Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 170 лаптопа бяха предоставени на ученици от община Тунджа

Над 170 лаптопа бяха предоставени на ученици от община Тунджа.

Заради липса на устройства, дистанционното обучение в крайните села на общината, е затруднено.

Община Тунджа осигури 150 лаптопа и 23 таблета за семействата на деца от селата, които нямат в дома си достъп до интернет.

Средствата за закупуването на устройствата са от общинския фонд за стипендии, съобщи кметът Георги Георгиев.

"Директорите на учебни заведения ще обезпечат, от своя страна, ваучери за интернет за тези семейства. Тези лаптопи и таблети ще бъдат изключително необходими за нашите деца, за да завършат успешно учебната година в тази извънредна ситуация".

Общината очаква и финансиране на свой проект за още 50 таблета с включен пакет за интернет, които също ще бъдат предоставени на учебните заведения.

След края на учебната година устройствата ще бъдат върнати в училищата, уточни зам.- кметът Станчо Ставрев:

"На същия принцип, на който се раздават безплатните учебници от училищата".

Близо 1200 деца учат в 10-те училища в община Тунджа, над 200 от тях до момента не са имали достъп до интернет от дома си. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Кюстендил се очаква ГЕРБ-СДС да има 2 мандата, "Възраждане" - 1, четвъртият - под въпрос

Четвъртият мандат за 10 МИР - Кюстендил все още остава под въпрос, докато на стане ясно дали ПП "Величие" ще прескочи бариерата от 4%. Може да се стигне до ситуация за четвъртия мандат да спорят БСП - Обединена левица и ДПС - Ново начало.  При 99,71% обработени протоколи: "Величие" е на ръба за 51-вото НС Депутати се очаква да станат бившият..

публикувано на 28.10.24 в 15:03

Антон Кутев: Време е за нови лица в БСП и те не трябва да се противопоставят на вече познатите

Време е за нови лица в БСП, не задължително млади и те не трябва да се противопоставят на другите, които са вече познати. Това каза пред БНР Антон Кутев, бивш депутат от БСП и говорител на служебните кабинети на Стефан Янев и Гълъб Донев. "Грешката на Корнелия Нинова беше, че тя отстраняваше тези, които ѝ пречат. Но с това отстраняване тя..

публикувано на 28.10.24 в 14:47
Елена Дариева

Елена Дариева: Лидерски дебат липсва от предпазливост и заради страха от провал

Защо хората не са гласували? Отговорът не е липсата на алтернатива,  защото на политическата сцена имаше актьори от целия спектър. Проблемът беше, че за седми път трябваше да се избира от същото. Когато менюто е едно и също, хората спират да посещават ресторанта . Така обясни избирателната активност на 27 октомври Елена Дариева,..

публикувано на 28.10.24 в 14:34
Виктор Орбан

Визитата на Орбан в Грузия няма мандат от ЕС

Визитата на унгарския премиер Виктор Орбан в Грузия не е с мандат на Европейския съвет и е в рамките на двустранните отношения, заяви говорителката на Комисията Набила Масрали. Министър-председателят е на визита в Грузия днес и утре, където ще се среща с премиера Иракли Кобахидзе, за да го поздрави за победата на "Грузинска мечта" на изборите...

публикувано на 28.10.24 в 14:23

ДПС - Доган призова за стабилно правителство, изключващо "модела Пеевски"

Крилото на Движението за права и свободи около Ахмед Доган призовава за диалог между политическите партии за съставяне на стабилно правителство, изключващо "модела Пеевски". В съобщение до медиите се изразява благодарност към симпатизантите, подкрепили формацията, въпреки "масираните репресии и безпрецедентния натиск", на които са били..

публикувано на 28.10.24 в 14:04

Какви са изводите от изборния ден в Пазарджик?

При 100 процента обработени протоколи в Пазарджик ГЕРБ-СДС е първа политическа сила с малко над 27%. На втора позиция се нарежда ДПС-Ново начало (ДПС-НН) с близо 19 процента. Резултатите показват пълна победа на Делян Пеевски срещу Ахмед Доган , който е под чертата в областта. Другият печеливш в региона е БСП-Обединена левица, която за..

публикувано на 28.10.24 в 14:01

Политическите сили с над 4% на вота увеличават подкрепата си в Габровско

Всички политически партии и коалиции, които по последни данни влизат в новия парламент, увеличават подкрепата си сред избирателите в Габровска област. При 98,30% обработени протоколи: 9 формации в 51-вото Народно събрание При 99,71% обработени протоколи: "Величие" е на ръба за 51-вото НС С гласовете си те подредиха на първо място коалицията..

публикувано на 28.10.24 в 13:55