Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчват наградите „Грами“

Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив

63-ите музикални награди „Грами“ ще бъдат връчени днес на виртуална церемония, излъчвана пряко по телевизия Си Би Ес.

Американската певица Бионсе е с девет номинации, включително във водещите категории албум на годината и песен на годината.

След Бионсе с по шест номинации се нареждат американската изпълнителка Тейлър Суифт, британската певица Дуа Липа и рапърът Роди Рич. 

Американският рапър и продуцент Джей Зи, който е носител на 22 награди „Грами“, получава три номинации за 2020 година.

Южнокорейската група „Би Ти Ес“ получи първата си номинация за кей-поп група.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

МОН дава 4 точки на учениците, на които се е паднала "проблемна матура"

Всички зрелостници ще получат максималния брой от 4 точки от проблемната задача в матурата по български език и литература. Това заяви служебният министър на образованието Галин Цоков в интервю за Българската национална телевизия. “При някои принтери заради настройка не излезе самата диаграма. Всъщност, числата, цифрите, свързани с нея. Това..

публикувано на 21.05.24 в 10:06

ЦИК: Без екзитпол преди края на изборния ден

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден - екзитпол, се оповестяват не по-рано от 20,00 часа на 9 юни. Централната избирателна комисия забрани с решение на социологическите агенции, които в деня на вота ще правят проучвания "на изход", да оповестяват публично под каквато и да е форма резултати преди приключването на изборния..

публикувано на 21.05.24 в 09:47
Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Зеленски отново подчерта спешната нужда от ПВО за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски за пореден път подчерта спешната нужда на страната му от оръжия за противовъздушна отбрана, предаде ДПА. Украйна най-спешно се нуждае от повече системи за противовъздушна отбрана и западни изтребители, заяви Зеленски в ежедневното си видеообръщение в понеделник вечерта. "За съжаление свободният..

публикувано на 21.05.24 в 09:42

Пускат атракционен бус за 24 май до Хисарлъка в Кюстендил

Атракционен бус ще бъде пуснат от пл. Велбъжд до Хисарлъка над Кюстендил - това ще стане на 24 май, казаха за БНР от Общината. Автомобилът със специална конструкция е закупен е доставен от френска компания. Идеята да има атракционен бус от центъра на Кюстендил до хълма и лесопарк "Хисарлъка"  е от години. Но не се реализираше заради..

публикувано на 21.05.24 в 09:33
Йордан Божилов

В Европа организират военно обучение за цивилните. Какви стъпки ще предприемем ние?

Около месец остава до това да разберем как България ще организира военното обучение на цивилните. В края на юни приключва срокът за създаване на Стратегическия преглед на отбраната. Но в част от европейските държави вече се предлагат варианти цивилните да се сдобият с военно обучение.  Обобщение на медийните публикации от началото на..

публикувано на 21.05.24 в 09:30

US дипломати дължат 15 млн. паунда автомобилни такси в Лондон, българските - 923 000

Американските дипломати в Лондон дължат близо 15 милиона паунда под формата на такси за използване на автомобили в централната зона на британската столица, пише вестник "Дейли мейл", позовавайки се на данни на транспортните власти. България е на 31-во място в този списък с 923 000 паунда дълг. Под заглавие "Какви специални отношения!"..

публикувано на 21.05.24 в 09:10
 Минчо Бенов

Минчо Бенов: Няма регистър, но се очаква у нас да има 1,8 – 2 млн. енергийно бедни

В България енергийната бедност няма точна цифра, но очакванията са от 1,8 до 2 млн. да са енергийно бедни, тя е пряко свързана с икономическата бедност, просто такива са доходите в България. Това прогнозира Минчо Бенов, директор на "Хабитат" България, в интервю пред БНР. "През 2023 г. беше отработена и приета дефиниция за енергийна, и..

публикувано на 21.05.24 в 09:09