Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интер преговаря за защитник на Реал (Мадрид)

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианският Интер има интерес да купи Ашраф Хакими от Реал (Мадрид) и е готов да предложи на десния защитник по-голяма заплата, съобщава вестник Ас. Според информация на източник на вестника, разговорите се намират в напреднала фаза и могат да приключат в следващите няколко дни.

21-годишният мароканец ще струва на Интер 40 милиона евро. Самият той иска също да смени обстановката, тъй като желанието му е да играе редовно, а не да бъде използван като втора  опция, каквато е ролята му в Реал (Мадрид).

Старши треньорът на нерадзурите Антонио Конте вече му гарантира в някои свои изявления място в стартовите 11. Освен това, италианският клуб му предлага заплата в размер на 5 милиона евро на година, което е много повече от актуалната му заплата в Кралския клуб. Договорът, който ще подпише самият Хакими е за 5 години.

През сезон 2019/2020 той игра за Борусия (Дортмунд) под наем, като записа 44 мача във всички турнири, има 9 гола и подаде за други 10. Порталът Transfermarkt.com оценява стойността му на 54 милиона евро.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева с нов прескок на СК във Варна

Европейската вицешампионка Валентина Георгиева вече изпълнява нов втори прескок. Най-вероятно той ще бъде показан по време на световната купа, която ще се проведе от 23 до 26 май в Двореца на културата и спорта във Варна. Състезателката на Филип Янев ще изпълни новото упражнение обаче, само ако се почувства сигурна по време на тренировките преди..

публикувано на 17.05.24 в 17:18
Национални отбори по спортна гимнастика

България с 15 състеатели на СК по спортна гимнастика във Варна

15 състезатели ще представят България на световната купа, която ще се проведе от 23 до 26 май във Варна. При мъжете съставът ни е - Йордан Александров, Димитър Димитров, Божидар Златанов, Даниел Трифонов, Майкъл Дунев, Христос Маринов, а извън класирането ще играят - Мартин Мишев, Раян Радков и Теодор Трифонов. При жените ще разчитаме на..

публикувано на 17.05.24 в 16:16

Барселона почти сигурно си гарантира сребърните медали в испанското първенство

Отборът на Барселона се наложи с 2:0 като гост на последния в класирането и вече изпаднал тим на Алмерия в среща от 36-ия кръг на испанското футболно първенство. Успехът почти сигурно гарантира сребърните медали на тима, тъй като разликата с третия Жирона вече е 4 точки при оставащите по два мача. И двата гола за каталунците реализира Фермин Лопес в..

публикувано на 17.05.24 в 06:57
Илия Груев-младши

Илия Груев и Лийдс на един мач от завръщане във Висшата лига

Лийдс разгроми Норич с 4:0 в среща реванш от полуфиналните плейофи на английската Чемпиъншип и е само на крачка от завръщане във Висшата лига.  Първата среща завърши 0:0 Илия Груев отбеляза първото попадение за Лийдс от пряк свободен удар още в 7-ата минута. Съперникът на Лийдс във финала на "Уембли" ще стане ясен днес, когато Саутхемптън посреща..

публикувано на 17.05.24 в 06:46
Ботев отпразнува Купата на България с шествие

Ботев отпразнува Купата на България с шествие

Футболният Ботев (Пловдив) отпразнува спечелената Купа на България с празнично шествие и церемония в Община Пловдив, където носителите на трофея бяха приети от кмета на града Костадин Димитров.  Вчера „канарчетата“ надделяха с 3:2 над Лудогорец във финала на Националния стадион „Васил Левски“ и така завоюваха четвърта Купа на страната в..

публикувано на 16.05.24 в 20:55
Швеция надигра Казахстан с 3:1

Швеция продължава без загуба на световното по хокей

Отборите на Швеция и Австрия постигнаха победи в първите мачове от днешната програма на Световното първенство по хокей на лед за мъже, което продължава до 26 май в Чехия. Съставът на Швеция надигра Казахстан с 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) в Острава и остава непобеден след четири срещи от началото на шампионата. Шведските хокеисти оглавяват временното..

публикувано на 16.05.24 в 20:20
Български клубове участваха в среща с УЕФА в Белград

Български клубове участваха в среща с УЕФА в Белград

Заместник-генералният секретар на УЕФА Джорджо Маркети и ръководителят на сектора за клубни състезания и календари на eвропейската централа Тобиас Хедщук се срещнаха в Белград с клубове от Сърбия, Румъния, България, Унгария и Черна гора. На въпросната дискусия, която беше домакинствана от Футбония съюз на Сърбия (ФСС), двамата ръководители на..

публикувано на 16.05.24 в 20:05