Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

JEREMY? за емоцията от концерта на Eurosonic Noorderslag в Грьонинген

Снимка: Гергана Нойкова

Музикалният фестивал Eurosonic Nordeerslag в Грьонинген, Нидерландия, приключи преди дни, но споменът за него със сигурност остава завинаги в съзнанието на група JEREMY?. Бандата си спечели място на него, като грабна първата награда на конкурса "Пролет" на БНР миналата година.

Минути след концерта им момчетата от групата, заедно с музикалния редактор Иван Нотев, споделиха пресни впечатления от преживяното в предаването „Изотопия“.

"Беше много яко! В момента сме в бекстейджа и сме с приповдигнато настроение. Концертът мина много добре. Хората се задържаха, гледаха и ни слушаха. А все пак ни виждат и слушат за първи път. Мисля, че се представихме много хубаво", разказа фронтменът на групата Ерсин Мустафов.

„Решихме сетлистът ни да бъде по-ударен, по-боен, разполагахме с 40 минути и избрахме нашите песни, които са с повече рокендрол, с много енергия, за да може да има стабилно издържано рокендрол шоу, което да задържи публиката.“


Момчетата похвалиха организацията на фестивала, който е един от най-големите музикални фестивали в Европа. И многократно благодариха на БНР за предоставената възможност да представят творчеството си на европейска сцена. Всъщност, както се пошегуваха те, участието им в Нидерландия е за първи път, а в Холандия – за втори :)

А иначе, за всички пропуснали фестивала или въобще скорошно участие на JEREMY? – такова предстои съвсем скоро. На 7 февруари от 22 ч. в клуб „Строежа“ в София музикантите ще споделят сцената с френската банда Last train. Групата набира скорост в Европа и съвсем скоро вероятно ще си отвори път към по-голямата сцена. Клубът предлага само 130 билета, така че побързайте!

Още за емоциите от фестивала Eurosonic Nordeerslag чуйте в звуковия файл.

Снимки: Гергана Нойкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вавилонската кула на Георги Маринов в галерия "Стубел"

Чрез серията пластики на тема "Вавилонската кула", представени в галерия "Стубел", Георги Маринов продължава упорито и последователно да ни въвлича в етапите, през които той преминава, разработвайки тази вечна тема в изкуството. Това пише за изложбата Аксиния Джурова. Изложбата се открива утре - 8 октомври от 18 часа и може да се види до 26..

публикувано на 07.10.24 в 16:19
Мария Радкова

Поетесата Мария Радкова за словото и музиката в него

Непосредствено след 1-ви октомври, Деня на музиката и поезията, "Нощен хоризонт" посрещна своята специална гостенка – поетесата Мария Радкова . Разговор посветен на този вдъхновяващ празник, който обединява силата на поетичното слово и музиката – две изкуства, които Мария чувства особено близки . Тя сподели своя опит от празнуването на този..

публикувано на 07.10.24 в 14:52
Георги Маринов

Паднали ангели, воини и отломки от времето в изложба на Георги Маринов

Скулпторът и график Георги Маринов представя в столичната галерия "Стубел" изложбата си "Вавилонската кула". "Тази тема отдавна я разработвам. В нашето ежедневие тя става все по-актуална. Всички виждат стълпотворението, всемирното , и какво се случва. На практика повторение на библейската история ", каза той в интервю за БНР преди..

публикувано на 07.10.24 в 09:57
Росица Филипова

Между дигитализацията и бродираните картички - едно красиво хоби на Росица Филипова от БНР

Росица Филипова е колежка от Отдел дигитализация в Българското национално радио и нейното хоби е да бродира картички. С Росица разговаряме в трета кабина на Отел цифовизация . Тя току що е приключила с прехвърлянето на стар запис от лента в компютъра и неговата дигитална обработка. "В трета кабина дигитализираме от две - три години Фонда..

публикувано на 06.10.24 в 18:05

Един много сполучлив дебют на поетесата Мария Илиева

Вечно млада, но вече с пораснала красива дъщеря, Мария Илиева от София ни предлага своя слънчев дебют в стихосбирка "Родена съм, за да обичам". Не мога да не й повярвам, тя цялата излъчва обич и сърдечност. Такива са и стиховете й. Наниз от разнообразни чувства с основна перла - любовта. Към отминалото детство, към майката, към любимия,..

публикувано на 06.10.24 в 04:26
Камерен оркестър

Децата от проекта "Музиката вместо улицата" свириха в Женева

Инициаторите на проекта „Музика вместо улицата” - цигуларят Георги Калайджиев и неговата партньорка Мария Хаушилд - вече са убедени, че тяхната кауза носи смисъл и спасение за много деца в Сливен.  На 25 и 26 септември 2024 г. възпитаниците на музикалната школа в кв. "Надежда", ръководена от Радка Кусева, гостуваха в Женева по покана на Постоянното..

обновено на 05.10.24 в 19:10

Фестивал на занаятите и изкуствата започва в Добрич

Тридневен Фестивал на занаятите и изкуствата започва днес в Добрич. Проявата се организира за пети път от Фондация "Добруджанска задруга" и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Добрич. На площад "Свобода" своите произведения ще покажат десетки занаятчии и творци от цялата страна. Предвидена е и богата музикална програма. Фестивалът..

публикувано на 04.10.24 в 08:42