Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петчлено семейство в болница след консумация на пилешки пържоли в Хасково

Снимка: Ани Петрова, БНР

Петчлено семейство е било настанено в инфекциозното отделение на болница в Хасково след консумацията на пилешки пържоли. Две деца, родителите и баба им са постъпили за лечение с хранително отравяне, уточняват от болничното заведение. 

Месото е закупено от магазин в града. Уведомена е Областната дирекция за безопасност на храните, която ще извърши проверки на търговския обект. Пациентите са лекувани в отделението три дни. Вече се възстановяват при домашно лечение. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Александър Джартов

Джартов: 32 сигнала за пожари са подадени през последното денонощие

32 сигнала за пожари са получени в Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" за последното денонощие. Това съобщи пред БНР директорът главен комисар Александър Джартов. Той апелира хората да бъдат внимателни , когато са сред природата, защото високите температури и жегите са предпоставка за пожари.

публикувано на 08.07.24 в 13:53

7 загинали при ракетната атака над Киев, 10 – в Кривой Рог

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви пред Ройтерс, че днешната руска ракетна атака през деня по украинската столица е била една от най-лошите за двете години пълномащабна  война. Украинските военновъздушни сили отблъскват руско нападение по Киев По-рано президентът Зеленски съобщи, че са били изстреляни 40 ракети по 5 града в страната...

публикувано на 08.07.24 в 13:44
Атал се връща в премиерската резиденция, след като произнесе реч след втория тур на парламентарните избори.

Макрон не прие оставката на френския премиер Атал

Френският премиер Габриел Атал дойде в сградата на френското президентство, за да подаде оставка след парламентарните избори, на които политическият лагер на правителството загуби позицията си на най-голяма група в разделения парламент. Приключиха изборите във Франция, левицата излиза начело Левицата се очертава победител във Франция, но без..

публикувано на 08.07.24 в 13:43
Хасан Адемов

Хасан Адемов: Скърца механизмът за вземане на решения в ДПС

Случващото се в ДПС е криза в механизма за вземане на решенията , заяви в интервю за БНР Хасан Адемов - член на Централното оперативно бюро на Движенето. По думите му основен проблем е, че решенията не се вземат от колективните органи на партията : "Политиката е колективно занимание и индивидуалните решения винаги срещат някаква..

публикувано на 08.07.24 в 13:39

До 19 юли партиите подават отчети за приходи, разходи и поети задължения за изборите

До 19 юли политическите партии, коалициите от партии и инициативните комитети, участващи в двата вида избори на 9 юни - за народни представители за Народно събрание и за членове на Европейския парламент от Република България, трябва да представят пред Сметната палата отчетите за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с..

публикувано на 08.07.24 в 13:33

Ръст на обявите за IT сектора

За пръв път от началото на годината има ръст на обявите за работа за IT сектора, като повишението в броя им е с 50 или с два процента - Това показват данните от ежемесечния анализ на най-големия кариерен сайт у нас за месец юни. Лек ръст на предложенията през месеца се наблюдава и в сектор "Логистика и транспорт" - те са със 100 повече...

публикувано на 08.07.24 в 13:20

Заместник-директорът на Областната полиция в Ловеч е уволнен дисциплинарно

Заместник-директорът на Областната полиция в Ловеч Георги Иванов е уволнен дисциплинарно със заповед на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Заповедта за уволнението на Георги Иванов е от миналата седмица, потвърдиха от пресцентъра на МВР. През май той беше временно отстранен от длъжност заради образувано срещу него..

публикувано на 08.07.24 в 13:09