Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милан, Тотнъм, Волфсбург и Гранада стигнаха финалния кръг на Лига Европа

Милан-Бодьо/Глимт
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Седемкратният футболен шампион на Европа Милан се класира за финалния кръг преди групите в Лига Европа след трудна домакинска победа с 3:2 над норвежкия Бодьо/Глимт. На "Сан Сиро" Каспер Юнкер даде аванс на Бодьо/Глимт в 15-ата минута, но още в ответната атака Милан изравни чрез Хакан Чалханоглу. В 32-рата минута Лоренцо Коломбо изведе домакините напред в резултата, а малко след началото на второто полувреме Чалханоглу покачи на 3:1. Почти веднага след гола на Милан гостите намалиха за 2:3 чрез Йенс Хауге, но за повече нямаха сили.

За влизане в групите на турнира Милан ще играе с тима на Рио Аве. Португалците поднесоха сензация, след като отстраниха турския Бешикташ с 5:3 след дузпи. В редовното време и продълженията двата отбора завършиха при 1:1, но при наказателните удари пропуски за Бешикташ направиха Уелинтон и Кайл Ларин, докато гостите бяха безпогрешни.

Напред в турнира продължава и Тотнъм, който в предишния кръг отстрани Локомотив (Пловдив). След визитата в България сега "шпорите" отидоха и до Северна Македония, където победиха с 3:1 Шкендия. Ерик Ламела, Хюн-мин Сон и Хари Кейн вкараха головете за английския колос, докато за Шкендия точен за 1:1 бе Валмир Нафиу с хубав далечен удар. В следващия етап Тотнъм ще бъде домакин на Макаби Хайфа, който победи с 2:1 като гост руския Ростов.

Испанският Гранада също продължава към плейофите след домакински успех с 2:0 над грузинския Локомотив (Тбилиси). Головете за Гранада вкараха Дарвин Мачис и Хорхе Молина през второто полувреме. За четвъртия кръг се класира и друг от фаворитите - германският Волфсбург, който спечели с 2:0 срещу украинския Десна у дома.

Бившият футболист на ЦСКА София Евандро вкара при дузпите за тима на МОЛ Фехервар, който победи с 4:1 френския Реймс. В редовното време и продълженията мачът завърши 0:0. Шотландските Селтик и Рейнджърс също продължават към плейофите след победи с 1:0 и 4:0 над Рига и Вилем II като гости съответно в Латвия и Нидерландия. Бившият европейски шампион ПСВ Айндховен също ще играе в последния предварителен кръг на турнира след разгромна победа с 5:1 над добре познатия в България отбор на Мура в Словения.

От турнира обаче отпаднаха балканските грандове Партизан и ФКСБ. Партизан загуби с 1:2 като гост на Шарлероа след продължение. В редовното време мачът завърши 1:1, а победното попадение за белгийците вкара Кавех Ръзаеи в 107-мата минута. Малко след това в игра за Шарлероа се появи българският национал Иван Горанов. ФКСБ пък загуби с 0:2 като домакин от чешкия Слован Либерец. В мача с най-любопитен резултат фарьорският Клаксвик разгроми с 6:1 като домакин грузинския Динамо (Тбилиси) и за място в групите на турнира ще играе с ирландския Дъндолк.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Бразилия-Коста Рика  0:0

Бразилия с проблеми още на старта на Копа Америка

Отборът на Бразилия започна колебливо участието си на Копа Америка. "Селесао" направи нулево реми с Коста Рика в първия си мач от група "D" на турнира. Играчите на Доривал Жуниор дадоха всичко от себе си, за да стигнат до победата, но направиха доста пропуски, един техен гол бе отменен, а веднъж и гредата помогна на съперника им. В крайна сметка..

публикувано на 25.06.24 в 06:50
Ралф Рангник

Ралф Рангник: Знам какво да очакваме

Ралф Рангник призна, че е имало съмнения сред играчите, когато е бил назначен за селекционер на националния отбор на Австрия през 2022 година, но 65-годишният германец изведе тима до прага на елиминациите на Евро 2024 в Германия.  Съставът на Австрия, която се изправя срещу Нидерландия във вторник в последния си мач от група "D", загуби от Франция с..

публикувано на 25.06.24 в 06:33
Роналд Куман

Роналд Куман: Не трябва да подценяваме австрийците

Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман подкрепи безрезултатния си нападател Мемфис Депай, за да запуши устата на своите критици преди мача на тима с Австрия утре.  Двата отбора се срещат от 19:00 часа в група „D“ в Берлин в сблъсък, който е съдбовен за австрийците, тъй като „лалетата“ си гарантираха място в следващата фаза. Депай беше обект на..

публикувано на 25.06.24 в 06:25

Испания с трета поредна победа на Евро 2024

Испания постигна трета победа в група "В" на Евро 2024, надделявайки с 1:0 над Албания. Испанците събират 9 точки на върха в класирането и станаха първият отбор, който е с пълен актив, а също така не е допуснал гол във вратата си до момента на първенството. Единственото попадение вкара Феран Торес в началото на срещата, а може би и заради..

публикувано на 25.06.24 в 00:28

Италия на осминафинал след гол в 98-та минута

Хърватия и Италия завършиха 1:1 в двубой от група „В“ на Евро 2024. Лука Модрич откри резултата в 55-ата минута, а секунди преди това той пропусна дузпа. Матиа Дзакани изравни за Италия в осмата минута на добавеното време на срещата. Така хората на Златко Далич заеха трета позиция в групата с актив от 2 точки и имат минимални шансове да..

публикувано на 25.06.24 в 00:24

Разрешиха на Мбапе да играе с маска

УЕФА разреши на френския нападател Килиан Мбапе да играе с черна маска, съобщава RMC Sport. Капитанът на Франция няма да може да играе с предпазна маска с френския трикольор. Мбапе получи контузия на носа в първия кръг от груповия турнир на Евро 2024 с Австрия (1:0). Поради тази причина той пропусна мача от втория кръг с Нидерландия (0:0)...

публикувано на 24.06.24 в 20:12
Гергана Топалова

Гергана Топалова започва срещу германка в квалификациите на "Уимбълдън"

Втората ракета на България при дамите Гергана Топалова ще се изправи срещу германката Ела Зайдел при дебюта си в турнирите от Големия шлем. Българката ще играе Зайдел в..

публикувано на 24.06.24 в 20:11