надигра словашкия ВП УКФ Нитра с 3:0 (25:12, 25:12, 25:14) в първия двубой от 1/32-финалите на турнира "Чалъндж къп", който се игра пред 100 зрители в зала “Левски София”. Това бе страхотен старт на “СуперОктомври” за волейболистките на..

публикувано на 09.10.24 в 21:44

Поражение за Рилски спортист в груповата фаза за Купата на ФИБА Европа

Българският шампион Рилски спортист загуби от унгарския Алба Фехервар с 88:100 (17:30, 20:22, 21:33, 30:15) като гост в Секешфехервар в първа среща от група F на турнира за Купата на ФИБА Европа по баскетбол за мъже. Домакините от Алба Фехервар поеха инициативата още в началото на двубоя и след силна първа четвърт поведоха с 30:17. Рилски спортист не..

публикувано на 09.10.24 в 21:13