Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зографски преодоля квалификацията в Клингентал

Владимир Зографски
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Владимир Зографски преодоля квалификациите за старта от Световната купа по ски-скок в Клингентал (Германия), след като завърши на 49-то място.

Резултатът на Зографски е 114.0 метра или 90.6 точки, като зад него единственият класирал се е Клеменс Муранка.

Щефан Крафт от Австрия се класира с 1-и резултат в квалификацията със 129.5 метра или 123.7 точки.

Карл Гайгер (Германия) е 133.0 метра или 123.1 точки, а Пьотър Цила от Полша е 3-и.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Игор Йовичевич дебютира с победа начело на Лудогорец

Шампионът на България за последните 13 сезона Лудогорец постигна рутинна победа с 2:0 при гостуването си на Ботев (Враца) в мач от 10-ия кръг на Първа лига.  Визитата на "орлите" бе съвсем символична, тъй като мачът се игра на техния стадион "Хювефарма Арена" в Разград. На стадион "Христо Ботев" във Враца в момента се извършва подобряване на тревното..

публикувано на 29.09.24 в 23:12

Четири медала за България от Балканиадата по художествена гимнастика в Будва

Четири отличия спечелиха българските състезателки от Балканското първенство по художествена гимнастика в Будва (Черна гора). България беше представена от националките Антоанета Цанкова при девойките и Ивайла Горанова при жените. Възпитаничката на Николай Боев Антоанета Цанкова завоюва две сребърни отличия - на финалите на бухалки и на лента, а на обръч..

публикувано на 29.09.24 в 23:07
Нургюл Салимова

България отново ще има представители на световната купа по шахмат

България отново ще има представители на световната купа по шахмат.  Надпреварата ще  се проведе през 2025 година,  а с блестящото си представяне в турнира през 2023-та Нургюл Салимова заслужи отново място в Турнира на претендентките. България завърши на 10-о място при жените на Олимпиадата, а при мъжете бяхме 27-ми. Държавите трябва да..

публикувано на 29.09.24 в 21:01
Попадението на Кристиан Макун донесе победата на Левски над Арда

Попадението на Кристиан Макун донесе победата на Левски над Арда

Дебютният гол на венецуелския защитник Кристиан Макун донесе победата на Левски с 2:1 при домакинството на Арда в мач от 10-ия кръг на Първа лига. Успехът остави столичани на първото място в класирането с 25 точки, с три повече от втория Лудогорец, който има два мача по-малко. Другият гол за победата бе дело на тарана Александър Колев от дузпа, а за..

публикувано на 29.09.24 в 20:54
Алекс Тоткова

Златен и сребърен медал за България на ЕП по спортно катерене

Златен и сребърен медал спечелиха българските състезатели на европейското първенство по спортно катерене за юноши и девойки, което се проведе във френския град Троа. Участниците, разделени в трите възрастови категории на катеренето U16 (Youth B), U18 (Youth A), U20 (Juniors), се състезаваха за призовите места  в дисциплините трудност, боулдър и..

публикувано на 29.09.24 в 20:12

Кикбоксьорите Борислав Радулов и Калоян Трайков със световни купи от Узбекистан

Световният шампион Борислав Радулов триумфира с титлите в двете категории, на които участва в стила пойнт файтинг при мъже до 57кг и до 63кг. на Световната купа в Узбекистан. Фурор предизвика 18-годишният Калоян Трайков, който спечели три Световни купи, от които две бяха при юноши старша възраст в категории до 74кг и до 79кг. Трайков участва и при..

публикувано на 29.09.24 в 20:08
Ботев (Пловдив) победи ЦСКА 1948 с късен гол на черногореца Мараш

Ботев (Пловдив) победи ЦСКА 1948 с късен гол на черногореца Мараш

С късен гол на влезлия като резерва черногорец Алекса Мараш отборът на Ботев (Пловдив) спечели с 1:0 при гостуването на ЦСКА 1948 в Бистрица. Двата отбора изиграха равностоен мач и нулевото равенство изглеждаше логичен завършек, но пет минути преди края капитанът на Ботев Ивелин Попов пусна извеждащ пас за Мараш, който майсторски вкара единствения гол..

публикувано на 29.09.24 в 18:45