Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на „Всички страхотни неща” в лятната програма на Народния театър

Снимка: Ани Петрова

Народният театър „Иван Вазов” продължава лятната си програма на открито с премиерата на „Всички страхотни неща” от Дънкан Макмилан. Оригиналното заглавие на пиесата на известния британски драматург е “Every brilliant thing”.

Представлението е моноспектакъл на актьора Бойко Кръстанов, който е поканил Владимир Пенев да го режисира в първата му самостоятелна изява на сцената.

„Аз много харесвам Бойко като актьор, мисля, че той е един от най-значителните млади актьори, които имаме, с много сериозно отношение към работата. Спектакълът е една съвсем нова форма, жанр, в който ние нямаме традиции – близо е до stand-up комедията, до импро театър, до интеракция с публиката, прилича на инсталация също така. Това не е театър в традиционния смисъл на думата и който дойде и го гледа, ще преживее нещо изключително приятно, убеден съм. Това е нещото, което мисля, че трябва да се прави в условията на коронавирус, карантини и затруднения при живия контакт с публиката. Защото представлението – такова, каквото сме го направили с Бойко, може  да се случи на поляна, може да се случи рано сутрин, може да се случи много късно вечер, може да се случи навсякъде“, сподели Пенев в интервю за предаването “Артефир“ на програма “Христо Ботев“.

Първите срещи на представлението с публика са на 3, 4 и 5 юли. Тогава то ще се играе на малката сцена на открито „Зад театъра“, а официалната премиера ще бъде наесен - с надеждата, че тогава театрите ще могат да работят нормално и на закрито. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В област В. Търново преференциите пренаредиха листата на ГЕРБ-СДС

В област Велико Търново преференциите пренаредиха листата на ГЕРБ-СДС и за шести път в Народното събрание влиза издателят от Горна Оряховица Димитър Николов . За първи път Велико Търново изпраща депутат в Европейския парламент.  14% от гласувалите за ГЕРБ-СДС на националните избори във Великотърновско вчера са дали гласа си за третия в листата и..

публикувано на 10.06.24 в 18:21

ЕК е започнала разследване срещу собственика на Yettel

Европейската комисия съобщи, че е започнала задълбочено разследване срещу Emirates Telecommunications Group Company PJSC, базирана в ОАЕ. Компанията е държавна и притежава българския телекомуникационен оператор Yettel. Разследването е в рамките на Регламента за чуждестранните субсидии. Причина е придобиването от страна на компанията на..

публикувано на 10.06.24 в 18:15
Николай Марков (в ляво) и Ивелин Михайлов

Спас Спасов: Не мога да се отърва от усещането, че "Величие" е по-скоро бизнес проект

Не мога да се отърва от усещането, че "Величие" е по-скоро бизнес проект.  Това заяви пред БНР  Спас Спасов, кореспондент на вестник "Дневник" във Варна. Журналистът смята, че по този начин Ивелин Михайлов, единият от двамата лидери на партията,  "има за цел да укрепи подозрителния си икономически статус по отношение това, което прави в..

публикувано на 10.06.24 в 18:10
Антъни Блинкън

Блинкън започна близкоизточна обиколка от Египет

В Близкия изток Съединените щати предприеха поредна дипломатическа офанзива в опит да осъществят представения от президента Джо Байдън като "израелски" план за прекратяване на войната в Ивицата Газа. Държавният секретар Антъни Блинкън започна посещение в региона от Кайро. И от там отправи призив към арабските държави да окажат натиск върху..

публикувано на 10.06.24 в 18:08
Италианският министър-председател Джорджа Мелони говори на пресконференция за изборите за Европейски парламент в централата на

Джорджа Мелони: Гордея се с резултата от евровота

Джорджа Мелони - премиерът на Италия, се превръща в ключова фигура в ЕС, постигайки по-добър изборен резултат от 2022 година - тя спечели евровота с партията си "Италиански братя" с почти 29% от гласовете срещу 26% от парламентарния вот преди две години. На специалния брифинг в хотел "Parco dei principi" в Рим Джорджа Мелони бе посрещната с овации,..

публикувано на 10.06.24 в 17:59
Валери Айе

Валери Айе: Идните дни "Обнови Европа" приема в редиците си "Продължаваме промяната"

В следващите дни ще бъде взето решение "Продължаваме промяната" официално да стане част от групата "Обнови Европа" в Европейския парламент - това каза за БНР нейната председателка Валери Айе: "Ние водим разговори с тях, аз лично смятам, че те вече са част от семейството на "Обнови Европа" и съм много горда от това. Всичко това трябва да..

публикувано на 10.06.24 в 17:55

МФ емитира дългови книжа за още 200 млн. лева

200 милиона лева нов дълг бяха набрани чрез поредния аукцион, съобщиха от Министерството на финансите. Преотворена бе емисия за 6-годишни книжа, като заедно с набрания от нея ресурс общо от началото на годината е поет нов дълг от 900 милиона лева. Всичките са от държавни ценни книжа.  Според бюджета за годината общо новите задължения на хазната..

публикувано на 10.06.24 в 17:50