Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левандовски: Не съм достоен да седна на масата на Меси и Роналдо

Роберт Левандовски
Снимка: БТА

Футболист номер едно на ФИФА за годината Роберт Левандовски счита, че не е достигнал нивото на суперзвездите на съвременния футбол Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Левандовски изпраща най-силната година в кариерата, като с головете си помогна на Байерн (Мюнхен) да спечели требъл.

"Меси и Роналдо седят на една маса на върха от много дълго време. Това ги прави уникални. Не се виждам редом до тях. Но ако погледнем към статистиката, тази година вкарах доста голове и се представих доста добре. И тъй като не съм достоен да седна на масата на Меси и Роналдо, може да ги поканя на вечеря на моята маса", пошегува се Левандовски в интервю за списание Франс Футбол.

Полякът разкри, че е бил близо до трансфер в Манчестър Юнайтед през 2012 година след два сезона в Борусия Дортмунд.

"След втората ми година в Дортмунд, имах разговор със Сър Алекс Фъргюсън. Той ме искаше в Манчестър. Бях готов да приема предложението, но Дортмунд не ме пусна да отида там. Това не ме притесни, защото нещата вървяха добре в Борусия", каза Левандовски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Уулвърхемптън - Ливърпул

Ливърпул излезе начело във Висшата лига след трудна победа над последния

Ливърпул излезе начело в класирането на Висшата лига на Англия след успех като гост с 2:1 над намиращия се на последното 20-о място Уулвърхемптън. "Червените" стигнаха до успеха с гол от дузпа на Мохамед Салах в 61-вата минута, отсъдена за нарушение на Нелсон Семедо в собственото му наказателно поле. През първите 45 минути Ливърпул бе по-добрият отбор..

публикувано на 28.09.24 в 21:46
Байерн - Байер (Леверкузен)

Байерн и Байер (Леверкузен) не излъчиха победител

Байерн и Байер (Леверкузен) завършиха 1:1 в  дербито на петия кръг на германското футболно първенство. Байерн загуби първите си точки за сезона, но остават на върха с 13 точки, две повече от втория РБ Лайпциг. Шампионът Леверкузен е трети с 10 точки. Роберт Андрич вкара с удар от движение и даде преднина на Леверкузен в 15-а минута, но Байерн стигна..

публикувано на 28.09.24 в 21:42
Рилски спортист

Рилски спортист победи Спартак (Пл) и спечели баскетболната Суперкупа при мъжете

Шампионът Рилски спортист победи финалиста за Купата на България Спартак Плевен с 95:76 (25:15, 23:21, 30:21, 17:19) в "Арена Самоков" в двубой за Суперкупата на страната по баскетбол за мъже за 2024 година и спечели трофея за трети път в историята си. Преди това клубът от Самоков бе триумфирал със Суперкупата през 2021-а и 2022 година, докато за..

публикувано на 28.09.24 в 21:38

Бронз за България в категория тройки на Световното по спортна аеробика

Антонио Папазов, Тихомир Баротев и Борислава Иванова спечелиха бронзов медал в категория тройки на Световното първенство по спортна аеробика за мъже и за жени в Пезаро (Италия). Българите, които вчера осигуриха квота за България за Световните игри 2025 година в Китай, получиха за изпълнението си на финала оценка от 20.538 точки. Пред тях останаха само..

публикувано на 28.09.24 в 21:28
Втора лига

Резултатите във Втора лига

Първенство на България по футбол, срещи от 11-ия кръг на Втора лига: Беласица Петрич - Фратрия Варна             0:1 Ботев Пловдив II - Добруджа                 0:5 Струмска слава Радомир - Спортист Своге     1:0 Янтра Габрово - Спартак Плевен              1:2 Монтана - Несебър                           2:0 Етър - Ловеч 1:0

публикувано на 28.09.24 в 21:00

Крумовград победи Локомотив в Пловдив

Отборът на Крумовград постигна първа победа като гост от началото на сезона в Първа лига, след като се наложи с 2:0 при визитата си на Локомотив (Пловдив) в среща от 10-ия кръг на шампионата. И двете попадения в мача паднаха през първата част, като в рамките само на 9 минути се разписаха Серкан Юсеин и Матеус Енрике, които бяха точни съответно в 23-ата..

публикувано на 28.09.24 в 19:20

Осигуриха средства за още два мача на Спартак (Варна)

Собственикът на Спартак Варна Павлин Николов е осигурил финансирането за следващите два мача в  Първа лига, след което ще се оттегли от клуба. Това се казва в официално изявление на варненския клуб.  Иван Цветанов ще води Спартак в следващите два мача, съобщиха още от Спартак.  Официално изявление на ФК Спартак Варна: "Бихме искали да информираме..

публикувано на 28.09.24 в 18:24