Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържа 23-годишен мъж в Кърджали с антики и хероин

Снимка: ОДМВР-Монтана

Полицията в Кърджали задържа 23-годишен мъж за незаконно притежаване на голям брой антики. 

При претърсване в жилището му са открити близо 70 старинни монети и предмети.

До тях полицаите стигнали, след като по-рано мъжът е бил спрян за проверка в един от кварталите на Кърджали и в него е намерено бяло прахообразно вещество, което при тестване реагирало на хероин. 

Наркотикът и антиките са иззети.

По случая е образувано досъбедно производство. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кристиян Бойков

Кристиян Бойков не може да сключи споразумение с прокуратурата за хакерската атака срещу НАП

Един от обвиняемите за хакерската атака срещу Националната агенция за приходите през 2019 година - Кристиян Бойков, не може да сключи  споразумение с прокуратурата. Причината - първо държавното обвинение, което се беше договорило с адвокатите на младия мъж, се отказа от споразумението, а след това съдията от Софийския градски съд Атанас Атанасов го..

публикувано на 14.06.24 в 14:16

Мъж се опита да подкупи полицаи, извади пистолет срещу тях

32-годишен мъж от София се опита да подкупи полицаи с 200 лева, а след отказа им да вземат парите, извади пистолет срещу тях. Нападателят е задържан. Късно снощи на бул. "Симеоновско шосе" в столицата служители на СДВР са спрели за проверка младия мъж. При обиска в него са намерени две пликчета с растителна маса. За да избегне санкцията, мъжът..

публикувано на 14.06.24 в 14:06
Президентът на Русия Владимир Путин

Путин с условия за започването на мирни преговори с Украйна

Руският президент Владимир Путин изложи условията на Москва за започване на мирни преговори с Украйна.  Те включват изтегляне на украинските войски от Запорожка, Херсонска, Донецка и Луганска област и отказ на Киев от планове за присъединяване към НАТО.  87 стълкновения е имало в района на Краматорск в Украйна Ако тези условия..

публикувано на 14.06.24 в 14:03
Кириакос Мицотакис

Промени в гръцкото правителство заради резултатите от евровота

Резултатите от евровота доведоха до основни промени в гръцкото правителство. Управляващата партия Нова Демокрация спечели изборите, но под очакваните резултати. Един милион гласа изгуби управляващата партия в рамките на една година, сочат резултатите от евровота. Премиерът Кириакос Мицотакис направи основни промени в състава на правителството,..

публикувано на 14.06.24 в 13:16

ИА "Борба с градушките": Изстреляли сме 9082 ракети, зареждаме непрекъснато

" Към момента сме изстреляли 9082 ракети. Зареждаме непрекъснато с нови ракети. Към момента имаме добра зареденост ". Това заяви пред БНР Цветелина Димитрова - главен директор на Изпълнителната агенция "Борба с градушките".  Тя подчерта, че и днес има условия за развитие на мощна купесто-дъждовна облачност, но увери: "Имаме пълното съдействие..

публикувано на 14.06.24 в 12:58

ЦИК: 2 211 648 действителни гласа, над 58 000 недействителни

На изборите са отчетени над 58 000 недействителни гласа, а общият брой на действителните гласове е 2 211 648. Намерените в избирателната кутия хартиени бюлетини са малко над 1 454 000, а от машинното гласуване - близо 815 300.   63 913 са гласувалите с: "Не подкрепям никого". Това показват данните на  Централната избирателна комисия от гласуването..

публикувано на 14.06.24 в 12:42

Частично бедствено положение в село Рибарица

С решение на общинския щаб за защита на населението в село Рибарица беше обявено частично бедствено положение след вчерашната опустошителна градушка. За около 20 минути снощи в Рибарица са паднали 20 литра на квадратен метър дъжд, придружен с градушка с големина на топка за тенис. Ледените късове са нанесли сериозни щети върху покривите на..

публикувано на 14.06.24 в 12:30