Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австрийските отбори започват поетапно тренировки

Кирил Десподов започва тренировки със своя Щурм Грац
Снимка: SK Sturm Graz

Австрийските отбори поетапно започват тренировъчен процес в очакване на рестарт на местната Бундеслига.

Първи към групови занимания на открито пристъпиха лидерът в шампионата ЛАСК, както и преследвачът РБ Залцбург. ЛАСК има 27 точки след 22 кръга, а Залцбург е втори с 24.

Шампионите от Залцбург стартираха подготовка при спазване на правилото за социална дистанция, а играчите носеха и маски на лицата. Забранени са ръкостисканията и прегръдките, а на първо време играчите ще тренират на групи по шестима души.

Защитникът на тима Макс Вьобер заяви, че домашните тренировки са изнервили до крайност играчите и те нямат търпение да тренират отново на терена.

"Страхотно е да видя момчетата отново, макар и от два метра разстояние. Тези домашни тренировки във фитнеса ни лазеха по нервите. Футболът ни липсваше на всички. Странно е, че не можем да празнуваме гол заедно, но трябва да го приемем", каза Вьобер.

Планира се австрийското първенство да се поднови през май.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Жозе Моуриньо

Жозе Моуриньо потвърди, че поема Фенербахче

Жозе Моуриньо е назначен за нов старши треньор на турския клуб Фенербахче. Португалският мениджър направи съобщението в събота в осемсекунден видео клип в официалния канал на клуба в социалната мрежа X. "Нека започнем нашето пътешествие заедно", каза 61-годишният специалист, който ще бъде представен на стадиона на Фенербахче по-късно днес...

публикувано на 02.06.24 в 10:39
Флорида победи Ню Йорк Рейнджърс с 2:1

Флорида е на финал за Купа „Стенли“ втори пореден сезон

Отборът на Флорида победи Ню Йорк Рейнджърс като домакин с 2:1 в шестия мач от финала на Източната конференция на Националната хокейна лига (НХЛ). Така тимът спечели серията с 4:2 успеха и за втори пореден сезон се класира за финала за Купа "Стенли". Сам Бенет в 20-ата минута и Владимир Тарасенко в 50-ата бяха точни за победителите. За..

публикувано на 02.06.24 в 09:43
Пет бронзови медала и два финала за наши борци в Румъния

Пет бронзови медала и два финала за наши борци в Румъния

Пет бронзови медала спечелиха българските състезатели в първия ден на турнира по борба за юноши и девойки в Румъния. Отличията взеха Никол Крумова след 7:1 срещу представителката на домакините Ана Ротару в категория до 53 кг, а Десислава Иванова беше още по-категорична като тушира полякинята Емилия Свержевска, след като губеше първата част с..

публикувано на 02.06.24 в 09:35
Благой Тодоров

Българин спечели сребро на стрелба с лък в Словения

Благой Тодоров спечели сребърен медал при кадетите до 18 години в категория рекърв на провеждащия се световен ранкинг турнир по стрелба с лък в Словения, съобщиха от българската федерация. В конкуренцията на 22 състезатели от 14 държави Тодоров завърши квалификацията с 615 точки, което му отреди осмо място, той пропусна 1/16-елиминациите и..

публикувано на 02.06.24 в 09:32
Новак Джокович

Джокович сломи Музети в най-късно завършилия мач на „Ролан Гарос“

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Сърбинът, който търси 25-и трофей от Големия шлем в кариерата си, се бори доста в студената и влажна съботна вечер на "Ролан Гарос", но успя да спечели срещу италианеца Лоренцо Музети със 7:5, 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:0 в..

публикувано на 02.06.24 в 09:26
Един Терзич

Един Терзич: Заслужавахме повече от загуба

Старши треньорът на Борусия (Дортмунд) - Един Терзич, свиква с болезнени финали. Неговият отбор пропусна да спечели титлата в Бундеслигата през миналия сезон в последния мач, а на "Уембли" загуби финала на Шампионската лига с 0:2 от Реал Мадрид, въпреки че игра много добре в хода на двубоя. "Заслужавахме повече от загуба с 0:2, особено през..

публикувано на 02.06.24 в 08:25
Карло Анчелоти

Карло Анчелоти: Беше много трудно, но спечелихме! Мечтата продължава

Старши треньорът на Реал (Мадрид) - Карло Анчелоти, продължи успехите си в Шампионската лига, като завоюва рекорден пети трофей като мениджър, но призна, че Борусия (Дортмунд) е притеснил отбора му, преди "белите" да стигнат до победата с 2:0. "Никога не се свиква с това", каза 64-годишният Анчелоти, който е печелил Шампионската лига два..

публикувано на 02.06.24 в 08:13