Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Необичаен джакпот в Южна Африка - комбинацията 5,6,7,8,9 и 10 донесе късмет на 20 души

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Властите в Южна Африка разследват необичаен джакпот от лотарията PowerBall. Късмет на 20 души донесе изтеглената комбинация - 5, 6, 7, 8, 9 и щастливо число... 10.  Всеки от тях трябва да получи по 370 000 долара.

Според изчисленията шансът да бъде позната комбинацията от лотарията в Южна Африка е по-малък от едно към 42 млн. Условието е да се познаят 5 от 50 числа, както и едно "щастливо" от 1 до 20.

Организаторите казват, че комбинация от поредни номера е често предпочитана от желаещите да си опитат късмета. Освен 20-те тото късметлии, други 79 сега ще получат по над 6000 долара за това, че са познали 5 от 6-те поредни числа, допълва Би Би Си.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна търговската експлоатация на терминала за втечнен газ в Александруполис

След няколко отлагания по технически причини днес започна търговската експлоатация на терминала за втечнен газ до гръцкото пристанище Александруполис. Съоръжението ще осигурява диверсификация на доставките и енергийна сигурност за широкия регион на Балканите и Източна Европа, а капацитетът му е резервиран за 6 години напред. Българският..

публикувано на 01.10.24 в 16:14
Атанас Илков

Очаква се екстрадицията на арестувания в Сърбия Никола Николов - Паскал

Очаква се екстрадицията на арестувания в Сърбия Никола Николов, по прякор Паскал, каза служебният министър на външните работи Атанас Илков. "Това е благодарение на усилията на колегите от Министерството на вътрешните работи в много добро взаимодействие с колегите от Сърбия, така че всички онези наши действия, които бяха добре координирани и..

публикувано на 01.10.24 в 16:06

Водата в София поскъпва до 3,52 лв. за кубик

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри на закрито заседание бизнес плана на столичния ВиК оператор за периода 2022-2026 г. Съобразно одобрените разчети на дружеството, считано от 1 октомври цената за битовите потребители на "Софийска вода" става 3,52 лева с ДДС за куб. метър, съобщиха от пресцентъра на КЕВР. Досега цената на..

публикувано на 01.10.24 в 16:00

"Празник на книгата“ събра млади писатели в Монтана

"Празник на книгата“ събра млади писатели в Монтана. Инициативата е на Регионална библиотека "Гео Милев", Съюза на младите писатели и общината. Това бе второто издание на форума. Включиха се 20 млади писатели от цялата страна. В шатри разположени на централния площад "Жеравица", те представиха новите си книги. Писателите бяха приветствани от кмета..

публикувано на 01.10.24 в 15:30

Най-дългата бюлетина: за избирателите извън страната, в 23 МИР - най-много кръгчета за преференции

Централна избирателна комисия (ЦИК) демонстрира днес гласуването с машина и показа бюлетината за вота на 27 октомври. ЦИК показва бюлетината за вота, правят и демонстрация на машинното гласуване Демонстрацията бе направена от заместник-председателя и говорител на ЦИК Росица Матева по време на редовния брифинг на Комисията във връзка с..

публикувано на 01.10.24 в 15:12

Русия обяви превземането на две украински села

В социалните мрежи се появиха видеоклипове, заснети с дронове, с руски знамена в украинския миньорски град Вугледар в Донецка област, съобщава Ройтерс. Според информацията руските сили обстрелват града и "пехотата им се движи в населеното място и сред блоковете. Руснаците са издигнали знамето си в западните квартали на града". Точната..

публикувано на 01.10.24 в 15:10

Процедурата за избор на председател на ВАС ще започне след номинациите за главен прокурор

Въпреки очакванията процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) да бъде открита още тази седмица, мнозинството в Съдийската колегия реши това да стане, след като приключи срокът за номинации за нов главен прокурор.  Тъй като кандидатури за обвинител номер едно могат да се внасят в Пленума на Висшия съдебен до 10..

публикувано на 01.10.24 в 14:53