Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Музикална къща БНР“ обявява онлайн кандидатстване за определяне на участниците в конкурса „Концертино Прага 2021“

| обновено на 03.11.20 в 14:55

„Музикална къща БНР“ обявява прослушване за млади изпълнители, които да участват в международния фестивал „Концертино Прага 2021“. Прослушването се провежда по традиция всяка година в сградата на БНР, но поради засилените противоепидемични мерки тази година за първи път ще се проведе онлайн кандидатстване. 

Изискванията към участниците са да изпратят:  три имена, години, наименование на музикалното училище в което учат, име на преподавател, репертоар, с който ще се явяват на конкурса „Концертино Прага“ и техен видео запис (може да бъде заснет от концерт или домашен видеозапис). За предпочитане е децата да изпратят видео на пиесите, които са избрали за участието си в първи тур на чешкия конкурс, с общо времетраене между 20 и 30 мин. След крайния срок за събиране на участници, БНР ще определи децата, които да направят своите професионални аудиозаписи в първо студио на БНР и те ще бъдат изпратени за участие в „Концертино Прага 2021“.  

Кандидатите могат да подават своите документи до 20-ти ноември 2020 г. на е-mail: desislava.markova@bnr.bg

Подробна информация за конкурса „Концертино Прага 2021“ може да намерите тук. 

Успех на всички участници!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.