Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без локдаун, но с дистанция - как ще работят големите магазини

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От понеделник отварят врати гoлeмитe нexpaнитeлни мaгaзини, нo c ново ycлoвиe зa диcтaнция мeждy клиентите в тях.

Как посрещат търговците изискването, провери репортер на „Хоризонт“.

При третия локдаун бяха затворени търговските обекти с площ над 300 кв. метра. Много от големите магазини изнесоха стоките си отвън, за да продължат работа.

Атина Георгиева, която е мениджър на магазин за спортни стоки, обясни как се е наложило да обслужват клиентите досега:

„Работим на затворени врати. Клиентите изчакват отвън да бъдат обслужени от колега, който излиза пред входа на магазина, взима поръчката на човека и съответно му я носи".

Ще се справят ли сега с условията за отваряне на вътрешните площи:

"По 8 кв. м на човек позволява да има горе-долу около 30 души в магазина и най-вероятно ще има и пропускателен режим. На моменти е възможно да се образува опашка отвън“, каза Георгиева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Очакват екстремни жеги в Кипър - 45-46 градуса

В Кипър днес ще е най-горещият ден тази седмица. Обявен бе първият за годината "червен код" за екстремни температури, с очаквани рекордни стойности от 45 градуса. Училищата днес са с намалени часове. Червеният код е в сила от 11 до 17 ч. 45 градуса се очакват днес във вътрешността на страната, като не е изключено да бъдат измерени и 46..

публикувано на 14.06.24 в 09:35

Ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител във ВМА

Ден на отворените врати се провежда днес в центъра по трансфузионна хематология във ВМА. За 20-и път там отбелязват Деня на доброволния и безвъзмезден кръводарител. Броят на безвъзмездните кръводарители се увеличава , съобщи кап. д-р Елисавета Грънчарова. По думите ѝ, много хора започват да даряват заради това, че техен родител е..

публикувано на 14.06.24 в 09:32
Александър Джартов

Александър Джартов: Към момента няма критични участъци

" Към момента няма критични участъци . В София има няколко сигнала за паднали дървета основно. Няма усложнения и произшествия ".  Това заяви пред БНР главен комисар Александър Джартов - директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".  "Нямаме сигнали за усложнена обстановка. Имаме 8 сигнала за паднали дървета и..

публикувано на 14.06.24 в 09:24
Велислав Величков

Велислав Величков: Пеевски ще пише промените в Закона за съдебната власт

Слонът в стаята се нарича главен прокурор . Докато не отпадне длъжността главен прокурор нито един проблем в системата няма да се реши и политическият натиск няма да спре. Политиката не е излязла от прокуратурата. Това мнение изрази пред БНР Велислав Величков от инициативата "Правосъдие за всеки". Когато обвиняваше Гешев, Сарафов..

публикувано на 14.06.24 в 09:10

Мъж от Разлог е убил майка си и се самонаранил

Мъж от Разлог е убил майка си и се е самонаранил. Трагедията е станала снощи, около 22 часа.  Близка на починалата е позвънила в полицейското управление, че не може да се свърже с нея и е обезпокоена, защото жената се грижела за психичноболния ѝ син. Откриха труп на мъж в Благоевградско, полицията на крак От пристигналите на място..

публикувано на 14.06.24 в 09:06
Васил Божков

Първо заседание по дело срещу Васил Божков

Софийският градски съд се събира на първо заседание по първото дело срещу бизнесмена Васил Божков.  Той е подсъдим по разследване за организирана престъпна група за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления. Окончателно: Пуснаха Божков на свобода срещу 130 000 лева Божков е предаден на съд като подбудител в съучастие с длъжностни..

публикувано на 14.06.24 в 09:00

Отбелязваме Световния ден на доброволния кръводарител

Днес е Световният ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител. Той се отбелязва с различни инициативи. У нас акции по кръводаряване се организират в различни градове в страната. Доброволно дарената кръв е с най-нисък риск за нуждаещите се от нея – това твърдение на Световната здравна организация разпространяват от Българската организация за..

публикувано на 14.06.24 в 08:41