Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Италия са против футболната Суперлига

Снимка: footballtalk.com

Водещата тема в Италия е новоучредената европейска футболна Суперлига - един не само спортен, социален но и политически от национално и международно естество въпрос. 

От калчото дадоха съгласие да участват Ювентус, Милан и Интер.

На Апенините не са съгласни да има паралелно състезание само за елитни клубове в интерес на техните президенти, финансови инвеститори и телевизионни права. Калчо институциите са против, премиерът Марио Драги е съгласен с тях като каза, че правителството поддържа позициите им така както и тези на ЕС, „за да се запазят националните първенства, ценностните заслуги и функционалното социално значение на футбола”. 

Италианските медии апелират да бъде спряна тази Суперлига, с която определено е свързан президентът на Ювентус Андреа Аниели. 

В тази връзка Gazzetta dello sport цитира шефа на УЕФА Александър Чеферин, за който Аниели е „лъжец” и „змия” , уверявал го до последния момент, че всичко било само на приказки.

Калчо тифозите също протестират. Милан, Юве и Интер искат да участват и в серия А”, но според правилата, които ще бъдат уточнени не само в национален, но и в международен план, няма да имат право.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бизнесът е против мярката на 3 месеца да отчита дълготрайните си материални активи и запаси

Бизнесът се противопоставя на мярката на всеки три месеца да отчита дълготрайните си материални активи и запаси. Това стана ясно на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), на което се обсъждат промените в данъчното законодателство догодина. Според компаниите, по този начин ще се увеличи административната тежест,..

публикувано на 28.10.24 в 11:46
Сергей Скрипал

Антитерористичен шеф сметнал отравянето на Скрипал за "акт на война"

Ръководителят на отдела за борба с тероризма по време на отравянето с "Новичок" на семейство Скрипал в Обединеното кралство описа как първоначално е сметнал случилото се за "акт на война" заради безразсъдното използване на толкова отровно вещество на чужда територия. Бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха изложени на..

публикувано на 28.10.24 в 11:43
Делян Пеевски

"ДПС-Ново начало" е втора сила в област Благоевград, разликата с ГЕРБ е над 11%

Коалицията на Делян Пеевски "ДПС-Ново начало“ е втора политическа сила в област Благоевград, но разликата с ГЕРБ е над 11 процента. Това показват данните при 100 процента обработени протоколи от проведените вчера извънредните парламентарни избори.  Седем партии и коалиции преминаха 4-процентовата бариера в Благоевградски избирателен район...

публикувано на 28.10.24 в 11:30
Десислава Йонкова - председател РИК-Велико Търново

ГЕРБ-СДС е първа политическа сила във Велико Търново

В област Велико Търново ГЕРБ-СДС е първа политическа сила с 27% от гласовете. Втори са "Възраждане" със 17 %, а на трето място е "ДПС-Ново начало",  при 100 % обработени резултати. 35,38% е окончателната избирателна активност във Великотърновска област, което е с 4 на сто повече от парламентарния вот през юни. Пробивът сега е на "ДПС-Ново..

публикувано на 28.10.24 в 11:25
проф. Костадин Ангерлов и Димитър Николов

Димитър Николов отново пренареди листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново

Директорът на бившата медийна група на Делян Певски Димитър Николов за седми път пренареди листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново. От политическите формации в областта най-много са увеличили подкрепата си от партия "Има такъв народ", като са привлекли с 30 % повече гласове от вота през юни.  Димитър Николов с 2551-а преференции пренареди..

публикувано на 28.10.24 в 11:19

Водач с 3,56 промила залови полицията във Велико Търново

Водач с 3,56 промила алкохол е задържала снощи полицията във Велико Търново. 49-годишният мъж от Горна Оряховица е отказал кръвна проба за анализ, задържан е по Закона за МВР. За денонощието в региона за алкохол са били тествани 125 шофьори. За пътни нарушения полицейските екипи са наложили 64 санкции.

публикувано на 28.10.24 в 11:18

23-годишен е осъден за купуване на гласове в Плевен

В Плевен 23-годишен е осъден за купуване на гласове. От началото на октомври са задържани 14 души за нарушения на изборното законодателството, образувани са седем досъдебни производства, съобщиха от МВР. Подсъдимият се е признал за виновен и Районният съд го осъди на шест месеца при първоначален общ режим.  "Подсъдимият се призна за виновен в..

публикувано на 28.10.24 в 11:05