Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дерменджиев обяви имената на легионерите

Георги Дерменджиев
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на българския национален отбор Георги Дерменджиев обяви имената на играещите зад граница футболисти, повикани за предстоящите двубои срещу Република Ирландия (3 септември) и Уелс (6 септември) от турнира Лига на нациите.

Дерменджиев ще разчита на: Страхил Попов (Хатайспор, Турция), Васил Божиков (Слован Братислава, Словакия), Кристиан Димитров (Хайдук Сплит, Хърватия), Иван Горанов (Шарльороа, Белгия), Кристиян Малинов (Льовен, Белгия), Георги Костадинов (Арсенал Тула, Русия), Божидар Краев (Мидтиланд, Дания).

В началото на следващата седмица списъкът ще бъде допълнен с футболисти, състезаващи се в българското първенство.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Аржентина победи Чили с 3:0

Аржентина победи Чили в световна квалификация

Аржентина победи Чили с 3:0 в мач от световните квалификации в зона Южна Америка. Така състава воден от Лионел Скалони записа 12-ти пореден успех във всички турнири. Голямата звезда на домакините Лионел Меси пропусна мача заради контузия, но съотборниците му се справиха и вече имат актив от 18 точки, с който оглавяват временното класиране...

публикувано на 06.09.24 в 08:43
Сара Ерани и Андреа Вавасори

Италианци спечелиха титлата в смесените двойки в Ню Йорк

Италианците Сара Ерани и Андреа Вавасори победиха американците Тейлър Таунзенд и Доналд Йънг със 7:6(0), 7:5 и спечелиха титлата в турнира на смесени двойки от откритото първенство по тенис на САЩ.  Победата донесе на Вавасори и Ерани, петкратна шампионка в женските двойки, първа съвместна титла в едва третият им турнир заедно. Те играха в..

публикувано на 06.09.24 в 07:35
Карлос Алос

Карлос Алос: С новия треньор българите не падат, но имат трудности да бият

Испанският треньор на Беларус - Карлос Алос Ферер отбеляза, че българите не са го изненадали днес, а 0:0 е справедлив резултат. Срещата от първия кръг в група С3 се игра на стадион "ЗТЕ Арена" в Залаегерсег поради решение на УЕФА. "Моето мнение е, че нашият отбор не се чувстваше комфортно на терена в първите 20 минути, България ни натискаше..

публикувано на 06.09.24 в 07:33
Илиан Илиев

Илиан Илиев: Следващите два мача ще бъдат различни

Следващите съперници на България в група С3 на турнира на УЕФА - Лига на Нациите са с една идея с по-голямо самочувствие от Беларус, смята националният селекционер Илиан Илиев. Първата среща на лъвовете завърши 0:0 в унгарския град Залаегерсег, а в неделя предстои втория двубой – домакинство на Северна Ирландия в Пловдив. Четвъртият отбор в потока..

публикувано на 06.09.24 в 07:29
Роналдо е първият футболист в историята с 900 гола

Кристиано Роналдо е първият в историята с 900 гола

Кристиано Роналдо стана първият футболист в историята с 900 гола на клубно и международно ниво в официални мачове, след като се разписа за победа на Португалия с 2:1 срещу Хърватия в среща от първа група в Лигата на нациите по футбол. Втори в тази класация е Лионел Меси с 842 гола, а трети е Пеле със 765. 40-годишният нападател обяви, че следващата..

публикувано на 06.09.24 в 06:47
Национален отбор по футбол

България с нулево равенство срещу Беларус в Лигата на нациите

България завърши при 0:0 в срещу Беларус н първата среща в група С3 на турнира на УЕФА Лига на Нациите. Мачът се игра в унгарския град Залаегерсег и без публика заради санкция на УЕФА срещу беларусите. Лъвовете доминираха в по-голямата част от мача, но пропуснаха победата най-вече заради отличния вратар на Беларус Фьодор Лапухов и червения картон на..

публикувано на 05.09.24 в 23:58
Кирил Десподов

Кирил Десподов с мач номер 50 за България, достигна Гунди

Кирил Десподов достигна иконата на Левски и българския футбол Георги Аспарухов-Гунди по брой мачове в националния отбор днес. Той ще изведе "лъвовете" с капитанската лента в мача с Беларус на стадион "ЗТЕ Арена" в унгарския град Залаегерсег след около 40 минути. Роденият на 11-и ноември 1996-а година Десподов има вече 50 мача с националния флаг на..

публикувано на 05.09.24 в 21:19