Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи в Търново: Бесни сме премиерът да седи на пънчета

Снимка: Здравка Маслянкова

Протестиращи от Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец за поредна вечер поискаха оставката на правителството и на главния прокурор.

Пред паметника „Майка България“ в центъра на Велико Търново демонстрантите коментираха, че все повече се увеличават абсурдите при управлението на страната и затова протестите продължават: 

„Бесни сме на безобразията, които се случват в държавата от гледна точка на неспазване върховенството на закона. Искаме незабавна оставка на правителството и на главния прокурор. Доволни сме от резолюцията на ЕС и се надяваме скоро да се стигне до конкретни действия срещу правителството на Борисов“. 

„Бясна съм на това премиер на страната да седи по пънчета. Аз просто при тази гледка на мога да се сдържа и излизам на секундата на протест. Не е нормално представителство. Това не е моят премиер. Отделно за Гешев, мисля че този човек въобще не знае какво говори и въобще не знае що е то право“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мащабни ВВС учения на НАТО започват в Германия

Около 60 изтребителя и други бойни самолети ще участват в тактически учения на военновъздушните сили на НАТО, които започват днес във военновъздушна база в Германия, предаде ДПА, цитирана от БТА. В маневрите "Тайгър мийт" (Tiger Meet) в Ягел, в северната провинция Шлезвиг-Холщайн, ще се включат около 1100 военнослужещи от 11 държави от..

публикувано на 03.06.24 в 08:56

Спецоперация на полицията във Великотърновско

Специализирана полицейска операция се провежда във Великотърновска област. На много места има контролно-пропускателни пунктове. Проверяват се хора и автомобили. Работи се по сигнали за нарушения на политическите права на гражданите в последната седмица преди изборите. По неофициална информация в Горна Оряховица има задържани за грабежи,..

публикувано на 03.06.24 в 08:32
Антъни Блинкън

Блинкън проведе телефонни разговори с израелските министри Галант и Ганц относно предложения мирен план

Държавният секретар на САЩ Антони Блинкън проведе отделни телефонни разговори с израелския министър на отбраната Йоав Галант и министъра без портфейл Бени Ганц, за да обсъдят последното предложение за споразумение за прекратяване на огъня в Ивицата Газа, представено преди дни от президента Джо Байдън, съобщи Държавният департамент, цитиран от..

публикувано на 03.06.24 в 08:29
Белодробна болница в Троян

Белодробната болница в Троян обяви месец на сънната апнея

Белодробната болница в Троян обяви месец на сънната апнея, като до края на юни предлага безплатни диагностични прегледи за това заболяване от което страда всеки пети мъж в България според статистиката. На пациентите със съмнения за сънна апнея ще бъде направен алгоритъм за диагностика и ако се налага, пациентът може да бъде хоспитализиран за..

публикувано на 03.06.24 в 08:13
Служебният министър на здравеопазването Галя Кондева

Среща на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването

Служебният здравен министър Галя Кондева събира днес Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването. На заседанието се очаква да бъде обсъдено сключването на нов колективен трудов договор. От Национален синдикат "Защита" обаче, настояват за незабавна оставка на министър Кондева и нейния екип. Според тях това е..

публикувано на 03.06.24 в 08:11
Аркади Шарков

Аркади Шарков: Към края на годината може да е необходима актуализация на бюджета на НЗОК

"В това министерство столът на здравния министър винаги е бил електрически и всяко нещо може да се отрази негативно върху пребиваването му върху него . Въпросът е с какъв маниер се подхожда към протестиращите". Това коментира пред БНР здравният икономист Аркади Шарков. Според него погледите трябва да бъдат насочени и към Министерството на..

публикувано на 03.06.24 в 08:08
Обвиняемият Георги Георгиев.

В Пловдив продължава делото за насилието над Дебора Михайлова

В Пловдивския районен съд с разпит на свидетели продължава делото срещу Георги Георгиев, упражнил насилие над Дебора Михайлова от Стара Загора. Процесът започна в петък, когато показания в съдебната зала даде и самата Дебора. Освен днешното, предстоят още две заседания, на които ще бъдат изслушани вещите лица, изготвили експертизите...

публикувано на 03.06.24 в 08:06