Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доктор Христов: Тервел вдигна духа на болницата, Кубрат е твърде енергичен

Д-р Иван Христов от "Софиямед"
Снимка: Канал 3

Доктор Иван Христов е завеждащ Спешно отделение в столичната болница "Софиямед". При него от вчера като доброволец работи боксьорът Тервел Пулев.

Как се стигна до идеята спортистът да помага в този тежък момент, това сподели пред БНР самият медик:

"Тервел Пулев ми се обади с молба да дойде да помага. Той и семейството му са ползвали услугите на нашата болница, затова избра да помогне тук."

"Първата задача, която дори не му бяхме възложили, е че вдигна духа на персонала и на цялата болница. Морално ни подкрепя и показа на всички блългари как да постъпят. После се включи в дезинфекцията на отделението, транспортирането на болни, получаването на кръвни проби."

"Неговият брат Кубрат Пулев също имаше желание да започне да работи при нас като доброволец. Само, че в момента при нас има доста доброволци - студенти. Кубрат е твърде енергичен, трябва да му даваме работа, не може така да стои, затова предпочетохме засега да го задържим", сподели доктор Христов. 

Чуйте още от доктор Иван Христов:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Тервел Пулев в

Тервел Пулев: Време е да отворим душите си

Професионалният боксьор Тервел Пулев от вчера работи като доброволец в Спешното отделение на болница "Софиямед". Ето как мотивира Пулев решението си за тази своя инициатива в интервю за БНР:  "Така го усещам, че трябва да бъде. Сятам, че сега е моментът, в..

публикувано на 16.04.20 в 10:08
Тервел Пулев (третият от дясно на ляво) с екипа на спешното отделение.

Тервел Пулев стана доброволец

Трикратният медалист от европейски първенства по бокс, носителят на бронзово отличие от олимпийските игри в Лондон и носител на интерконтиненталната титла на WBA Тервел Пулев се присъединява към екипа доброволци в УМБАЛ "Софиямед", съобщиха от лечебното..

публикувано на 15.04.20 в 11:05
ВИЖТЕ ОЩЕ
Реал (Мадрид) е шампион на Европа за рекорден 15-ти път

Реал (Мадрид) е шампион на Европа за рекорден 15-ти път

Отборът на Реал (Мадрид) стана клубен шампион на Европа за рекордния 15-ти път в историята си. Във финала на стадион "Уембли" в Лондон "белите" се наложиха с 2:0 срещу Борусия (Дортмунд) с голове на Даниел Карвахал и Винисиус Жуниор след почивката,..

публикувано на 02.06.24 в 00:30
Григор Димитров се класира за четвъртия кръг

Григор Димитров се измъчи с квалификант, но продължава в Париж

Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция. Най-добрият български тенисист, поставен под номер 10 в схемата, се наложи трудно с 6:3, 7:6 (4), 4:6, 6:4 срещу квалификанта Зизу Бергс (Белгия), който се..

публикувано на 01.06.24 в 23:41
Александър Зверев

Зверев оцеля на „Ролан Гарос“, Медведев и Оже-Алиасим също продължават

Германската тенис-звезда Александър Зверев мина през петсетов маратон, за да оцелее на турнира "Ролан Гарос" и вече е в четвъртия кръг. Номер 4 в основната схема на Големия шлем в Париж беше пред шокиращо отпадане, след като в петия сет изоставаше с..

публикувано на 01.06.24 в 22:57
Милен Желев

Българин подписа нов договор с румънския Оцелул

Българският защитник Милен Желев ще остане поне още един сезон в актуалния си клуб Оцелул (Галац), след като ръководството реши да се възползва от опцията и удължи договора му до юни 2025-а година, съобщи monitoruldegalati.ro. "Оцелул започва..

публикувано на 01.06.24 в 19:45
Симеон Петров

Полският Шльонск откупи правата на национала Симеон Петров

Отборът на Шльонск (Вроцлав) откупи правата на защитника Симеон Петров, съобщават от вицешампиона на Полша. Българският национал игра като преотстъпен от ЦСКА 1948 в Шльонск през 2024 година. Договорът на 24-годишния национал на България е за..

публикувано на 01.06.24 в 19:31
Майк Браун

Везенков продължава със същия треньор в Сакраменто

Старши треньорът Майк Браун подписа нов договор с клуба от Националната баскетболна асоциация Сакраменто, където играе българският национал Александър Везенков, съобщават медиите в САЩ. Контрактът на специалиста е за три години. ESPN твърди, че..

публикувано на 01.06.24 в 19:26
Виктория Томова

Виктория Томова ще доиграе утре мач на „Ролан Гарос“

Първата ракета на България при жените Виктория Томова ще доиграе утре срещата си от първия кръг на двойки жени на Откритото първенство на Франция по тенис. 29-годишната българка и Магдалена Фрех (Полша) отстъпват пред американките София Кенин и..

публикувано на 01.06.24 в 19:23