Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сенатор републиканец смята, че има основания за импийчмънт на Тръмп

Пат Туми
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският сенатор Пат Туми заяви, че според него президентът на САЩ Доналд Тръмп е извършил нарушения, които са основание за импийчмънт, предаде АП, цитирана от БТА.

След щурма на Капитолия от поддръжници на президента републиканецът Туми, представляващ щата Пенсилвания в горната камара на американския Конгрес, заяви, че според него Тръмп е извършил нарушения, които са основание за импийчмънт. Той обаче не каза дали би гласувал за отстраняването му от поста, ако Камарата на представителите гласува за започване на процедурата и процедурата стигне до Сената.

„Едно от нещата, които ме притесняват, честно казано, е дали Камарата ще политизира напълно нещо“, заяви Туми пред Фокс нюз. „Мисля, че президентът е извършил нарушения, които са основание за импийчмънт, но не знам какво ще стигне до Сената, ако изобщо нещо стигне“, добави той.

Очаква се в понеделник демократите от Камарата на представителите в САЩ да внесат текст с призив за импийчмънт на президента Доналд Тръмп.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Американският президент Доналд Тръмп

Все повече законодатели искат бърз старт на импийчмънт на Тръмп

В Съединените Щати нарастващ брой законодатели застават зад идеята за бърз старт на процес по импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Демократи в Камарата на представителите се готвят да представят обвиненията си в началото на следващата..

публикувано на 09.01.21 в 18:09
ВИЖТЕ ОЩЕ

Любчо Нешков: В РСМ имат ясна програма за отдалечаване от ЕС и приобщаване в т.нар. Сръбски свят

Да не бъде маргинализирана българската външна политика от следващото правителство . Това пожелание изказа пред БНР журналистът Любчо Нешков, собственик на агенция БГНЕС. Според сближаването между България и Република Северна Македония е неизбежно :..

публикувано на 18.06.24 в 14:23
Павела Митова, Тошко Йорданов и Станислав Балабанов от ИТН (отляво надясно) дават брифинг след срещата с контактната група от ГЕРБ-СДС.

Тошко Йорданов: Чухме идеите на ГЕРБ, ние сме за експертен кабинет

Ако очаквате някаква конкретика, трудно мога да ви дам такава, защото просто изслушахме техните идеи, заяви на брифинг в парламента Тошко Йорданов от "Има такъв народ"  (ИТН)  след среща с ГЕРБ-СДС в  парламента . Оттук нататък ще трябва да обсъдим..

публикувано на 18.06.24 в 14:23

Дискусия: ЕРП-тата могат да обновят системите си само чрез промяна в тарифите

Електроразпределителните дружества ще могат да обновят системите си само чрез промяна в тарифите на тока или чрез европейски фондове за модернизация. Около това мнение се обединиха представителите на компаниите на дискусия, организирана от Центъра за..

публикувано на 18.06.24 в 14:11

Силвия Великова: Съдии си дават отвод и от февруари не тръгва делото за отнетия лиценз на КТБ

Ние ще си платим освен фалита на КТБ и лукса да разследваме фалита на КТБ. Това коментира журналистката на БНР Силвия Великова в предаването "12+3" за 10-годишнината от "Мегаделото за грабежа на века" - фалита на банката на Цветан..

публикувано на 18.06.24 в 13:57

Съдът: "Пирогов" да даде подробна информация за заседанието на Медицинския съвет по казуса "Даная"

Болница "Пирогов" е осъдена на последна инстанция да даде подробна информация за заседанието на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи, от което изтече аудиозапис с изказвания и заплахи срещу членове на фондация "Даная". Заплахи: Казусът..

публикувано на 18.06.24 в 13:55
Емил Бранчевски

Кметът на столичния район "Илинден" отрече да има фирма в Англия

Общински съветници от ПП-ДБ-Спаси София предупредиха, че кметът на столичния район "Илинден" Емил Бранчевски, избран от листата на "Спаси София", може да бъде освободен от поста заради регистрирана на негово име фирма.  В понеделник в..

публикувано на 18.06.24 в 13:38

ИТН на разговор за кабинет с ГЕРБ-СДС

Започват преговорите на ГЕРБ-СДС с партия "Има такъв народ".  На срещата от страна на ИТН участват Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Павела Митова. И БСП не се отзова на поканата за разговори с ГЕРБ-СДС В очакване на преговори за кабинет по..

публикувано на 18.06.24 в 13:06