Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ призоваха Русия да окаже пълно съдействие при разследването на случая "Навални"

Алексей Навални
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съединените щати призоваха Русия да окаже пълно съдействие на международната общност при разследването на случая с отравянето на опозиционера Алексей Навални. По време на заседание на Съвета за сигурност на ООН американската страна заяви, че ще работи със съюзниците си за търсене на отговорност от имащите отношение по случая с отравянето на руския опозиционер Алексей Навални.

Руският постоянен представител в ООН Василий Небезня отговори, че Русия иска да знае какво се е случило с Навални, но властите в страната нямат основания да започнат разследване, защото не разполагат с никакво доказателство.

Представителят на Германия в СС на ООН заяви, че Берлин работи с Организацията за забрана на химическите оръжия по въпроса и призова Русия да направи същото.

Алексей Навални в момента е на лечение в германската болница "Шарите", след като се почувства зле по време на вътрешен полет в Русия миналия месец.

Германия смята, че той е бил отровен с нервнотоксичното вещество "Новичок", докато Москва казва, че няма доказателства, че опозиционерът е бил отровен.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Дмитрий Песков

Песков призова за предпазливо отношение към публикации по темата "Навални"

Русия не разполага с никаква официална информация за състоянието на Алексей Навални . Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков и призова за предпазливо отношение към медийните публикации по темата.  Говорителят на Кремъл изрази..

публикувано на 10.09.20 в 16:25
ВИЖТЕ ОЩЕ
Сградата на полицията в Перник

Дъщерята на намерената край Перник възрастна жена с деменция благодари на полицията

В писмо до министъра на вътрешните работи Атанас Илков е изказана благодарност към служителите на ОДМВР – Перник във връзка с издирването на 82-годишна жена с деменция. Тя се е изгубила на 27 септември в пернишкото село Люлин. В акцията по..

публикувано на 21.10.24 в 14:13
Антъни Блинкън

Антъни Блинкън заминава на поредна обиколка в Близкия изток

Американският държавен секретар Антъни Блинкън заминава днес на поредна обиколка в Близкия изток, за да се опита отново да постигне споразумение за прекратяване на огъня в Ивицата Газа, предадоха световните агенции. Блинкън ще обсъди значимостта на..

публикувано на 21.10.24 в 14:05
Емил Радев

Емил Радев: Очаквам до 2 години ефективно да заработи Пактът за миграцията

Очакваме скоро за има законодателно предложение за създаването на мигрантски центрове извън ЕС, където да се държат пристигащите бежанци и да се държат тези, които нямат право на връщане, коментира евродепутатът Емил Радев в интервю пред БНР...

публикувано на 21.10.24 в 14:03

Младеж е задържан за побой над таксиметров шофьор в Перник

20-годишен младеж е задържан за побой над таксиметров шофьор, съобщиха от ОДМВР Перник. Инцидентът е станал на 18 октомври около 21:10 ч., на стоянка на такситата  в областния център. Първоначално между младежа и 35-годишен водач на такси..

публикувано на 21.10.24 в 13:57

Александър Боримечков: Интеграцията в ЕС е пътят, по който ще се развива Молдова

Хората в Молдова трябва да разберат, че интеграцията в Европейския съюз е пътят, по който ще се развива държавата. Това каза пред БНР един от българите в Молдова - Александър Боримечков, като уточни, че б едността и ниският стандарт на живот в..

публикувано на 21.10.24 в 13:46
Лидерът Ким Чен-ун с дъщеря си Ким Джу-е в компанията на севернокорейски войници.

Сеул поиска "незабавно изтегляне" на севернокорейски войници от Русия

Министерството на външните работи на Южна Корея повика руския посланик в Сеул Георгий Зиновиев, за да изрази протест срещу по думите на ведомството изпращането на севернокорейски войски в Русия, за да бъдат впоследствие разположени в Украйна, предаде..

публикувано на 21.10.24 в 13:42

15 пешеходци са глобени при акция на полицията в Монтана

Всеки трети проверен пешеходец при акция в Монтанско е глобен. Униформените са съставили актове на родителите на четирима непълнолетни, управлявали електрически тротинетки. Над 100 проверки са извършили униформените в област Монтана на водачи..

публикувано на 21.10.24 в 13:29