Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главният прокурор поиска да бъде отнето българското гражданство на 2-ма чужденци

| обновено на 18.07.19 в 14:07
Главният прокурор Сотир Цацаров
Снимка: БГНЕС

По сигнал на ДАНС главният прокурор Сотир Цацаров поиска да бъде отнето българското гражданство на родения в Кайро Магди Мохеб Камил Кассабгуи и на пакистанеца Мустафа Мухаммад Хюсеин Хемани.

Причината - и двамата не са изпълнили задълженията си за инвестиции, станали основание за получаване на българско гражданство.

В писмо до правосъдния министър Обвинител номер едно иска Данаил Кирилов да отправи предложение до президента за издаване на указ за отмяна на натурализацията на Кассабгуи  и на Хемани.

В началото на юни, пак по сигнал на ДАНС, Сотир Цацаров поиска да бъде отнето българското гражданство на още четирима чужди граждани.

Проверката на Върховната касационна прокуратура по сигналите на ДАНС и за други лица продължава.










Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Зам.-областният управител на Перник Владимир Русев е освободен от поста

Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев е освободен заместник областният управител на Перник Владимир Русев. Новината потвърди самият Русев с пост в социалната мрежа.  Владимир Русев е член на Изпълнителният съвет на местната структура на "Да, България" и бе назначен за зам. областен управител на Перник на 11 декември миналата година...

публикувано на 03.07.24 в 13:37

При руска атака в Днипро са убити най-малко четирима души

При руска атака с ракети и дронове срещу украинския град Днипро бяха убити най-малко четирима души и други 27 бяха ранени, предаде "Ройтерс", като се позова на кмета на града. В следствие на атаката в града са избухнали и множество пожари. Междувременно двама цивилни бяха убити и един бе ранен при украинска атака с дронове, която порази пекарна в..

публикувано на 03.07.24 в 13:25

Двама пострадали след бой в заведение в Брезник

Мъж и жена са пострадали след бой между две празнуващи групи в заведение в Брезник, съобщиха от полицията. Жената е с травми на ръката. Тя е прегледана в пернишката болница и освободена за домашно лечение, а мъжът е със счупена челюст и е настанен за лечение в  столично лечебно заведение. Задържани са четирима души - двама от Брезник и двама..

публикувано на 03.07.24 в 13:16
Николай Марков

Николай Марков: Наближава часът на истината

Наближава часът на истината. От гласуването за правителство маските на истинските предатели и лъжци ще станат ясни. Това написа във Facebook председателят на ПГ на "Величие" Николай Марков по-малко от час преди да започне разглеждането на точката за проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС. "Ще стане ясно и кой е тотално зависимия човек, влязъл..

публикувано на 03.07.24 в 12:59
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Ако трябва да се залага, не би трябвало да имаме правителство

Според мен правителството няма да мине. Бих се доверил на Борисов и оценката му като двигател на този процес, трудно е да се предвиди ситуацията. Нито една политическа партия не иска предсрочни избори, но това не означава, че ще намерят основания да подкрепят правителство. Това прогнозира политологът и преподавател в НБУ  Христо Панчугов в..

публикувано на 03.07.24 в 12:57

Пенсионерите с ниски доходи ще запазят правото си на помощ за отопление

Пенсионерите с ниски доходи ще запазят правото си на помощ за отопление за предстоящия зимен сезон въпреки ръста на пенсиите.  Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов подписа заповед за актуализиране на коефициент, с който се намаляват доходите от пенсии при определяне на правото на целевата помощ.  В новия коефициент е отчетено..

публикувано на 03.07.24 в 12:52
Емилия Милчева

Емилия Милчева: Отиваме на избори! Борисов направи превъзходен спектакъл

Отиваме на избори! Прогнозата направи пред БНР журналистката Емилия Милчева и добави, че това, което направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, е "наистина превъзходен спектакъл, чудесно изигран и с цялата мощ на партията , номинираните за министри и тяхното желание да управляват и да поемат политическата отговорност". Борисов търси..

публикувано на 03.07.24 в 12:52