Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Бинев: В края на месеца предстои избор на президент на Кукион

В края на месеца Световната таекуондо централа (KUKKIWON) ще има нов президент, това съобщи специално за БНР президентът на Българската федерация по олимпийско тааекуондо Слави Бинев. българинът е първия и единствен представител на организацията, който няма корейски корени.


„Това беше една много трудна и сложна визита. Малко са хората, които в момента могат да посетят Корея, дори с всички разрешителни, които са нужни. Ние сме преди избори, избори на президент на световната централа. Моето появяване там беше от изключително важност, тъй като съм първия некореец, който е член на Борда на директорите. Изборът беше сведен до двама души. Единият е бивш мой колега, депутат в корейския парламент.

Той е 9-и дан, господин Ли. Другият кандидат е господин Лин, също е 9-и дан. Това ще бъде една сложна, тежка битка. Надявам се този, който има по-добра визия за развитието на таекуондо, да победи. Регистрацията е на 27-ми, а изборът ще бъде проведен на 28-ми този месец. Аз бях в Корея и по бизнес въпроси. Трябва да кажа, че превенцията срещу Сovid-19 е много силна. Там има изключителни постижения по отношение предпазването на хората от заразата и то без да има нужда да носят маски. Има приспособления, които в радиус от метър и половина ликвидират опасността не само от коронавирус, но от всички вируси. Ще направим всичко възможно тези устройства да бъдат доставени на територията на България“, сподели Слави Бинев и допълни:

„През 2021 година с подкрепата на Министерството на младежта и спорта ще се опитаме да защитим името ни на добри домакини, а искам да се възползваме от възможността, че у дома и стените помагат. Ще проведем най-големия международен турнир – София, ще сме домакини на официалното европейско първенство за мъже и жени, мултиевропейското първенство също ще бъде в България, разбира се  ще организираме  европейската олимпийска квалификация, както и  световното първенство за юноши. Между световното и европейската квалификация ще организираме световен ханмадан, който за първи път ще излезе извън Корея. Ще има професионален турнир с битки за световния пояс по професионално таекуондо", разясни още  Бинев и допълни:

„След като се прибере от тази подготовка, отборът заминава за Иран, където ще участва в съвместен лагер с техния национален отбор. След това двата отбора ще се върнат в България и се надявам това да окаже страхотно влияние върху нашите състезатели и те да дадат най-доброто от себе си. Това върху, което най-много съм се концентрирал е европейското първенство и европейската олимпийска квалификация.Почти всички състезатели от националният отбор под една или друга форма преминаха през коронавирус, а това най-много ме притеснява, защото не знаем какви ще са последствията от тази зараза. Лагерът всъщност трябваше да започне преди две седмици, но беше отложен, тъй като Фарзад също беше болен.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гергана Топалова стартира с победа в квалификациите на Уимбълдън

Втората ракета на България при жените Гергана Топалова дебютира с победа в турнирите от Големия шлем. Българката надделя над германката Ела Зайдел със 7:5, 6:4 за 1:38 час и се класира за втория кръг на квалификациите на Уимбълдън. Топалова, номер 229-а в световната ранглиста, поведе с 2:0 в началото на мача, но допусна изравняване. 24-годишната..

публикувано на 25.06.24 в 20:06

Клуб "Таекуондо Фитнес НСА" с открита тренировка в подкрепа на здравословния начин на живот

На 27 юни от 19.00 часа  в парк „Възраждане“ спортен клуб "Таекуондо Фитнес НСА" организира открита тренировка и демонстрация. Събитието е част от проекта "TAE SHS 2 - Таекуондо за по-устойчив и здравословен начин на живот“. „Проектът има за цел повишаване на обществената осведоменост по отношение на изменението на климата и насърчаване на..

публикувано на 25.06.24 в 16:55
Бразилия-Коста Рика  0:0

Бразилия с проблеми още на старта на Копа Америка

Отборът на Бразилия започна колебливо участието си на Копа Америка. "Селесао" направи нулево реми с Коста Рика в първия си мач от група "D" на турнира. Играчите на Доривал Жуниор дадоха всичко от себе си, за да стигнат до победата, но направиха доста пропуски, един техен гол бе отменен, а веднъж и гредата помогна на съперника им. В крайна сметка..

публикувано на 25.06.24 в 06:50
Ралф Рангник

Ралф Рангник: Знам какво да очакваме

Ралф Рангник призна, че е имало съмнения сред играчите, когато е бил назначен за селекционер на националния отбор на Австрия през 2022 година, но 65-годишният германец изведе тима до прага на елиминациите на Евро 2024 в Германия.  Съставът на Австрия, която се изправя срещу Нидерландия във вторник в последния си мач от група "D", загуби от Франция с..

публикувано на 25.06.24 в 06:33
Роналд Куман

Роналд Куман: Не трябва да подценяваме австрийците

Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман подкрепи безрезултатния си нападател Мемфис Депай, за да запуши устата на своите критици преди мача на тима с Австрия утре.  Двата отбора се срещат от 19:00 часа в група „D“ в Берлин в сблъсък, който е съдбовен за австрийците, тъй като „лалетата“ си гарантираха място в следващата фаза. Депай беше обект на..

публикувано на 25.06.24 в 06:25

Испания с трета поредна победа на Евро 2024

Испания постигна трета победа в група "В" на Евро 2024, надделявайки с 1:0 над Албания. Испанците събират 9 точки на върха в класирането и станаха първият отбор, който е с пълен актив, а също така не е допуснал гол във вратата си до момента на първенството. Единственото попадение вкара Феран Торес в началото на срещата, а може би и заради..

публикувано на 25.06.24 в 00:28

Италия на осминафинал след гол в 98-та минута

Хърватия и Италия завършиха 1:1 в двубой от група „В“ на Евро 2024. Лука Модрич откри резултата в 55-ата минута, а секунди преди това той пропусна дузпа. Матиа Дзакани изравни за Италия в осмата минута на добавеното време на срещата. Така хората на Златко Далич заеха трета позиция в групата с актив от 2 точки и имат минимални шансове да..

публикувано на 25.06.24 в 00:24