Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтича срокът за подаване на актуализирани оферти по проекта за модернизация на ВМС

Снимка: архив / Снимка: БГНЕС

Днес е последен ден, в който фирмите, кандидатстващи по проекта за купуване на два многофункционални патрулни кораба за Военноморските сили, трябва да представят своите актуализирани оферти. Срокът беше удължен след искане от две от трите фирми-кандидати.

Плавателните съдове трябва да могат да участват в широк спектър от морски операции на НАТО и Европейския съюз. Те трябва да заменят част от наличните кораби руско производство, които не подлежат на модернизация.

Това е един от трите основни модернизационни проекта за въоръжените сили.  Предвидената максимална прогнозна стойност е 984 млн. лв. с ДДС.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Даниел Стефанов

Даниел Стефанов: Шансовете за кабинет с първи мандат намаляват

Шансовете за кабинет с първи мандат намаляват. Първо се вижда, че ПП-ДБ отказват да участват в такова мнозинство, както и очевидно ИТН. Вторият елемент, който ме навежда на мисълта е, че Борисов каза, че ще предложат изцяло партиен кабинет, което намалява шансовете да бъде подкрепен. Това коментира политологът Даниел Стефанов в интервю..

публикувано на 26.06.24 в 13:20

ЕК смята, че България не изпълнява условията за приемане на еврото

Европейската комисията смята, че България не изпълнява условията за приемане на еврото по отношение на ценовата стабилност - това гласи доклад на комисията за конвергенцията на страните-членки, които предстои да въведат единната валута. Предвид оценката в доклада, страната ни няма как да въведе единната валута в началото на следващата година...

публикувано на 26.06.24 в 13:18
Партия

На консултациите при президента "Величие" се обяви за програмно правителство

Представители на най-малката парламентарно представена партия "Величие" - Николай Марков, Виктория Василева, Дарин Георгиев и Георги Куков, са на при президента в рамките на обявените консултации преди връчването на първия проучвателен мандат за кабинет. "Както знаете ниската избирателна активност е истинско предизвикателство за нашата..

публикувано на 26.06.24 в 13:14

Прокуратурата разследва длъжностно лице от МОН за пране на пари

Прокуратурата разследва длъжностно лице от Министерство на образованието и науката за неизгодна сделка и пране на пари.  Срещу него е образувано досъдебно производство от разследващ инспектор от Антикорупционната комисия за това, че  в периода от 2018 до 2023 година съзнателно е сключило неизгодна сделка за закупуването на превозни средства...

публикувано на 26.06.24 в 13:12

Товарен влак ударил лек автомобил в Русенско

Товарен влак е ударил лек автомобил рано тази сутрин.  Инцидентът е станал малко преди 8:00 часа в междугарието Моруница - Бяла, Русенско. Товарната композиция е ударила автомобила, който е пресичал линията при задействан прелез.  Няма пострадали, заявиха за БНР от БДЖ.  Към момента движението на влаковете в района е възстановен. От..

публикувано на 26.06.24 в 13:04

Продължава израелската офанзива в района на Рафах

Израелската армия продължава офанзивата в района на Рафах. Тази нощ са нанесени удари и в северната част на Ивицата Газа. Интензивни престрелки са избухнали в западния квартал Тел ас-Султан на Рафах. Бойци на "Хамас" и "Ислямски джихад" са атакували израелските сили с противотанкови ракети и минохвъргачки. Двама палестинци са загинали при..

публикувано на 26.06.24 в 12:51

Собственици на фотоволтаични централи на протест при плевенското с. Ясен

Протестиращи собственици на фотоволтаични централи затвориха тази сутрин за 20 минути пътя София - Русе при плевенското село Ясен. Те настояват КЕВР да промени методиката за изчисление на цената на тока, който добиват, с мотива, че тя ги обрича на фалит. Плакати, скандирания оставка и ковчег пред фотосоларен панел – собственици от цялата страна..

публикувано на 26.06.24 в 12:38