Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стивън Кени замени Мик Маккарти начело на Ирландия

Стивън Кени
Снимка: Спортал

  Вторият престой на Мик Маккарти като селекционер на ирландския национален отбор приключи днес, а на негово място поста зае Стивън Кени.

Маккарти, 61-годишен, води Ирландия от ноември 2018 година и неговият договор изтичаше след Евро 2020, което трябваше да се проведе това лято, а на негово място след това трябваше да застане досегашният младежки селекционер на Ирландия (до 21 години) Стивън Кени. 

Еврошампионатът обаче бе отложен за догодина заради пандемията от коронавирус и  треньорската рокада в ирландския тим бе извършена по-рано, за да има време Кени да проведе подготовка за баражите за европейското срещу Словакия.

Последният мач на Маккарти начело на Ирландия бе равенството 1:1 срещу Дания в евроквалификациите през ноември.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Олимпиакос и Александър Везенков спечелиха турнира в Крит

Александър Везенков и Олимпиакос спечелиха приятелския турнир в Крит. На финала тимът победи друг отбор от Евролигата – Фенербахче, със 73:70 след късна драма, информира БГ баскет. Съставът от Пирея изоставаше с 12 точки в хода на срещата, но след тройка на Тайлър Дорси 3 секунди преди края стигна до обрата. Олимпиакос имаше минимален..

публикувано на 16.09.24 в 08:04

Атлетико запрати Валенсия на дъното

Отборът на Атлетико Мадрид спечели с класическото 3:0 домакинството си от 5-ия кръг на испанската Ла Лига срещу изпадналия в дълбока криза тим на Валенсия.  Головете за победата отбелязаха Конър Галахър (39'), Антоан Гризман (54') и Хулиан Алварес (90'+4'). Успехът запази дистанцията на 4 точки на “дюшекчиите” от лидера в класирането Барселона,..

публикувано на 16.09.24 в 06:28
Лукаку се е разписал за Наполи.

Наполи е лидер след голово шоу, Интер се спаси от загуба

Интер се измъкна в края от изненадваща загуба при гостуването си на Монца и завърши 1:1 в късния неделен мач между двата отбора от 4-тия кръг на Серия А.  Резервата Дани Мота откри за отбора на Алесандро Неста в 81-вата минута, а седем минути по-късно друга резерва - Дензъл Дъмфрис, все пак успя да изравни за "нерадзурите". Почти целият мач премина..

публикувано на 16.09.24 в 05:42

България с два медала при младежите и девойките на СП по акробатика в Португалия

Сребърен и бронзов медал спечелиха българските състезатели на финалите на 13-о Световно първенство по спортна акробатика за юноши и девойки в Гимараеш (Португалия). На второ място се класира четворката на България 12-18 години в състав Калоян Велинов, Мартин Челебиев, Петър Тодоров и Янко Киров. В смесената комбинация те получиха оценка 26.600 точки...

публикувано на 16.09.24 в 01:04
Легендарният треньор Драган Йович с лагер в България

Драган Йович: Големите резултати започват от любовта към това, което правиш

След близо 25 години един от най -успешните и титулувани треньори по олимпийско таекуондо в света - Драган Йович отново е България.  Треньорът на звездите предаде  в Ботевград своите умения на над 130 бъдещи шампиони от 5 държави. „Има голяма разлика от преди 25 години. Както българската, така и сръбската федерация тогава бяха в началото на..

публикувано на 15.09.24 в 15:53
Национални отбори по аеробика

Националните ни отбори по аеробика са готови за участие на СП в Италия

Националният отбор на България за юноши и девойки старша и младша възраст ще проведе днес последна тренировка преди заминаването за участие на Световно първенство по спортна аеробика в  Пезаро (Италия). Съвместният лагер на тимовете за мъже, жени, юноши и девойки се провежда вече втора седмица в град Пловдив. Шампионатът на планетата при подрастващите..

публикувано на 15.09.24 в 15:35

Левски без Ел Джемили срещу ЦСКА 1948

Левски ще бъде без един от основните си футболисти - Джавад Ел Джемили за днешното гостуване на ЦСКА 1948 в мача от 12-тия кръг на елитното ни футболно първенство. Двубоят е от 19:15 ч. и ще го предаваме пряко по "Хоризонт". От групата на сините отпадат още контузените Фабио Лима и Асен Митков. Групата на "сините": Матей Маркович, Иван..

публикувано на 15.09.24 в 12:22