Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наркооранжерия в дома на 62-годишен мъж във врачанско село

Снимка: Ива Антонова

Служители на областната дирекция на МВР във Враца разкриха оранжерии за отглеждане на канабис в дома на 62-годишен мъж в село Голямо Пещене.

Установени са около 250 стръка с височина около метър, насадени в саксии и лехи.

Иззети са над 20 килограма листна маса. Част от нея е била изсъхнала и е съхранявана в буркани, пликове и чували.

Една от оранжериите е била в мазе и е била оборудвана с климатична техника, система за капково напояване, уреди за измерване на влагата, препарати за подхранване на растенията.

Собственикът на имота е задържан за 24 часа. Случаят е докладван на районната прокуратура във Враца.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Планова техническа профилактика на предаватели

На 3 октомври  от 9 до 17 часа  ще бъде извършена планова техническа  профилактика  на предавателите на ултракъси  вълни:  ВРАЦА 4 на честота  103.4  MHz, ДЕРВИШКА МОГИЛА 4 на честота 89.2 MHz, КЪРДЖАЛИ 4 на честота 105 MHz, излъчващи програма „Хоризонт“. Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате програмите на БНР през интернет..

публикувано на 06.10.24 в 06:00
Дейвид Лами

Дейвид Лами отново настоя за спиране на ударите в Ливан

Британският министър на външните работи Дейвид Лами отново призова за прекратяване на огъня в Ливан след съобщения, че има поразени болници в Бейрут при израелския обстрел. Дейвид Лами нарече "дълбоко обезпокоителни" съобщенията, че ракети са ударили здравни заведения и помощен персонал в Ливан. Той направи коментара в публикация в социалната мрежа "Екс"...

публикувано на 06.10.24 в 05:27
Дим се издига над Бейрут след израелски въздушен удар

Израелски сили извършиха въздушни удари над Бейрут и Газа

Най-малко пет души са загинали, а 20 са били ранени при израелски удари срещу джамия, близо до болница "Ал Акса" в централната част на Ивицата Газа. Това съобщиха медици на мястото на събитието, цитирани от агенция "Ройтерс". Според свидетели броят на жертвите може да се увеличи, защото джамията се използва за подслоняване на разселени хора. Израелският..

публикувано на 06.10.24 в 05:20

17 души бяха арестувани на пропалестински протест в Лондон

17 души бяха арестувани в Лондон, след като пропалестински демонстранти преминаха през централната част на града с призиви за незабавно прекратяване на огъня в Газа и край на ескалиращия конфликт в Близкия изток. Десетки хиляди преминаха от "Ръсел Скуеър" до комплекса с правителствени сгради, където бяха държани речи пред "Даунинг Стрийт".  Събитието..

публикувано на 06.10.24 в 05:09
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху

Нетаняху критикува западните лидери за призива за оръжейно ембарго

Израелският премиер Бенямин Нетаняху остро осъди западните лидери, включително френския президент Еманюел Макрон, за предложението за оръжейно ембарго на Израел, предаде Ройтерс. "Всички цивилизовани страни трябва да стоят твърдо на страната на Израел. Въпреки това президентът Макрон и някои други западни лидери сега призовават за оръжейно..

публикувано на 05.10.24 в 22:13
Говорителят на израелската армия контраадмирал Даниел Хагари

Израел ще отвърне на Иран, когато настъпи подходящият момент

Израел ще отвърне на Иран за ракетната атака, извършена от Техеран, когато настъпи подходящият момент, заяви в събота израелският военен говорител, добавяйки, че две военновъздушни израелски бази, ударени при атаката по-рано тази седмица, са останали напълно оперативни и няма повредени самолети . "Начинът, по който ще отговорим на тази..

публикувано на 05.10.24 в 21:23

Има жертва от наводненията в Западна Гърция

Има жертва от наводненията в Западна Гърция. Властите препоръчват да се избягва пътуване. След няколко часа издирване с дрон спасителите намериха тялото на изчезналия 52-годишен пазач на асфалтова база. Той е бил отнесен от наводнението в следствие на силния дъжд в област Етолоакарнания в западна Гърция. Намерен е на седем километра от..

публикувано на 05.10.24 в 20:55