Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недоволство от властта и в други градове в страната

Снимка: Радио Пловдив

Около 20 души се включиха в антиправителствения протест в Пловдив. Протестиращите настояват за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Протестиращите се събраха пред Община Пловдив и издигнаха плакати „Заедно сме сила“ и „Ние сме България“.

„Искаме оставка на правителството. Искаме оставка на главния прокурор Иван Гешев. Искаме предсрочни избори. Искаме  машинно гласуване“, обясниха протестиращите.

За 6 август в града се готви голямо шествие.

За пореден път протест се проведе днес и във Варна.

Блокирано е движението на кръстовището пред сградата на община Варна.

Участниците в обичайното шествие все още се събират.

Към гражданите се обърнаха някои от протестиращите - те се изказаха за смяна на системата. Тази власт не трябва да провежда избори според тях. Оставка на Гешев и на правителството на мафията бе поискано звучно с мегафон и шествието тръгна към Катедралата.

Новият призив е „Варна, събуди се!“

И тази вечер, както снощи, протестът в Благоевград завърши с блокиране на движението по бул. „Ал. Стамболийски“ в района на „Младежкия дом“, чрез последователно „щафетно“ преминаване по пешеходната пътека. Протестиращите не искаха да злоупотребяват с търпението на очакващите да преминат в автобус на градския транспорт граждани, затова преди движението да бъде възстановено, най-малкият съзнаващ случващото се участник в протеста – момиче на прага на тийнейджърската възраст – се извини на чакащите и им благодари за проявеното разбиране.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Служебният премиер проверява състоянието на оградата по българо-турската граница

Служебният премиер Димитър Главчев проверява актуалното състояние на оградата по българо-турската държавна граница. Премиерът, придружен от министъра на отбраната Атанас Запрянов, министъра на вътрешните работи Атанас Илков, директора на "Гранична полиция" гл. комисар Антон Златанов и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, е в хеликоптер,..

публикувано на 07.10.24 в 16:04
Главен инспектор Светослав Шишийски, началник сектор

Пътна полиция започва акция, проверява за колани и използване на телефони в колите

От днес до края на седмицата Пътната полиция предприема акция по контрол на правилата за използване на мобилни електронни устройства при движение от страна на водачите и използването на обезопасителни колани.  Загинали при катастрофи от началото на годината са 338 души По време на европейската акция пътните полицаи ще следят за спазването на..

публикувано на 07.10.24 в 15:57

ЕСПЧ отхвърли жалбите срещу България на Иво Прокопиев и на Ценко Чоков

Европейският съд по правата на човека в Страсбург отхвърли като недопустими жалбите срещу България на издателя на "Икономедия" Иво Прокопиев и на бившия кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков. Съдът се позовава на доброто развитие на съдебната практика по дела за обезщетяване на гражданите за вреди, нанесени от актове на национални органи...

публикувано на 07.10.24 в 15:46

Абитуриентите с отличен успех от инициативата "Подкрепи една мечта" са приети в желаните от тях специалности

Абитуриентите с отличен успех от инициативата "Подкрепи една мечта" са приети в желаните от тях специалности. Това става ясно от подадените заявления за получаване на еднократна стипендия от благотворителната инициатива на президента. Избраните от тях специалности са психология, връзки с обществеността, агрономство, електронни информационни..

публикувано на 07.10.24 в 15:41

Искат изключване от дружинката на ловци от Златарица, заловени в бракониерски лов

Държавното горско стопанство (ДГС) в Елена иска изключването на ловци от сдружението в Златарица, защото са били заловени в бракониерски лов на дива свиня. На ловните дружинки в сдружението ще бъде наложена забрана за ползване на дивеча в ловностопанския район за срок от една до три години.  В две поредни нощи трима правоспособни ловци, но без..

публикувано на 07.10.24 в 15:33

Александър Шпатов: Малко градове могат да се похвалят с толкова много пластове като София

Историите в новото издание на сборника "На живо от София" като ги събереш накуп може да се разкаже подобрена версия на София, така както бихме искали да си я представим.  Това сподели авторът на сборника Александър Шпатов в интервю пред БНР. Сборникът "На живо от София" - с любов и чувство за хумор към проблемите на столицата ни..

публикувано на 07.10.24 в 15:32

Нови атаки в Близкия изток в деня на годишнината от нападенията на "Хамас" срещу "Израел"

Израел, "Хамас" и "Хизбула" предприеха нови атаки в деня, в който се навършва една година от нападенията на палестинската групировка "Хамас" на израелска територия.  "Хизбула" изстреля ракети срещу военна база южно от Хайфа тази сутрин. Ранени са 10 души. Групировката съобщи за ракетна атака и срещу друг израелски град - Тиберия, където, според израелски..

публикувано на 07.10.24 в 15:12