Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джошуа за мача с Пулев: Нищо няма да ме спре да победя

Антъни Джошуа и Кубрат Пулев
Снимка: Архив

Световният шампион по бокс в тежка категория във версиите IBF, WBA, WBO и IBO Антъни Джошуа (Великобритания) вярва, че ще победи претендента Кубрат Пулев от България в мача на 20 юни в Лондон. Двубоят е на новия стадион "Тотнъм Стейдиъм" и се очаква да започне около 22.00 часа местно време.

"На 20 юни ще защитавам световните ми титли в тежка категория. Завръщам се в родния ми град след доста време. В Северен Лондон беше изградено страхотно съоръжение и за мен е чест, че световната боксова общественост ще се събере, за да гледа как правим история в първия мач за световна титла на стадиона. Коланите ще бъдат високо във въздуха и нищо няма да ме спре да победя", коментира Джошуа.

30-годишният британецът има 23 победи (21 с нокаут) и 1 загуба в 24 мача като професионалист. 38-годишният Пулев, който е задължителен претендент на IBF, е с 28 победи (14 с нокаут) и също 1 загуба в 29 срещи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Яник Синер

Яник Синер се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън

Лидерът в световната ранглиста Яник Синер се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на Великобритания. Той победи лесно с 6:1, 6:4, 6:2 Миомир Кецманович. Под покрива на централния корт 22-годишният италианец не срещна трудности срещу сърбина и постигна пет пробива в двубоя, който завърши след час и 37 минути...

публикувано на 06.07.24 в 09:44
Канада се класира за полуфиналите на Копа Америка

Канада стигна полуфиналите на Копа Америка

Отборът на Канада победи Венецуела след изпълнение на дузпи и се класира за полуфиналите на Копа Америка. В редовното време и продълженията двубоят завърши 1:1, а при дузпите канадците се наложиха с 4:3. В редовното време Джейкъб Шафелберг откри за канадците в 13-ата минута, а Саломон Рондон изравни за венецуелците в 65-ата. Победният..

публикувано на 06.07.24 в 09:43
Джуд Белингам

Англия – Швейцария и Нидерландия – Турция днес на Евро 2024

Вторите два четвъртфинала на европейското първенство по футбол ще се изиграят днес. От 19 часа отборите на Англия и Швейцария излизат един срещу друг в Дюселдорф. “Трите лъва” имат само една загуба в последните 24 срещи с швейцарците, като последното им поражение бе през 1981 година. Представянето им до момента в Германия обаче не е..

публикувано на 06.07.24 в 09:41
Карлос Алкарас

Шампионът Карлос Алкарас се класира за четвъртия кръг на "Уимбълдън"

Карлос Алкарас се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на Великобритания. Миналогодишният шампион победи след обрат с 5:7, 6:2, 4:6, 7:6 (2), 6:2 Франсис Тиафо.  Под покрива на централния корт испанецът и американецът изиграха много равностоен двубой с множество красиви разигравания. В петия сет Алкарас постигна два пробива и..

публикувано на 05.07.24 в 20:22
андо Норис

Ландо Норис даде най-добро време и във втората свободна тренировка

Британецът Ландо Норис беше най-бърз и във втората свободна тренировка, след като спечели първата, преди Гран при на Великобритания във Формула 1. Пилотът на Макларън направи най-добра обиколка на легендарната писта "Силвърстоун", дълга 5.891 километра, за 1:26.549 минути. Съотборникът му Оскар Пиастри остана на втора позиция, на 0.331 секунди зад..

публикувано на 05.07.24 в 20:18
Томислав Стипич

ЦСКА София спечели и последната си контрола в Банско

ЦСКА София се наложи с 1:0 над сръбския Раднички (Ниш) в последната контрола на тима от подготовката в Банско.  Единственото попадения в срещата бе дело на Марк-Емилио Папазов в 83-ата минута. Първите 30 минути на двубоя предложиха равностойна игра, а действията се развиваха предимно в средата на терена. Двата отбора се вкопчиха в здрава битка, а..

публикувано на 05.07.24 в 20:14

Максим Манолов спечели втори бронз на Европейското първенство по плуване за юноши

Максим Манолов спечели втори бронзов медал на Европейското първенство по плуване за юноши и девойки във Вилнюс, Литва.   Манолов се качи на почетната стълбичка в дисциплината 200 метра бруст, а преди два дни бе трети и на 50 метра бруст.   Във финала на 200-те метра българинът финишира за време 2:12.89 минути и отстъпи само на 16-годишния представител..

публикувано на 05.07.24 в 20:08