Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кей Нишикори с положителен тест за коронавирус

Кей Нишикори
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият номер 4 в световната ранглиста на АТП Кей Нишикори е дал положителен тест за коронавирус във Флорида, само две седмици преди началото на Откритото първенство по тенис на САЩ.

30-годишният японец тренира във Флорида и заради положителната проба няма да участват на турнира в Синсинати, който е подготовка на тенисистите за Откритото първенство на САЩ.

"Тази сутрин, докато все още бях във Флорида, ми направиха тест за COVID-19, който е положителен.

В този момент ще трябва да се оттегля от турнира в Синсинати.

Планирахме да летим за Ню Йорк утре, но очевидно ще останем във Флорида", заяви японецът.

Нишикори добави, че има "съвсем леки симптоми" и ще остане под карантина.

Редица играчи се оттеглиха от тазгодишното Открито първенство на САЩ заради пандемията от коронавирус, която е заразила над 5.3 милиона души в Съединените щати, а близо 170 хиляди са починали.

Защитаващият титлата си Рафаел Надал и номер 1 в света при жените Ашли Барти са сред онези, които отказаха да пътуват за турнира.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Манчестър Сити с ново равенство

Шампионът на Англия Манчестър Сити направи втора поредна грешна стъпка във Висшата лига, след като стигна само до равенство 1:1 при гостуването си на Нюкасъл в първия мач от шестия кръг. "Гражданите" остават на първото място в таблицата с 14 точки, но още до края на деня могат да бъдат свалени от него от Арсенал и Ливърпул. След като преди седмица при..

публикувано на 28.09.24 в 16:55
Станислав Генчев

Станислав Генчев за войната на думи с Александър Томаш: Темата е приключила, мислим за Арда

Треньорът на Левски Станислав Генчев не пожела да продължи темата с размяната на реплики с наставника на ЦСКА Александър Томаш от последните дни.  Преди дни Генчев заяви в интервю, че не вярва отбор, който е стартирал с пет загуби в първенството, да се бори за шампионската титла, което обиди "армейците" и вчера Томаш отвърна, че ЦСКА е рекордьор по..

публикувано на 28.09.24 в 16:27
Олимпийските медалисти на Пловдив

Представиха книга за олимпийските шампиони на Пловдив

В Камерната зала на Драматичен театър Пловдив беше представена книгата "Мечтанието", която е посветена на олимпийските шампиони на Пловдив. Представянето на книгата беше част от фестивала "Сцена на кръстопът", който приключи вчера.  Автори са известният спортен журналист Диян Никифоров и неговият син Димитър Петков, който също е журналист.  В книгата..

публикувано на 28.09.24 в 15:56
Любомир Ганев

Любомир Ганев остава начело на българския волейбол

Любомир Ганев остава президент на Българската федерация по волейбол и през следващите 4 години. Това реши Общото събрание на БФВ, което се проведе днес в столичната зала “Витоша”. Любо Ганев спечели битката с мнозинство - 103 гласа, пред съперника си за поста Иван Сеферинов.      За първи вицепрезидент на БФВ бе избран Петър Кънев. Втори..

публикувано на 28.09.24 в 15:31
Яник Синер

Синер изненадан от искане за дисквалификацията му

Решението на Световната антидопингова агенция (УАДА) да поиска дисквалификацията на световния номер 1 в тениса италианец Яник Синер изненада спортиста. Това каза той на пресконференция. По-рано УАДА обяви, че ще поиска дисквалификацията на Синер пред Спортния арбитражен съд (КАС) за нарушаване на антидопинговите правила. Организацията очаква..

публикувано на 28.09.24 в 15:29
Игор Йовичевич

Игор Йовичевич: Всеки ден трябва да показваме, че сме шампиони

Новият старши треньор на Лудогорец Игор Йовичевич даде съвместна пресконференция в Разград заедно със спортния директор на клуба Георги Караманджуков при официалното си представяне. "Почувствах се много горд, че съм треньор на Лудогорец. От първия момент, в който комуникирам с отбора, почувствах амбицията и знанията на хората, които движат този..

публикувано на 28.09.24 в 12:54
Джон Спероу

Джон Спероу става президент и главен изпълнителен директор на волейбола в САЩ

Известният треньор Джон Спероу ще бъде президент и главен изпълнителен директор на Американската федерация по волейбол (USA Volleyball), считано от 1 октомври. Преди да стане 8-ият главен изпълнителен директор на Американската федерация по волейбол, Спероу беше старши треньор на националния отбор на САЩ от 2013 година и е част от ръководството на отбора..

публикувано на 28.09.24 в 11:50