Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас подменят безплатно стари печки на дърва

Снимка: БНР

В Бургас близо 2 000 отоплителни уреди с твърдо гориво ще бъдат подменени по проектa за подобряването на качествата на атмосферния въздух. 

В първата фаза на проекта, която има за цел да тества схемата, ще бъдат подменени отоплителните уреди на 80 домакинства. В нея могат да кандидатстват жителите на Централна градска част и кварталите "Братя Миладинови“,“Възраждане", "Лазур”, както и комплекс "Меден рудник" зона "Г". Заявленията за участие ще се приемат до март.

Документите са много, но при попълването им няма нищо сложно, каза Маринета Николова началник отдел „екологични политики“:

"Критериите, на базата на които ще се осъществява този състезателен подбор и класиране за първите 80 домакинства, трябва да бъдат потвърдени и в декларация" 

Старите печки на твърдо гориво ще бъдат подменени с камини с водни ризи и на природен газ, както и с газови конвектори.

Всички изисквания, на които трябва да отговарят кандидатите, необходимите документи, критериите за оценка и класиране, са публикувани на интернет страницата на Община Бургас: https://www.burgas.bg/bg/info/eventdetails/1440/38238

На сайта са публикувани всички необходими бланки, които кандидатите трябва да попълнят за участие в програмата. Гражданите ще имат възможността да получат допълнителна информация и съвети при попълването на документите и на телефон 056/ 84 38 91.

Заявленията следва да бъдат подавани в Местния център за администриране на проекта на адрес: гр. Бургас, ул. "Трапезица" No 5 /зад хотел "Бургас"/ - всеки работен ден от 15,00 до 19,00 ч. от 27 януари, понеделник, до 31 март тази година включително.

Повече може да чуете в звуковия файл:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Снимката е илюстративна.

Как да кандидатстваме за новите екологични уреди за отопление в Бургас?

Обществено обсъждане по проекта за подмяна на отоплителните печки на твърдо гориво - дърва и въглища, с екологични уреди за отопление ще се проведе днес в Бургас. Ще бъдат представени критериите, по които хората ще могат да кандидатстват. Целта..

обновено на 21.11.19 в 08:44

Безплатни печки ще има само за жителите на ЦГЧ и на комплексите "Възраждане","Лазур","Братя Миладинови" и" Меден Рудник "зона Г

С разочарование за някои от присъстващите на общинското обсъждане на проекта за безплатната подмяна на печки започна срещата с представители на общината. Хората реагираха бурно след като разбраха, че кварталите Долно Езерово, Сарафово, Ветрен и Лозово..

публикувано на 21.11.19 в 20:52

Общински екипи ще проверяват как се ползват безплатно раздадените печки

Обществено обсъждане се проведе по повод проекта на община Бургас за подмяна на старите печки на дърва с нови. Те ще бъдат на пелети и газ. Него и реакциите на хората ви представихме тук и в новините на БНР Бургас. Темата продължаваме с най-важното..

обновено на 26.11.19 в 14:49
ВИЖТЕ ОЩЕ

72-годишен мотопедист е с опасност за живота след сблъсък с тротинетката в Хасково

Полицията в Хасково издирава водач на тротинетка, участвал в пътен инцидент на кръстовището между булевард "Сан Стефано" и улица "Стефан Караджа", където вчера са се сблъскали мотопед и електрическа тротинетка. Пострадал е 72-годишният..

публикувано на 27.09.24 в 10:20

Над 1 500 000 души в САЩ са без ток заради урагана "Хелън"

Ураганът "Хелън" достигна сушата в северозападна Флорида като буря от категория 4, но отслабна до категория 2. Въпреки това синоптиците предупреждават, че се очакват опасни ветрове и силни дъждове в много райони в югоизточната част на САЩ. Ураганите..

публикувано на 27.09.24 в 10:06

Вносителите на тютюневи изделия, в които има пластмаса плащат нова такса

Вносители на тютюневи изделия, в които има пластмаса, да плащат продуктова такса на предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Това предвиждат промените на правителството в Наредбата за продуктова такса. Мярката е за..

публикувано на 27.09.24 в 09:57
Снимката е илюстративна, архив

Млад шофьор блъсна дрогиран велосипедист във Враца

Във Враца млад шофьор е блъснал дрогиран велосипедист, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал снощи на възлово кръстовище в най-големия жилищен комплекс в града. 7 пострадали при катастрофа с микробус и кола при Прохода на Републиката..

публикувано на 27.09.24 в 09:57

Радев: България цени партньорството си с Базелския институт за добро управление

България високо цени партньорството си с "Базелския институт за добро управление" за повишаване на ефективността в борбата с корупцията и ще продължи да разчита на неговата експертиза по тази изключително чувствителна за българското общество тема...

публикувано на 27.09.24 в 09:52
Румяна Начева

24 пеещи семейства на конкурса за млади изпълнители „Сребърна Янтра”

Интересни, популярни и много талантливи певци ще се изявят на сцената на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” във Велико Търново от днес до неделя. 22-ото издание на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен..

публикувано на 27.09.24 в 09:45
Съдебна палата

СГС заседава по делото за смъртта на 15-годишния Филип, близки излизат на протест

Софийският градски съд заседава днес по делото срещу 37-годишният шофьор, обвинен за смъртта на 15-годишния Филип, който беше прегазен на пешеходна пътека на столичната улица "Гурко" миналия септември. Напрежение на заседанието по делото за..

публикувано на 27.09.24 в 09:38