Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп се съгласи на дебат с Байдън - на 22 октомври, иска и трети

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Предизборният щаб на Доналд Тръмп заяви, че е готов да се отложи предстоящият втори кандидатпрезидентски дебат с една седмица, но държи да има и трети.

По-рано президентът обяви, че няма да участва в дебат, ако той е виртуален.

Екипът на Тръмп изглежда приема предложението от щаба на кандидата на демократите за президент на САЩ Джо Байдън дебатът да бъде отложен за 22 октомври, но настоява третият предвиден дебат да бъде отложен за 29 октомври, сиреч броени дни преди изборите на 3 ноември.

Американците заслужават да чуят директно и двамата президентски кандидати на тези две дати - 22 и 29 октомври, заяви мениджърът на кампанията на Тръмп Бил Степиън, като обвини медиите, че се опитват "да скрият"Байдън, предаде ДПА



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Зеленски на срещата в Швейцария: Вярвам, че ще станем свидетели на исторически стъпки

Украинският президент Володимир Зеленски изрази надежда, че започналата днес двудневна среща на върха в Швейцария за това как да се сложи край на войната в неговата страна, ще помогне бързо за постигането на "справедлив мир". "Вярвам, че ще станем свидетели на исторически стъпки тук, на срещата на върха. Благодаря ви за подкрепата и нека..

публикувано на 15.06.24 в 16:09
Самолет

Руски военен самолет е нарушил въздушното пространство на Швеция

Руски военен самолет е нарушил въздушното пространство на Швеция, съобщиха от въоръжените сили на скандинавската страна. Военната машина е била пресрешната от шведски изтребители. Външният министър на Швеция Тобиас Билстрьом нарече нарушението на въздушното пространство "неприемливо" и каза, че служители от руското посолство в Стокхолм ще бъдат привикани..

публикувано на 15.06.24 в 15:18

Членове на СБЖ изразиха недоволство срещу некоректен наемател на имот на организацията

Членове на най-старата и авторитетна организация на журналистите в България излязоха пред централата ѝ на ул. "Граф Игнатиев" 4 в 13 часа, за да изразят своето право на глас срещу фирма, която повече от 3 години неправомерно ползва имот на организацията. От ноември 2021 г. наемателят не само не е заплащал наем, но и продължава да ползва..

публикувано на 15.06.24 в 15:02

Атанас Зафиров е избран за временен председател на БСП

За временен председател на БСП е избран Атанас Зафиров.  Нинова призова НС на БСП да не хвърля партията в хаос До 10 ноември ще бъде извършен и прекият избор на постоянен лидер на социалистите, стана ясно на заседанието на Националния съвет на БСП.  След като досегашният партиен председател Корнелия Нинова подаде оставка..

публикувано на 15.06.24 в 14:08
Камала Харис

Американска помощ за Украйна на стойност над 1,5 милиарда долара

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис обяви американска помощ за Украйна на стойност над милиард и 500 милиона долара. Подкрепата бе анонсирана по време на двудневната конференция за мир в Украйна, която се провежда в Швейцария. Според обявеното от нея - почти 400 милиона долара от помощта са за подпомагане на бежанци, за хранителна помощ,..

публикувано на 15.06.24 в 14:08
Ивицата Газа, както се вижда от израелската граница в южен Израел, 7 януари 2024 г.

Майкъл Милщайн: В Израел сме объркани, защото инициативата, обявена от Байдън, всъщност е на Нетаняху

Две седмици отминаха, откакто американският президент Джо Байдън обяви публично план за прекратяване на кръвопролитията в ивицата Газа. Планът, отбеляза Байдън - е по предложение на Израел. И както предишните обсъждани и нематериализирани предложения, предвижда в общи линии спиране на бойните действия, освобождаване на израелските..

публикувано на 15.06.24 в 13:28

Рекордно количество кокаин е открито в пратка на пристанището на Хамбург

Рекордно количество кокаин е открито от германската полиция в пратка на пристанището на Хамбург. Дрогата е за няколко милиарда евро. Вероятно това е най-големият досегашен успех в разследването на германските служители от отдела за борба с наркотиците: както съобщи Централната служба за борба с организираната престъпност към прокуратурата в..

публикувано на 15.06.24 в 13:13