Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община „Тунджа“ осигурява 2500 кубика дърва за огрев за социално слаби

Снимка: БГНЕС

Близо 2500 кубика дърва за социално слаби граждани ще осигури община „Тунджа“ за предстоящия отоплителен сезон. Сечта ще започне в средата на август, информираха от общинската администрация.

Дървата за огрев са от общинския горски фонд и ще бъдат добити от сечищата в селата Меден кладенец, Голям манастир и Миладиновци, посочи кметът на община Тунджа Георги Георгиев.

„Идеята е в един по благоприятен период да се добият дървата и да стигнат максимално навреме при хората“, обясни той.

Цената на кубик дърва е 30 лева и е определена с решение на Общинския съвет, но в нея не влизат транспортните разходи, допълни Георгиев.

„Основно цената на дървата се вдига от транспортните разходи и колкото са по- близко сечищата да съответните села, толкова по- изгодно е за хората“.

За да могат да се възползват повече домакинства от преференциалните цени, се разрешава да бъдат закупени до 3 кубика дърва.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова.

25 българи и членове на техните семейства са заявили готовност да се евакуират от Ливан

Няма информация за пострадали българи след ескалацията на напрежението в региона на Близкия изток през последните часове. Експлозии в Израел, Иран потвърди, че е извършена ракетна атака Израелският премиер Нетаняху: Иран ще си плати Последни данни: Изстреляните срещу Израел ракети са били 180 "Хизбула" обяви, че е отразила израелска..

публикувано на 02.10.24 в 13:18
Атанас Илков

Илков: Към момента няма данни за заплахи от тероризъм заради напрежението в Близкия изток

Към настоящия момент няма данни от българските и партньорските служби за заплахи от тероризъм и влошаване на средата за сигурност заради напрежението в Близкия изток. Това обяви служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. Взети са мерки, сред тях - засилена охрана на Посолството на израелската държава в София и на други обекти...

публикувано на 02.10.24 в 13:02

МОН даде начало на програмата "Силен старт" за деца със СОП или изявени дарби

Министерството на образованието даде начало на програмата "Силен старт" - в помощ на детските градини и училищата с предучилищни групи за деца със специални образователни потребности и с изявени дарби.  За пет години се очаква да бъдат инвестирани над 105 милиона лева. Финансиране ще има и за квалификация на педагогически и непедагогически..

публикувано на 02.10.24 в 12:53

Имаг Бази: В Ливан може да стане като в Газа

В Ливан може да стане като в Газа . За това предупреди в ефира на БНР Имаг Бази, архитект, който е завършил висшето си образование в България. "Те (Израел-бел.ред.) не различават дали е военна база, или цивилна сграда. Хората се страхуват. Бягат от едно място на друго".  В момента той се намира в Южен Ливан.  "В нашия район има малко..

публикувано на 02.10.24 в 12:50
Снимката е илюстративна, архив.

Полицейска операция в Кюстендил за гарантиране политическите права на гражданите

Специализирана полицейска операция за гарантиране политическите права на гражданите и противодействие на нарушенията на изборното законодателство се провежда днес на територията на Кюстендилска област, съобщават от Областната дирекция на МВР.  Специализираните действия се осъществяват от екипи на Охранителна полиция, Икономическа и Криминална..

публикувано на 02.10.24 в 12:45

С дарения на местните хора в дупнишкото с. Самораново закупиха пожарогасители за доброволците

10 ранцеви пожарогасители закупиха в дупнишкото село Самораново, като средствата - близо 4 000 лева, са от дарения на местните хора. До тази акция се стигна, след като повече от 20 дни  на 2 300 м. надморска височина под Черни връх в Рила гасиха пожар в изключително трудна местност, а доброволците не бяха оборудвани, поясни кметът Райко Цветков...

публикувано на 02.10.24 в 12:45

При акция: Заловиха 44 нелегални мигранти на АМ "Тракия"

44 нелегални мигранти от Афганистан са заловени при операция на МВР на АМ "Тракия". Арестуван е шофьорът на микробуса - грузински гражданин. 37-годишният мъж е бил заловен при акция на екипи на областната дирекция на МВР - София. Той е превозвал 44 афганистанци в микробуса. Превозното средство е било спряно за проверка на автомагистралата от..

публикувано на 02.10.24 в 12:27