Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласувай за наградите ММЕТА, спечели пътуване до Холандия


Обичаш музиката? Обичаш интересните изпълнители и жанровото разнообразие? Обичаш да пътуваш? Значи точно това е златна възможност, която не би искал да пропускаш.

За поредна година един от най-големите музикални форуми в Европа Eurosonic Noorderslag дава шанс на най-големите меломани от цяла Европа да спечелят пътуване за двама до Грьонинген, Холандия.

На 17 януари 2020 г. ще се проведе церемонията по връчването на ежегодните награди ММЕТА (Music Moves Europe Talent Awards).

Всяка година компетентно жури избира няколко изпълнители, които да получат тези награди, а един от всички 16 номинирани ще спечели и специалната награда на публиката. Точно тя е твоят шанс да спечелиш награда и ти.

Всичко което трябва да направиш е да посетиш сайта на наградите, където можеш да чуеш всички номинирани артисти и след регистрация да дадеш своят глас за един от тези 16 изпълнители.

А сега и най-важното – това, което можеш да спечелиш. Наградата включва: самолетни билети до Холандия и обратно, 2 нощувки, пълен достъп до фестивала Eurosonic Noordeslag (15-18 януари 2020 г.), както и посещение на церемонията по връчването на наградите MMETA, която ще се проведе на 17 януари.

Още по-приятната изненада е, че наградата е за двама, така че да можеш да споделиш това страхотно преживяване с любим човек.

Гласуването продължава до 15 ноември включително!

ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Арнаудов със световна премиера във виенския Музикферайн

На 10 май публиката в зала "Брамс" на концертния комплекс Музикферайн аплодира с възторг брилянтните изпълнения на „Паганини ансамбъл“. Формацията е основана от виртуозния цигулар с международно признание Марио Хосен, а в ансамбъла заедно с него се изявяват утвърдените инструменталисти Марта Потулска – виола, Лиляна Кехайова – виолончело и..

публикувано на 17.05.24 в 17:38

Почит към великия бас Борис Христов

На 18 май отбелязваме 110-годишнината от рождението на великия български певец Борис Христов.  Признавам си, че той е любимият ми певец. Прекланям се пред неговото изкуство, пред неговия глас, артистичност, култура. За съжаление, не съм го виждала в спектакъл, но неговото присъствие в записите, в които съм го слушала, дава ясна представа за..

публикувано на 17.05.24 в 16:25
Валери Йорданов, сценарист и кинорежисьор

Валери Йорданов, гост в "Магията на театъра" с любов към писането, за бруталността в живота и за творческия плам

"В момента работя над третия си сценарий за филм, с който ще кандидатствам и се надявам да успея да го заснема, историята е доста различна и доста брутална, като всичко, което ни заобикаля, разказа в "Нощен Хоризонт" Валери Йорданов, сценарист и кинорежисьор, гост  в поредицата на БНР -  "Магията на театъра" . " Темата е свързана с нашето..

публикувано на 17.05.24 в 11:11
Васко Василев

Васко Василев ще изнесе концерт на Айфеловата кула по повод 24 май

Световноизвестният ни цигулар Васко Василев и солисти от оркестъра на Кралската опера "Ковънт гардън" ще изнесат класически акустичен концерт на 26 май в зала "Густав Ефел" на Айфеловата кула. Музиканти от 5 националности – французойка, японка, австрийка, англичанин и българин ще се срещнат на сцената, за да отбележат заедно един от..

публикувано на 16.05.24 в 18:57
Гергей Мадараш

Гергей Мадараш дирижира концерта "Контрасти" на Радиосимфониците

Този петък, 17 май, в зала „България“ пред Симфоничния оркестър на БНР ще застане диригентът Гергей Мадараш – гост от Унгария, който в момента е музикален директор на Кралската филхармония в Лиеж, Белгия.  Програмата на концерта неслучайно е наречена „Контрасти“ – на първо място, това е заглавието на пиесата, с която ще бъде отбелязана..

публикувано на 15.05.24 в 18:33
Българските фестивални мениджъри на асамблеята - Узедом 2024

Български фестивали участват в годишната асамблея на Европейската фестивална асоциация

От 12 до 15 май 2024 г. представители на Българската фестивална асоциация (БФА) участваха в Годишната среща на фестивалите на изкуствата, организирана от Европейската фестивална асоциация (ЕФА) на остров Узедом.  От 12 години БФА е колективен член на най-старото фестивално обединение в Европа с повече от 70-годишна история. В конференцията се..

публикувано на 15.05.24 в 18:15