Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Люис Хамилтън с най-добро време в първата свободна тренировка преди Гран При на Мексико

Люис Хамълтън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Люис Хамилтън с "Мерцедес" даде най-добро време в първата свободна тренировка предисъстезанието за Голямата награда на Мексико, кръг от световния шампионат във Формула 1. Британецът, който още този уикенд може да си осигури шеста световна титла при пилотите, завъртя най-добра обиколка на "Аутодромо Ерманос Родригес" за 1 минута, 17.327 секунди, като бе по-бърз с 0.119 секунди от Шарл Льоклер.

Люис Хамълтън

Пилотът на "Ферари" обаче използва по-бавните средномеки гуми, докато Хамилтън бе с меките и това може да даде аванс на пилота на "Скудерията" в хода на състезателния уикенд.

Трети в първата тренировка остана победителят от последните две издания на Гран При на Мексико Макс Верстапен с "Ред Бул", който бе на едва 15 хилядни от секундата зад Льоклер.


Четвърто време постигна тайландският новобранец Алекс Албон с "Ред Бул", който обаче бе на повече от шест десети от секундата от Хамилтън. Съотборникът на британеца Валтери Ботас, който спечели преди две седмици в Япония, остана пети в сутрешната сесия на 0.678 секунди изоставане.

Челната шестица допълни Себастиан Фетел с "Ферари", а тренировката бе спряна за няколко минути около час след началото и заради удар на Ланс Щрол от "Рейсинг Пойнт" в предпазната стена. Канадецът се измъкна без наранявания.

Хамилтън ще спечели титлата, ако вземе с 14 точки повече от Ботас в неделното състезание.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Втора победа за Лудогорец на лагера в Австрия

Лудогорец записа престижен успех в контролен мач – 1:0 срещу Слован Братислава.  Така "зелените" спечелиха и втората си проверка, след като на старта на лагера в Австрия разбиха словенския Приморие с 5:0. Срещата се забави с 35 минути заради катастрофа в тунел, която прати в голямо задръстване автобуса на словаците. Ивайло Чочев откри резултата след..

публикувано на 23.06.24 в 21:56

Тея Николова е 5-та във финала на 50 метра бруст

Тея Николова завърши на пето място на финала на 50 метра бруст на европейското първенство по плувни спортове в Белград. Нашата представителка регистрира време от 30.97 секунди, което я остави на 0.07 от бронзовия медал. Шампионка е полякинята Доминика Щандера с 30.55, а след нея на подиума се наредиха финландката Веера Кивиринта с 30.65 и шведката..

публикувано на 23.06.24 в 20:10
Елвира Краснобаева.

Без медали за българските грации в Милано

Елвира Краснобаева завърши на пето място, а Ева Брезалиева е шеста на финала на обръч на последната за сезона Световната купа по художествена гимнастика в Милано (Италия), съобщи БТА. И двете българки допуснаха грешки в композициите си. С резултат от 33.350 точки (17.900 трудност; 8.000 артистичност; 7.450 изпълнение), Краснобаева се класира на пета..

публикувано на 23.06.24 в 19:10

Яник Синер спечели турнира в Хале

Яник Синер триумфира на турнира по тенис на трева в Хале (Германия) с награден фонд от 2 255 655 евро. На финала лидерът в световната ранглиста се наложи трудно със 7:6 (8), 7:6 (2) срещу Хуберт Хуркач. Това е първа титла на тревни кортове за Синер, който стана общо осмият тенисист в историята, спечелил първия си турнир, веднага след като се е изкачил..

публикувано на 23.06.24 в 17:45

България отбеляза Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец

В чест на Олимпийския ден, Деня на българския олимпиец и Париж’2024, тазгодишната щафета със символичния олимпийски огън финишира днес в столицата пред Национална спортна академия „Васил Левски“. Факелът бе носен и ескортиран от деца от олимпийски клубове, а последният пост бе за доайена в предаването на щафетата Теофил Николов, който е първият..

публикувано на 23.06.24 в 15:52

ЦСКА София замина за Банско без Амос Юга

Старши треньорът на ЦСКА София Томислав Стипич определи група от 26 футболисти за предстоящия лагер в град Банско. Представителният отбор на "червените" ще пребивава в българския курорт до 6 юли (събота). Всички играчи на отпътуваха днес в 11:00 часа за старта на подготовката, като единствено Амос Юга ще се присъедини към своите съотборници на 25 юни..

публикувано на 23.06.24 в 15:42
Александра Начева

Александра Начева със скъсани връзки и счупен глезен, оперираха я

Четвъртата в тройния скок от Европейското първенство по лека атлетика в Рим по-рано през месеца Александра Начева е била оперирана днес в “Пирогов”, след като се оказа, че е със скъсани връзки и счупен десен глезен, научи Sportal.bg от самата атлетка. 22-годишната пловдивчанка, която в Рим постави два лични рекорда (14.29 м в квалификациите и 14.35 м във..

публикувано на 23.06.24 в 15:12